שאלות:

קובי221

New member
שאלות:

תודה

Krishi

New member
אמממ..

1. לרכב הבא ממול 2. במקרה הזה הנהגים יוצרים קשר עין ביניהם... ואז אחד מהם מוותר ונותן לשני לעבור קודם. אין זכות קדימה מוחלטת... 3. עוברים לנתיב הכי שמאלי בכביש החד סטרי ממנו רוצים לעשות את הפניה. ועוברים לנתיב הכי ימני על הכביש הדו סטרי אליו מבצעים את הפניה שמאלה. (תוך כדי מתן זכות קדימה כמובן לרכבים החוצים בצומת) 4. כמו ב-3, רק שעוברים לנתיב הכי שמאלי גם בכביש שאליו פונים.

קובי221

New member
ו...:

ב- 4 נשארים בנתיב השמאלי? ובקשר ל- 1 התכוונת לרכב הבא ממול= הרכב שמצד ימין הנוסע ישר?

Krishi

New member
../images/Emo13.gif

ב-4 אחרי זה כמובן חוזרים לנתיב הימני... בקשר ל-1, כן, התכוונתי לרכב מצד ימין שממשיך ישר

be_roo

New member
לא לא לא!

אני אחזור על זה בפעם המאה, מקרה מס' 1 זהה למעשה למקרה מס' 2, לשני הנהגים יש עצור ולכן שניהם באותו מעמד. התקנה הקובעת כי רכב שפונה שמאלה צריך לתת ז"ק לרכב ממול כבר אינה תקפה ברגע שיש תמרורים לשניהם. הנהג משמאל לא יכול לנחש האם הרכב מימין מתכוון לנסוע ישר או לפנות (על איתות לא סומכים) ולהפך. תיקון לסעיף 3: בפניה שמאלה לכביש דו סטרי לא נכנסים לנתיב הימני ביותר בכיוון הנסיעה אלא לשמאלי ביותר בכיוון הנסיעה הרלוונטי.

Krishi

New member
טוב טוב.. חח.. ה'... אל תהרגי אותי

בקשר לסעיף 3, לפי הציור יש רק נתיב אחד לכל כיוון ולכן, לפי השאלה שהוא שאל, אמרתי שצריך לעבור לנתיב הימני

be_roo

New member
לא מתאים לך, אתה מסתובב פה מספיק

זמן
לגבי סעיף 3, זו היתה אמורה להיות "הערה" ולא "תיקון"

Krishi

New member
תראי..

אני יודע שכשאני מגיע לצומת שאני רוצה לפנות בה שמאלה ויש לי עצור, וממול מגיעה מכונית שגם לה יש עצור, אני מחכה לראות מה היא תעשה וזה לא משנה אם היא תמשיך ישר או תפנה לאחד מהכיוונים... אז אולי בגלל שאני נחמד התרגלתי לכך שאני נותן לרכב ממול את זכות הקדימה...

be_roo

New member
אולי. אבל פה צריך לשים דגש על החוק

היבש, התיאוריה ואם רוצים אז בסוף להוסיף המלצה ל"מה עושים במציאות".

למעלה