שאלות

ittia1

New member
שאלות

ננניחש ה' קיים(אני מדבר על התייחסותם של הדתיים כה' -דבר שגדול מאיתנו חזק והרבה יותר משכיל) בבראשית ( כך הסקתי ) ה' ברא את העולם ,למה בבראשית מוזכרת רק השמש, הירח ,והכוכבים למה לא מוזכר על דברים שמעבר לראייה של האדם, הרי ה' הרבה יותר חכם לא ?( חורים שחורים גווגל שמשות ,אבק גלקטי ( שלא להזכיר את המערכת השמש שלנו ) לא מוזכרים פשוט ומה שהכי מוזר איך הוא ברא ( נראה לי הוא ברא את זה ראשון )את ה אור ואת ה חושך ( למרות שחושך זה חוסר אור אבל נתעלם מזה ) מבלי "לבנות " מאור גודל -סליחה שמש ומאור קטן סליחה ירח &nbsp
אגב ירח לא מאיר, נכון שפעם ( אולי) שררו בו אמבות או יצורים קטנים יותר. אך אף פעם הוא לא היה מקור אור -זה לא שהוא מאיר אור מוחזר מן השמש ). ..." את המאור הקטן לממשלת (?) הלילה ו את הכובים ..." .." ויעש ה' את שני המארת הגדלים את המאור הגדל לממשלת(?) היום ..." רגע אז השמש לא נמצאת ב"לילה " ו ירח לא נמצא "ביום " ( אני לא רוצה להוסיף יותר ) אז למה כל הדברים האלה מוזכרים כיאלו שבן אדם "רואה " את זה ולא הדבר שיותר חכם ועליון מאיתנו המציא את זה ,ברור מאליו שרוח שיודעת הכל ( ה' ) צריכה לפחות לא לשקר ( או שהיא לא משקרת אולי בגלל שהיא רק יודעת מה שפעם האנשים שחיו לפני 5000 שנה חשבו ( למרות שפה צריך לתת נקודת יתרון למצרים וליוונים שכבר חקרו את הגלקטיקה ו המציאו את האנליזה (חשבון) ) אז יוצא שכל הדברים מוזכרים ( אין לי כוח למנות את כולם ) הם אך רק ראייתו של הבן אדם שלא יודע כלום לגבי העולם , למה ? למה? כי לא ה' ברא את האדם אלה האדם ברא את ה' ( והאניש אותו ) כדי שתיהיה לו תקווה ,בסיס להישען עליו כדי שלא יפחד וידע שההמצאה שלו תגן עליו . סוף.

Yali 17

New member
../images/Emo98.gifאני אענה לך

שלחתי לך מסר. הנושא סגור

galoren

New member
אתה מבולבל.

ל- ittia1 שלום. נראה לי שאתה קצת מבולבל. להגיד שאולי ה' לא קיים באמת, חס-ושלום, זה כמו להגיד שאולי אני לא קיים ואולי שום דבר לא קיים באמת, ואנחנו רק חולמים את כל זה... וזו הרי שטות גמורה כמובן, ואין בכך שום חוכמה. בן-אדם חכם הוא בן-אדם שמבין דווקא שיש "יד" מכוונת מאחורי כל המציאות שאנחנו מכירים, ואנחנו פשוט מצומצמים בשכלנו בשביל לראות את כל זה. וזה כל היופי בבני-אדם, שיש לנו את האפשרות להתעלות רוחנית, ע"י הבנה ותפישה אמיתית של המציאות, שבאמת יש בורא לעולם, והוא מהווה ומקיים אותנו ואת כל המציאות כולה. לא קשה להתחכם לבורא-עולם, אבל זה לא מביא אותנו לשום מקום, ולשום דבר טוב, וכל מה שישאר לך ממחשבות כפירה אלו - זו ריקנות אחת גדולה! וזו עצת היצר-הרע שבאדם. מקווה שתיקח לתשומת-לבך. בכבוד רב. להתראות.

ittia1

New member
שום חוכמה ?

התחמקת באלגנטיות ממשכתבתי זה שאתה מייחס לכל התופעות שקורות במציאות לה' -זה פשוט אי הבנה ה"אי הבנה " זאת גרמה לאנשים ליצור את התנ"ך כדי להסביר תופעות בטבע שהמדע באותה תקופה לא אפשר להסביר ברק -זה לא חיכון בין יונים של מים -זה ה'! למה ? ככה כי ה' עשה . הכל מוסבר בלי שום עומק בלי שום הגיון או שנגיד כשהייתה רעידת אדמה -זה ה' נכון ? זא לא תזוזת לוחות טקטונים שנוצרים מלחץ ששורר בשכבות התחנות של כדור הארץ זה רק ה' ! להגיד שה' לא קיים אתה לא קיים ? למה ? קשה לך לקבל את העובדה שזיגוטה ( ביצה מופרת ) מתפתחת ברחם ואז העובר יוצא מן תעלת הנרתיק ? מה כל כך קשה להבין את זה שזה מדע שזה לא תופעות של ה' או רוח עליונה, אתה בדיוק כמו הקדמונים שהמציאו את ה' הם לא יודע שום דבר מה מתרחש ואיך מתרחש ולכן הם ייחסו הכל לה' כדי "להסביר " את התפועות וכמו שאמרתי שיהיה מי שיגן עלייך( השואה ,מסעות צלב ,פיוגעים ,וכו כו וכו הוא מגן עלינו טוב אה ) הבורות של אנשים האלה הובילה אותם להמצאת ה' שאתה כל כך מאמין בו.

לא מכובד לחלל שבת בפורום הזה.

לפי השעה והתאריך, עולה שהשאלה נכתבה בשבת.

ittia1

New member
חילול שבת ?

תגיד ( אני לא רוצה להיות ציני אבל בכל זאת ) בשבת הרמת רגל ? הלכת או אפילו עצמת עיניים ?אם היית כל כך חכם היית מבין שבל פעולות אלה היה שישמוש בחשמל ( עצבים ) אם זה לא נקרא חילול אז הדלקת מחשב ושישמוש במעבד עם 5 מיליון טרנזיסטורים לא נקרא גם כן דע לך שמוח יש מספיק חשמל כדי להפעיל נורה ( לכמה שניות) יום טוב.

הגדרת חלול שבת כתובה בשלחן ערוך.

ה' לא ציווה אותנו על הגדרות מדעיות אלא על הגדרות המובנות לבני אדם. זה מה שה' ציווה.

ittia1

New member
.

עכשיו אתה יודע שכדי להזיז אצבע אתה צריך לבצע פעולה שיש בה חשמל ( זרם של אלקטרונים בקו ישור ליתר דיוק ) אז מה עכשיו תירה בעצמך כדי שיהיה לך מוות קליני כל שבת?

יקירי.......

הנך מתבקש לכבד את החדר ותושביו ולהמנע ממעשים הפוגעים בריגשותיהם. ברומא התנהג כרומאי...

asaf2000

New member
אין לנו ויכוח איתך

לנו יש את מה שכתוב בתורה הקדושה ושם יש הגדרות מדויקות מה זה חילול שבת ומה זה לא. הטענה שלנו לך היא שכשאתה בא לפה לפורום שהוא של שאלות הלכה ביהדות ומקפידים פה לא לכתוב הודעות בשבת אז תכבד את ה"מקום" ואת הדעות שלך על מה זה חילול שבת ומה זה לא חילול שבת תשמור לעצמך ולפורומים אחרים שדנים בנושאים האלה. ולפני שאתה קופץ עלי, נכון ש'זכותך' לכתוב כאן גם בשבת אבל זה לא דרך ארץ. אוקי?

למעלה