שאלות

Baron Yerger

New member
שאלות

לפני מספר חודשים היו לי בעיות בברך. הלכתי לאורטופד ופיזיוטרפיסט, נתנו לי תרגילים לחיזוק הברך. כמו כן, עשיתי מדרסים. אני מתאמן בריצה, כשלוש פעמים בשבוע, רץ בערך חמישה קילומטרים באימון. ה"בעיה" בברך שלי היא לא כאב, לא בזמן הריצה ולא לאחר מכן. אני לא מרגיש את הברך בזמן הריצה, אך מרגיש מעין לחץ קל מאוד על הברך. כמו כן, לא יודע אם זה קשור, הברך עם הבעיות לא מתכופפת עד לנגיעה מלאה בין הקרסול לישבן, לעומת הרגל השניה, שמתכופפת בקלות. בנוסף, אשמח לתרגילים כללים לחיזוק הגב (אין בעיות גב כרגע, רק למניעת בעיות) ותרגילים לחיזוק הברך שאינם דורשים משקולות. תודה רבה

תרגילים לחיזוק ברכיים

שלום בארון, התרגילים לחיזוק הברכיים, הם בעצם תרגילים לחיזוק השרירים שמסביב לברכיים. חבר את המשקולות מעל הקרסוליים, שב על כסא או מושב שהתמיכה שלו מגיעה עד קרוב לחלק האחורי של הברך. כאן יש מספר וריאציות: 1. שב כשהברכיים ישרות, עד שאתה מרגיש מאמץ. הורד הרגליים ותנוח עד חצי דקה (לפי ההרגשה), ושוב אותו דבר עד שתרצה להפסיק התרגול. 2. לעשות אותו הדבר רגל רגל - רגל ימין ואז רגל שמאל - וכך לסירוגין. 3. באותה ישיבה עם אותן משקולות - להגיע ממצב ברך כפופה למצב ברך ישרה לאט לאט. ניתן ביחד או רגל רגל. 4. בעמידה - עמוד עמידת מוצא - שתי הרגליים ישרות. כשאתה מעמיס את המשקל על רגל אחת, השאר את הירכיים צמודות זו לזו ועכשיו קפל את הברך כך שכף הרגל תעלה כלפי אחורנית ותתקרב לכיוון הישבן. מספיק לעשות זאת עד 90 מעלות מבלי להגיע עד לישבן. ניתן להחזיק באותה תנוחה עד שמתעייפים, ו/או לעשות בתנועות איטיות. אחר כך להחליף רגליים. ניתן לעשות תרגיל זה בשתי הרגליים ביחד בתנאי שיש לך מוטות מקבילים. בברכה, יעקב חיים וינברג - מומחה לפתרון בעיות רגליים www.footsupport.co.il

למעלה