שאלות:

• פותח הנושא Turgs
  • פורסם בתאריך

Turgs

New member
שאלות:

איך אני בדיוק מוצא איזה פועל יוצא דופן מבחינת הגזרה, בתרגיל זה? *איזה פועל יוצא דופן מבחינת הגזרה? א. הוּרַד ב. הוּסַף ג. הוּשַׂם ד. הוּכַח

גנגי

New member
אז ככה:

אתה מעביר אותם לבניין הפעיל, ומוצא. הוריד, הוסיף, השים, הוכיח. נו? רואה מה יוצא דופן?

אסופית02

New member
נפ"י/ו והחריג: נע"ו/י

ואיך יודעים את זה לבד? *נפ"יו= נחי פה"פ י'/ו---> שורשים שבהם פ' הפועל י'/ו' היא נחה (=לא שומעים אותה בחלק מהנטיות). הוריד, הוסיף, הוכיח- ה-ה"א והיו"ד הן מוספיות של בניין הפעיל, והשאר הן אותיות השורש (ו"ו ויו"ד מתחלפות לפעמים). *נע"ו/י= נחי ע' הפועל---> שורשים שהבם עה"פ ו'/י היא נחה. השים- ה"א- מוספיות של בניין הפעיל, והשאר אותיות השורש (ו"ו ויו"ד מתחלפות לפעמים).

Turgs

New member
מאיפה אני יכול למצוא מידע על

גזרות נע"ו/י וע"ע? אני לא מבין את שתי הגזרות הללו.

אסופית02

New member
פה:

www.iteachyou.net/bareket/ShowItemByType.asp?random=25087&sid=32&iid=252&sentfrom=ExerciseMenu.asp&user=student&rid=&qid=&TopSubject=32&eid=&FromPortal=&vcCourseGUID=0x01CBC92DE023E043A0E9A5501BCE72C9&VcCourseName=&VcCourseID=48&id=252&FromLinkBoard=yes&AddLinkBoard=no&CourseWareID=&RealItemID=252&newwin=no&Back2Eunit=

קמליה1

New member
שיטת איבחון קלה בבניין הופעל

הופעל הוא הבניין הסביל הפנימי של הפעיל. אם אתה הופך את ארבעת הפעלים ששלחת לצורה הפעילה, כלומר לבניין הפעיל, אתה מקבל: א. הוריד ב. הוסיף ג. הֵשִים ד. הוכיח. כאן אתה כבר רואה ש"השים" לא שייך לעניין. ולמה הוא כן שיך? לך לפי המשקל. דומה להֵבין, שהשורש שלו ב.י.נ.? אז זה צ"ל ש.י.מ.

גנגי

New member
קמליה יקרה,

את כל מה שכתבת בחמש שורות כתבתי כבר הבוקר למעלה, בקיצור נמרץ ובבהירות לא פחות גדולה. האם ראית סיבה מיוחדת לחזור על הדברים שוב?

למעלה