שאלות

בולבולה

New member
שאלות

אני לא דתיה ולא שומרת מסורת אבל מאוד נהנת לעשות עבודות הקשורות במסורת. חשוב לי שהעבודות יהיו כשרות. 1. לגבי חנוכיות, מה המגבלות. אני יודעת ששמונת הנרות צריכים להיות בגובה אחד, האם יש עוד מגבלות? האם החנוכיה בתמונה כשרה? 2. לגבי מזוזות, האם יש איזה שהן מגבלות, כמו למשל, האם מותר לצייר חיות על המזוזה? תודה מראש לנותנים מזמנם לענות. ענבל

נרות חנוכה....

צריכים להיות בגובה אחד ובשורה ישרה. אם כי ראיתי שבקהילות שונות בחו"ל לא הקפידו על שורה ישרה. ראי גם בתמונה. לגבי מזוזה, לא חושב שיש מניעה הלכתית לצייר על בית המזוזה חיות, רק שלדעתי טעם לפגם יש כאן.

../images/Emo63.gif מתוך ספר ההלכה ../images/Emo63.gif

שולחן ערוך סימן תרע"א: (ד) מילא קערה שמן והקיפה פתילות אם כפה עליה כלי כל פתילה עולה בשביל נר אחד לא כפה עליה כלי אפילו לנר אחד אינו עולה לפי שהוא כמדורה: הגה ולכן יש ליזהר להעמיד הנרות בשורה בשוה ולא בעגול דהוי כמדורה (הג"מ בשם סמ"ק) ומותר להדליק בפמוטות שקורין לאמפ"א מאחר שכל נר מובדל הרבה מחבירו (ת"ה סימן ק"ה) ויזהרו כשעושים נרות אפילו בשעוה שאין לדבקן ביחד ולהדליקן דהוי כמדורה (פסקי מהר"י ס"ה) אפילו בנרות של שבת וי"ט יזהרו שלא לעשות כן (א"ז): קיצור שולחן ערוך סימן קל"ט: (ט) הנרות יהיו בשורה אחת בשוה, לא אחד גבוה ואחד נמוך. ויהיה הפסק בין נר לנר שלא יתקרב הלהב של זה לזה ויהיה כמו מדורה. ובנרות של שעוה יהיה הפסק שלא יתחמם זה מזה ויטיף השעוה ויתקלקלו.

למעלה