שאלות

daff29

New member
שאלות

1.מחוץ לעונת הרבייה, נחשים יודעים לזהות אם בסביבתם יש זכר או נקבה? 2.האם יש קשר בין העובדה ששני הפיתונים שלי הן בעצם פיתונות לגבי העובדה שהן אוהבות להכרך זו בזו? 3.האם היו מתנהגות בצורה זהה אם הן היו ממין (SEX) שונה? 4.האם בטבע או בשבי יש מלחמה בין הזכרים על חסדי הנקבה? ובין הנקבות? תודה על שיתוף הפעולה.
 

רן333

New member
ידוע לי על קרבות בין זכרים

של פיתונים מתכדרים. שלא כמו אצל מיני פיתונים אחרים, הקרבות האלה אינם כוללים נשיכות, אלא בעיקר "היאבקות" שבה כל אחד מהנחשים מנסה לזחול על השני ולהצמיד אותו לקרקע. פיתונים מתכדרים יכולים להזדווג כמעט בכל אחד מהחודשים בשנה. לכן, נראה שהזכרים יכולים לזהות את הנקבות גם מחוץ למה שנהוג להתייחס אליו כאל עונת הרביה. אגב, לפי דייב ברקר, ישנם מקרים שבהם הנוכחות של זכר גדול ודומיננטי מדכאת זכרים אחרים שנמצאים באותו חדר, וגורמת להם שלא להתרבות ושלא לאכול הרבה. זאת גם כשהנחשים אינם גרים באותו כלוב. כנראה שמדובר כאן בתקשורת כימית מסוג כלשהו. לא ידוע לי על קרבות בין נקבות. אני חושב שלפחות בחלק מהמקרים, שהיה משותפת של שני פיתונים מתכדרים באותו כלוב מפריעה לשניהם, ללא תלות במין שלהם. הדבר הזה מתבטא, לפעמים, בחוסר מנוחה של הנחשים ובתיאבון ירוד.
 

רן333

New member
אפילו אם הוא ענק.

לא שחייב לקרות אסון אם תגדל שני נחשים באותו כלוב - יש מקומות שבהם קבוצת נחשים גדלה וחיה יחד ללא בעיות מיוחדות - אבל אני בהחלט חושב שעדיף לגדל אותם בנפרד. **הנה** קישור להודעה שכתבתי בנושא.
 

daff29

New member
גידול משותף

תודה על התשובה המקיפה. אני מגדלת את שני הפיתוניות יחד בעיקר בשל אילוצי מקום , ומאכילה אותן בנפרד. לשמחתי לא נתקלתי בתאבון ירוד של אף אחת.וההתנהגות רגועה ואולי זה רק אצלי אבל ממש נראה שהן נהנות להיות קרובות זו לזו ולהכרך יחד. אם אחת וצאת מהכלוב השניה מחפשת אותה, וכשמחזירים הם ישר נכנסות יחד למחבוא. כשהן יגדלו יותר כנראה נפריד בטרריומים. נכון לעכשיו בדיקות הצואה (אני עורכת פעם ב-5-3 חודשים בערך) תקינות. שוב תודה
 

daff29

New member
אצל וטרינר שמתמחה

בזוחלים. אני לא יודעת כמה עולה בדיוק כי יש לי עוד הרבה חיות בבית אז יש לי חשבון פתוח אצל הוטרינר ופעם בחודשיים בערך עושים סדר ומשלמים הכל.
 
למעלה