שאלות....

DRZ400Yellow

New member
שאלות....

בגיל 18 קיבלתי מאמא מתנת (הפתעה) צניחת טנדם בפרדייב והתמכרתי עכשיו...לרגל שחרורי אני מוכן ומזומן לדבר האמיתי. כמה שאלות..... מה צריך להכין לקורס ? מה זה אומר AFF ? מה כולל הקורס שאני יכול לעשות על חשבון הפיקדון ? ומה השלבים לקבלת רשיון בינלאומי? מטרתי הגולה היא להגיע למצב שכשאטוס לי לחו"ל (אוסטרליה ניו-זילנד) אני יוכל להגיע למועדון מקומי ולקפוץ. (אני מתנצל על כל השאלות מראש) ביקרתי באתר פרדייב, אבל רציתי לשמוע (לקרוא) מאנשים מנוסים שכבר עשו זאת. תודה ..... :)

einatyi

New member
תשובות

אז ככה מה שאתה צריך להביא לקורס זה בעיקר את עצמך וגם בדיקה רפואית וביטוח אבל את כל זה יסבירו לך כבר ברגע שתרשם לא משהו מסובך. AFF זהו קורס צניחה חופשית מזורז שבסופו אתה יכול לצנוח סולו (בצניחה ה8) ובכל שלב בעצם אתה לומד סוג אחר של "הישרדות" באוויר ביחד עם מדריכים ועם אתה עובר אותם הם יכשירו אותך לצנוח סולו. הקורס על חשבון הפיקדון הוא אותו קורס AFF אך בנוסף אתה מקבל קורס קיפול מצנחים שמלמד אותך קצת יותר איך לקפל מצנח ותהיה לך אפשרות לעבוד או בארץ או בחו"ל (אוסטרליה ניוזילנד למשל) כמקפל מצנחים. לקבלת רישיון בין לאומי אתה צריך להשלים 20 צניחות כולל אלה שבקורס ואז לעשות צניחת רשיון עם מדריך לא מסובכת ותוכל לקבל את רשיון A שיאפשר לך גם לטוס לחו"ל ולכל מועדון אחר ולצנוח שם אז שיהיה בהצלחה
ונתראה במועדון

yanivgrebel

New member
מזל טוב על ההחלטה להצטרף !!!!

אז ככה אולי כדאי לך לבדוק גם מה קורה בניו-זילנד אני עשיתי את הקורס בניו-זילנד. בזמנו(2001) היה יותר זול בהרבה (חצי מחיר) ואם אתה בכל מקרה מתכוון להגיע לשם אז מחיר הכרטיס והמחיה לא רלוונטים. גם שם אתה יכול לקבל רישיון בינלאומי שיכבדו בכל העולם ובישראל. את הבירורים אתה יכול לבצע דרך האינטרנט או בטלפון המקום בו אני עשיתי את הקורס הוא מרסר (merser) דרומית לאוקלנד - יש עוד מועדונים. גם שם מקבלים קורס קיפול (תנאי לקבלת רישיון). אני נשארתי חודש אחרי הקורס עבדתי כמקפל וקיבלתי צניחות חינם + מגורים + צניחה ממסוק. היתרונות: 1.שם קופצים כל יום (צריך להתכוונן לקיץ). 2.אם אתה גר/חי/נושם במועדון (מה שכנראה יקרה) אתה מקבל הרבה יותר ממה שאתה חושב בעיקר משאר הצנחנים שצונחים שם (שוב כל יום)וסרטים שרואים שם ומהאווירה הכללית (כמו סופ"ש באחד המועדונים שבארץ רק נכון לכל השבוע). 3.אתה מסיים את הקורס הרבה יותר מהר (כי צונחים כל יום וגם כי אין לך הפרעות מהבית - הורים, חברה, פיגועים, התנתקות וכ"ד) 4.בפרק זמן זהה תבצע יותר צניחות יחסית לכל מועדון בארץ (אני בחודש בצעתי 55 צניחות כולל את ה-9 שבקורס). 5.מצב נפשי שונה - אתה בטיול הרבה יותר נינוח, חופשי וכל השטויות האלה. 6.כלכלית (שוב בלי מחיר כרטיס ומחיה) זול יותר (46 צניחות תמורת עבודה קלה יחסית אפשר להגיד בחינם)- צריך לבדוק יחסית להיום. חסרונות: אם אתה לא דובר אנגלית - אל תנסה אפילו ותעשה בארץ (יש שני מועדונים). אולי מה שהתאים אז (לי) לא מתאים היום (לך) מבחינה כלכלית נפשית וכ"ד. אז תחשוב על זה תברר ותחליט בכל מקרה אל תוותר נשמח לראות אותך עימנו באוויר

holtzy

New member
עוד כמה נקודות למחשבה על קורס

אני אישית! חושב ששיקולים כמו זול, מהיר הם שיקולים נכונים למוצר שמגיע באינטרנט, לא שזה לא חשוב גם בקורס צניחה, אבל השיקולים החשובים יותר הם איפה ירגיש הקורסיסט יותר נוח - מה שיאפשר לו א. להינות יותר. ב. לעבור את הקורס בצורה יותר חלקה. ג. להבין יותר (אישית אני חושב שלשפת אם חשיבות רבה). ד. לדעת שיש מקום בו הוא התחיל ותמיד יהיה שם בשבילו (בהנחה שהוא לא יורד מהארץ) אבל זו דעתי האישית נ.ב יש שמועה שבניו זילנד עושים בעיות עם קבלת כספי הפיקדון! עידו

AlonHaramati

New member
אם אתה לא שולט באנגלית כשפת אם

כשפת אם - לא פחות ! , אין לך מה לחפש בניו-זילנד. זו לא שאלה של מחיר, זו שאלה של בטיחות. חשוב ללמוד את היסודות בצורה הטובה ביותר, ולא להתבייש לשאול שאלות אם לא הבנת משהו עד הסוף. אני אישית עשית את הקורס בארץ (Paradive) והיית מאוד מרוצה. יתרון נוסף הוא שהמקום שבו אתה ממשיך לצנוח לאחר הקורס הוא מקום מוכר - זה יתרון ענק שמבינים את חשיבותו רק בצניחות לאחר הקורס.

DRZ400Yellow

New member
התקשרתי

ביקשתי טפסים והכל ואז נוצרה בעייה... הבחורה הנחמדה שאלה אותי לגבי בעיות בריאותיות... בצבא התגלה שיש לי סינוסיטיס...לא מפריע בשום דבר... הרופא אמר שאולי יהיה לי קצת בעיה לצלול. חוץ מזה זה לא מפריע לי בשום דבר. היא אמרה שהיא צריכה לברר...אני לא מבין מה לברר היות וכבר קפצתי טנדם. יכולה להיות פה בעיה ????

shivekroi

New member
אני לא רופא אבל...

בתור דייב מסטר, אני יכול לומר לך שיש מלא תאונות צלילה שנובעות ממעיכת סינוס, דבר שנוצר מכך שהסינוסים חסומים בג'יפה (למשל במקרה של סינוסיטיס), והפרשי הלחצים בעומקים השונים גורמים לצפיפות האויר הכלוא בסינוס לגדול או לקטון... הדבר גורם למעיכה/ קריסה של הסינוס או פיצוץ של הסינוס כלפי חוץ. לא נעים ולעיתים אף מסוכן. מכיוון שמדובר בצניחה, בלחץ של פחות מאטמוספרה אחת, אני לא חושב שזה יכול להוות בעיה ממש קיצונית, אבל שוב עדיף שתבדוק. העובדה שעשית טנדם לא ממש משנה שום דבר, כי יכול להיות שביום הטנדם הסינוסים שלך היו יפים וחטובים (אנג'לינה ג'ולי), ודווקא באחד מימי הצניחה הם יהיו מגעילים וסתומים (הרב עובדיה יוסף) ועלולים לגרום לתופעות לוואי לא נעימות. בהצלחה!

skygodess

New member
יש לי בעיות בצלילה, ולא בצניחה

אל תצנח אם אתה מרגיש מצונן או משהו, אחרת לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. כמובן שאין לי ידע רפואי או שום דבר, רק ניסיון אישי בהצלחה

Z o o k

New member
קצת פרטים יותר מדוייקים.

לחץ האויר בגובה פני הים הוא אטמוספרה אחת. הלחץ בגובה 12000 רגל (הגובה ממנו קופצים) הוא בערך חצי מזה. כלומר, כאשר קופצים מגובה 12000 רגל לקרקע, הלחץ גדל פי 2
כשממריאים לא ממש מרגישים את השינוי בלחץ, כי הטיפוס למעלה איטי יחסית לקצב בו הגוף משווה לחצים. לעומת זאת, כשצונחים הקצב הוא מהיר הרבה יותר והגוף לא תמיד מספיק להשוות לחצים (נזלת, סינוסים סתומים או כל בעיה אחרת). אני לדוגמה, תמיד "מפמפם" כמו בצלילה ברגע שהמצנח נפתח (3500 רגל). דרך אגב, שינוי של הלחץ פי 2 זה לא מעט. זה אומר, שאם הסינוסים שלך סתומים לגמרי, אז האויר שבתוכם ירצה להתפשט פי 2 כשאתה ממריא
, ולאחר שתשווה לחצים, הוא ירצה להתכווץ חזרה פי 2 בנחיתה
. לצורך השוואה, זה כמו לצלול לעומק של 10 מטר (מעבר מ1 אטמ' ל2).
כדאי להתייעץ עם רופא (אולי אפילו רופא ספורט). כי בספורט הזה, אין מקום לספק. (אם תעיף מבט לחתימה שלי, תבין למה אנחנו קוראים לזה ספורט).

red cow

New member
אל תדאג זה שטויות

זה שטויות אנשים מלחיצים אותך סתם אם אמרת שזה לא מפריע לך אז זה לא יפריע לך בהמלך הקפיצה.אני למשל אסמטי והאף שלי סתום 90% מהשנה וזה לא הפריע לי לקפוץ אף לא פעם אחת בקיצור אל תילחץ זה בסדר

למעלה