הציטוט שלך
מהספר אומר הכל... קשה לי לשים את האצבע ולתת איזה משפט חכם שפתאום יסדר לך הכל בראש ובלב כבמטה קסם
הדרך היא.. דרך... מסע... והיא לא שכנוע עצמי שכלי, ולא הדחקה, ולא הבנה רציונלית בלבד. היא עוברת בעיקר בהתבוננות פנימית מתמידה על "מי אני" ו"איך הדברים עובדים בתוכי" ומה זה בעצם "טוב לי/רע לי" אם יש כזה דבר. עד אשר באמת יש לך בחירה אם להיפגע או לא, אין לך יותר היסוס ולפעמים תעבדי עם התדמית וכללי המשחק ולפעמים לא אבל תמיד ב-easy בלי קונפליקט, וגם בימים שוממים לבד יהיה לך סבבה בעשיית כלום. זאת התוצאה, התוצאה היא הציטוט שלך - החיים רק מחכים לנו. דוגמה שלי הייתי מאוד עצוב וכואב וכבול בעבר. אבל החלטתי להיכנס לזה עד הסוף, להרגיש את זה קודם כל, להיות עם העצב והבכי והכאב וכל מה שמתלווה לזה, שמרגיש "רע" בעצם. לא התנגדתי וזה בא חזק. לפעמים המחשבות היו עוד יותר מלבות את הרגשות האלה, כך שמתי לב. אבל אחרי כל הרגשה עמוקה של הכאב במשך זמן מסוים, היה שחרור זמני. לפעמים היה נדמה שאין לזה סוף, כי הייתי כל כך בתוך הכאב, שלא ראיתי שום דבר אחר. ככה זה כשאנחנו 100% עושים משהו או חווים משהו, הוא נהיה כל מה שיש. כל מה שעשיתי היה להרגיש, אבל לא לפעול החוצה מתוך זה. רק להיות בזה וזה עובר בסוף, זה מתנקה עוד קצת ועוד קצת. היתה לי ההבנה השכלית שבעצם לא רצו לפגוע בי, הדברים קרו כפי שהיו צריכים לקרות, והכל בסדר, והעבר כבר עבר, וצריך לעזוב אותו שם. אבל זה לא עוזר לכשעצמו. זה רק עזר לא ללבות שוב ושוב את האש של הפגיעה, עם עוד זכרונות, עוד מחשבות סרק, עוד שאלות חסרות תשובה. ויתרתי בהדרגה על המחשבות האלה, והתרכזתי רק בהרגשה הכואבת שנשארה. עד שהכאב נהיה פשוט אנרגיה, או אובייקט, או חלק ממני שהכלתי. עד שראיתי שאני זה לא הכאב - זאת הבנה חוויתית, הכאב בתוכי אבל הוא מין תבנית אנרגיה כזאת שנוצרת כתוצאה מהבן אדם שאני ומהתנאים הסביבתיים, וזה טבעי, וזה בסדר שזה קרה. אבל אפשר לוותר, אפשר לשחרר. זה פשוט נושר בסוף, השריפה נגרמת לבד.
השריפה האמיתית היא הבעירה של החיים בתוכנו, שהיא זרימת אנרגיה חופשית. לפי הראייה שלי, מה שצריך בשביל לחוש ולחיות את הבעירה הזאת זה להשתחרר מכל התפיסות והתבניות שאומרות לנו "יש בעיות" "נפגעתי" "רע לי" "אני צריך את זה בשביל להיות מאושר". להדחיק יהיה בדיוק מנוגד לכך, כי קודם כל צריך לחיות את הקיים, לא משנה מהו, בשביל להסתכל עליו בבהירות.