שאלות

FootballFan1

New member
שאלות

כמה דברים אני לא מבין: 1) מה זה 3RD DOWN CONVERSION? 2) מה זה הPENALTY הזה של אסור לתקל מאחור? תיד אני רואה שקופצים ומתקלים מאחור.. 3) ומה זאת העבירה של אסור להשתמש בידיים? ( ILEAGEL USE OF THE HANDS) תודה מראש.

Yo-man

New member
תשובות ../images/Emo45.gif

1. בכל פעם שקבוצה מקבלת את הכדור, יש לה 4 נסיונות לעבור 10 יארד. הניסיון ה-3 מקבל חשיבות כי במקרים רבים אם הקבוצה נכשלת בו היא בועטת את הכדור בבעיטת הרחקה, ובעצם נותנת את הכדור לקבוצה היריבה. אפשר גם ללכת על ניסיון רביעי, אבל אם הוא נכשל הקביצה השניה תקבל את הכדור מהנקודה בה החל אותו ניסיון. 2. מותר לתקל את נושא הכדור מכל כיוון, כולל מאחור. מה שאסור זה למשוך את נושא הכדור מאחור דרך הכתפיים. בשנה שעברה טרל אונס, מפילדלפיה, שבר ככה רגל, והחוק בא להגן על שחקנים מפציעות. אם היו קופצים על הרגלים שלו זה היה חוקי (אבל הוא לבטח היה מצליח לחמוק ולהבקיע עוד TD
) 3. זה של שאסור להשתמש בידיים, אלא שהשחקן עשה שימוש לא חוקי בידיים, שזה אומר שם יד על פניו של שחקן (בלי לתפוס את מסכת הפנים, זוהי עברה אחרת חמורה יותר), או נגע בשחקן באיזור שהמגע ביניהם אסור. מקווה שעניתי למה שהתכוונת.

FootballFan1

New member
אממ.. בערך

1) /: תודה שאתה עוזר אבל אני יודע את החוקים... רק למה ה-CONVERSION? 2)הבנתי רק ניראה לי שהעבירה היא שאסור לתקל מאחור בלי שנושא הכדור רואה.. זה הגיוני? 3)אני חושב שיש עבירה על הLINE MEN - שלשורת ההתקפה אסור להשתמש בידיים.. אני לא בטוח אם תוכל לתקן אותי. תודה שוב.

idol4

New member
בקשר לשאלה 1

בד"כ כשמדברים על הconversions משווים את זה לattempts אז conversions זה בעצם מס' הפעמים שהקבוצה הגיעה למצב ל3rd down והצליחה ולהשיג 1st down.

Yo-man

New member
השלמה

1. בדיוק כמו 2 point conversion. נסיון ל-2 נקודות מול ניסיון שלישי. מילים שמתקבלות כנרדפות. כמילה, גם למקרה של שתי הנקודות היא לא שייכת... 2. No way. החוק שאומר שאסור לתקל מי שאינו מחזיק כדור (משום כיוון) בא כדי לומר שאין לתקל מי שלא מצפה לזה (דחיפה מהגב וכאלה). החוק בפירוש אומר שמי שמחזיק בכדור חייב להגן על עצמו מכל כיוון בכל עוצמה. כשאתה עם הכדור אתה מטרה. החוק רק בא להגן על השחקן מסוג של עצירה שהסיכוי להיפצע בא הוא יותר מ"סביר". 3. הם חייבים להשתמש בידיים כדי לדחוף את הליין שמולם בניסיון להתקדם או למנוע התקדמות. אבל יש חוקים לצורה בה מותר להם לעשות את השימוש בידיים - לא מעל הכתפיים, לא ביד סגורה לאגרוף, ובטח יש עוד כללים שאני לא בקיא בהם.

FootballFan1

New member
הבנתי, רק..

לא בדיוק את ה 3RD DOWN CONVERSION .. בקיצור, ה-CONVERSION הוא מיותר? לא הבנתי את ניסיון ל-2 נקודות מול נסיון שלישי.. תודה..

laufgas

New member
אני אנסה להסביר לך

לא שאני מבין גדול, רק לא מזמן התחלתי לצפות, אבל לפי מה שהבנתי זה פשוט כמו Down. Conversation = Down פשוט מכיוון שלאחר הדאון השלישי רב הפעמים באה בעיטת ההרחקה אז קוראים למהלך השלישי Conversation כי ייתכן ובסיומו הכדור יעבור לקבוצה השניה.

FootballFan1

New member
אז..

מתי יקראו לזה ככה ומתי ככה? זה תלוי בכמה הקבוצה מצליחה..?

omrili77

New member
אז זהו שלא

Conversion = המרה. אם הצליחו לעשות 1st down במהלך ה-3rd down, אז הם המירו את ה-4th down (שבו מניחים שהם היו נפטרים מהכדור בצורה כלשהי, בין אם ע"י נסיון לשער שדה או ע"י פאנט) בסט דאונים חדש. אין 2nd down conversions כי זה פשוט לא ביג דיל, כי גם ככה היה להם עוד צ'אנס.

laufgas

New member
דיברת אלי או אליו?

כי אם התכוונת להגיב למה שאמרתי, אז גם אני מבולבול :X

FootballFan1

New member
אני פשוט לא מבין מתי אומרים את זה!

ומתי לא.. נגיד ב- MADDEN , לפעמים רשום לי 3RD DOWN ולפעמים 3RD DOWN CONVERSION.. אני יודע שזאת המרה כי זה הניסיון האחרון לנסות ועבור עשר יארד(או פחות..) אבל אני פשוט לא מבין מתי ומתי לא אומרים את זה? ד.א - אמרתי נכון שקוראים לזה ככה בגלל שזה הנסיון האחרון, נכון..? תודה שוב**.

omrili77

New member
רק כסטטיסטיקה

זה לא שם של מהלך, של דאון או של כל דבר דומה. זה רשום לך במאדן מחוץ לסיכום המחצית\משחק והסטטיסטיקות שמופיעות על המסך כשאתה במצב של 3rd down, נניח? כי אם כן אז זה מאוד מאוד מוזר.

Reshefgarcia

New member
לגבי מאדן...

כשאתה מתחיל את הניסיון השלישי שלך לעבור 10 יארד יופיע על המסך 3RD DOWN לפעמים,במהלך המשחק תופיע הסטטיסטיקה של מסםר העמים שניסית/הצלחת לעבור את ה 10 יארד בניסיון השלישי שלך,כלומר 3RD DOWN CONVERSIONS. זוהי סטטיסטיקה בלבד,ואין לה שום השפעה אחרת על המשחק עצמו,כנ"ל במציאות

למעלה