שאלות

שיריג

New member
שאלות

שבוע טוב לכולם!!! 1. מה הברכות שאני צריכה לברך בבוקר? (אחרי ברכת השחר מה עוד צריך להתפלל, אני רוצה שתפרטו לי את כל הדברים שכדאי להגיד) 2. האם אחרי שאומרים שמע על המיטה, האם מותר לשתות? 3. אם לא יושנים כל הלילה, האם צריך להגיד שמע על המיטה? עם שם ומלכות? 4.אם לא יושנים כל הלילה, מה הדין לגבי הבוקר? תודה רבה

שיריג

New member
עוד שאלה...

האם מותר לשלם להרצאה דתית מכספי מעשר, והאם מותר לקנות ספרי קודש מכספי מעשר

אם הרצאה דתית

זה משהו לצורך התעלות בדת/ברוחניות/בקדושה. אז בהחלט מותר. פשוט, לא כ"כ הבנתי את המושג הרצאה דתית. אבל מסתמא זה כוונתך. אז בהחלט מותר. ואדרבה. תארגנו כמה שיותר הרצאות כאלה. להגדיל תורה ולהאדירה. מכספי מעשר מותר לקנות ספרי קודש. כדאי ומומלץ לכתוב על העמוד החלק והראשון שספר זה נקנה מכספי מעשר. ובכך אי אפשר למנוע מכל מי המעוניין ללמוד בספר. אפשר לחייב כל מי שמעוניין ללמוד בספר, להשיבו מיד בתום הקריאה/הלימוד. והספר יישאר כמובן בחזקתכם לתמיד. בחזקה אך לא בבעלות.

בבקשה......

1. ברכות השחר, קריאת שמע ושמונה עשרה. 2. אם ברכת "המפיל" זה יהיה הפסק. 3. אם לא ישנים בלילה אין צורך לקרוא קריאת שמע על המיטה. 4. אם לא ישנים בלילה חלק מברכות השחר אי אפשר לומר ורצוי שמי שישן יאמר בקול ויכוון להוציא את מי שלא ישן. 5. לא נראה לי שניתן מכספי מעשר להוציא לצורך שמיעת הרצאה. 6. ניתן לקנות ספרי קודש מכספי מעשר, יש לציין על הספר שהוא נקנה מכספי מעשר ולהשאילו לכל מי שיבקש.

למעלה