שאלות

dralan

New member
שאלות

קודם כל אני חייב לציין שאני קורא את ה"player handbook" באנגלית אז אם תוכלו לכתוב את כל הר"ת והמושגים באנגלית אני ממש יודה לכם. 1. אם אני בוחר במסורת Evocation (שליטה באנרגיות שונות) כהתמחות לאשף שלי, מהן ההטבות ומהן ההגבלות שחלות עלי? איך מתרגמים את המילה Evocation לעברית? 2. הבנתי שלאשף יש יתרון מסוים במיומנות Knowledge, מהי? 3. לא הבנתי איך מחשבים גובה ומשקל אקראיים, תוכלו להסביר לי? (חוץ מזה גם לא הבנתי מה אומרים הגרש והגרשיים מעל המספרים המציינים את הגובה). 4. מה הטווח של הנשק Quarterstaff? 5. מה זה "יציר סוד" ואיך מתרגמים את המושג לאנגלית?

DDN

New member
תשובות כמיטב יכולתי

1. במוד"מ מהדורה שנייה תרגמו את EVOCATION לעירור. לא זוכר לגבי השלישית. 3. למה שתחשב גובה ומשקל אקראיים? תקבע אותם! 4. הוא נשק לקפא"פ. 5. FAMILIAR.

כמה תשובות

1) אאל"ט, זה אומר שהאשף יכול להטיל עוד לחש מהמסורת הזו, אבל נאלץ לוותר על מסורת לחש אחרת או שתיים כתמורה. 2) קל לו יותר ללמוד אותה, אם אני זוכר נכון 3) יש איזו טבלה, ואאל"ט מגלגלים קוביה ומצרפים את התוצאה לערך הבסיס. גרש אחד (') הוא קיצור לרגל (בערך 30 ס"מ) וגרשיים (") זה קיצור לאינץ' (בערך שני סנטימטרים וחצי) - ברוך הבא לעולמן המוזר של המידות האמריקאיות. 4) הנשק הזה הוא פשוט מוט עץ עבה ומחוזק בקצוות במתכת, בו משתמשים כדי להרביץ - הטווח הוא טווח פנים אל פנים. 5) יציר סוד הוא החיה המלווה של הקוסם. רעיון נחמד שמיושם לטעמי בצורה מכנית, אידיוטית וחסרת השראה.

ASP zone

New member
לגבי 5

לפי דעתי אתה טועה. לי היה מקורב שהיה יותר יעיל מהדמות עצמה
אם אתה משחק נכון אז המקורב יכול להיות גם חבר טוב ועוזר נאמן.

Ferenheit

New member
תשובות נוספות

1. הערה לעונים - EVOCATION זו מסורת העוצמה במהדורה השלישית. אתה בוחר מסורת קסם (מסורת - שם שקלע יותר לרעיון לדעת קבוצת הביקורת של התרגום) אסורה ואחת שאתה מתמחה בה, אתה מטיל לחשים ממסורת הקסם הזו ב-1+ לדרגת המטיל. אתה לא יכול ללמוד לחשים מהמסורת האסורה. 2. כל מיומנויות הידע הן מיומנויות מקצוע עבור האשף. 3. פשוט לוקחים את ערך הבסיס ומגלגלים את הקוביות המצוינות ומחשבים אבל באמת שאין בזה צורך אם אתה רוצה להיות גבוה נמוך שמן או רזה - פשוט תקבע. מיותר לחלוטין בכל שיטה לדעתי. 4. ענו לך למעלה. קפא"פ. 5. יציר סוד זה FAMILIAR.

למעלה