שאלות

תשובות

1) טרולים, ככל הידוע, אוהבים להתחבא מתחת לגשר ולתפוס לך את הרגל, או לזרוק אבנים. יש גם טרולים שעושים מסיבות טראנס ביער, אבל ככל הידוע לי הם נורבגים או שבדים ובדרך כלל לא מדברים אנגלית או עברית. 2) בשביל להמציא קסמים חדשים אתה לא חייב לעשות מכשף רשע (באופן כללי, עדיף ש"תעשה" את בנות גילך ולא מכשפים לא-רחוצים) למרות שבמו"ד הלחשים תופסים חצי ספר, עדיין כדאי ומומלץ להמציא גרסאות יחודיות לדבשי"ם שונים - שלא חייבים להיות מכשף רשע. בכלל, הנושא של "מכשף רשע" סובל מעודף-שימוש. כדאי שתנסה את הגרסא המתקדמת והמשופרת - "מכשף יריב" שלא מלטף כל היום את הגלימות השחורות שלו וגונח "אני רשע, אני רשע מרושע" אלא פשוט נמצא בניגוד-אינטרסים קטן עם הדמויות, ומסיבות מובנות והגיוניות בהחלט.

תוספת תיקון

לאחר הקלקה שחשפה את גילך, אני משנה את המלצתי - אל "תעשה" לא מכשפים ולא ילדות מהכיתה - חכה עם זה כמה שנים, ובינתיים תשקוד על פיתוח כלי נשק סודיים שעוזרים להשגת מטרה זו - קרי כתפיים רחבות ושיניים נקיות.

Dror Bar

New member
עוד שאלות

1. מישהו יכול להסביר לי על דרכי מארב ( לא חשוב איזה גזע), בעיקר על כלים למארב. 2. האם לפי דעתכם כדי לשלב חלקים מספרים בתוך העלילה. 3. האם כדי שהדמויות יהיו "חצי אלים" או שיהיה להם כוח אל הוא משהו נדיר וחזק מאוד שבהממקור קסם אדיר בעוצמתו. תודה רבה. לכל מי שלא יודע אני מדבר על DND

DDN

New member
כמה תשובות.

1. דרכי מארב? הדרך הפשוטה, א. שב על שביל ראשי, רצוי בשיחים, חכה שהטרף שלך יגיע - בום. ב. שלח "מרגל" שילווה את הארובים למארב. פול עליהם כשהם לא מצפים. בום. 2. למה לא? יכול להיות מעניין. 3. לא לעשות את הדמויות חצאי אלים. פשוט לא.

l o r e

New member
על אלים וגנבים

השה"מ הטוב ביותר הוא הגנב הטוב ביותר. יש כל כך הרבה רעיונות, שמסתובבים בסביבה שפשע לא להשתמש בהם. תשתמש ברעיונות מספרים, סרטים, חדשות, דברים שקרו לך בביה"ס והרפתקאות של אחרים. אל תהפוך דמויות לאלים, במיוחד לא בשלב הראשוני בו אתה משחק. תלמד קודם להריץ משחקים פשוטים ואלגנטיים. דמויות חזקות מדי הופכות למשעממות במיוחד כשמה שהן עושות זהה למה שעשו כבנות תמותה, אבל עם אויבים חצי אלים בעצמם. הדבר היחידי שהייתי עושה עם דמויות אלים, הוא להשתמש ברעיון של אלים שנפלו מגדולתם. תאר לך חבורה של בני אלים, שגורשו מהאולימפוס, ונדונו לחיות כבני אדם פשוטים (כולל מוות אלים) עד זמן בלתי ידוע. הם יאלצו ללמוד איך עובד העולם מנקודת המבט הפשוטה, וללמוד כיצד להתנהג בלי כוחות על. עונש נאה לבני אלים סוררים.

Dror Bar

New member
לא כל כך הבנתם

1. אני רוצה את הכלים למארב. 2. אני לא רוצה שיהיו להם כוחות של חצי אלים אלא רק קסם/כוח אחד שמתאים לדמויות, סתם קראתי לזה חצי אלים כי זה התאים אבל אפשר שזה יהיה כוח שעובר בדם וכו'. לא התכוונתי חצי אלים!!!!!!!!!!

Dror Bar

New member
טוב עוד שאלה

1. ענו לי על השאלות הקודמות. 2. האם אני יכול לגרום ליצור להיות ויתר חלש ממה שהוא ( בזמן שאני השה"מ). כדי שיהיה ויתר פייר

DDN

New member
תיקון, תשובה והערה.

המילה היא יותר ולא ויתר (ויתר זה משהו אחר לגמרי) תשובה: אתה השה"מ. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. נאמר לאורק יש קב"פ 1 (1-8 נק"פ), אתה יכול להחליט שהוא אורק צעיר יחסית וזכאי רק ל1-4 נק"פ. לדוגמא. אותו דבר לגבי כוחות של יצורים וכדומה, תמיד יכול להיות שהכוח מגיע רק בגיל מבוגר יותר. הערה: אין כזה דבר פייר. פייר דרך אגב היא מילה לועזית למילה העברית "הוגן". עכשיו, רק לידיעתך, החיים לא הוגנים. בעמק של ענקים לא יבואו גובלינים על החבורה של השחקנים שמשחקים דמויות בדרגה ראשונה רק כי זה "לא הוגן" להביא מולם ענקים. אם החבורה בחרה לקצר את הדרך ולחצות את עמק הענקים, הם יאלצו להתמודד מולם. החיים לא תמיד הוגנים ואתה לא צריך להקל על הדמויות. מה גם, שיש לך מספיק מפלצות בדירוגי קושי שונים כדי שתוכל להשתמש במפלצות "הוגנות".

אתה עדיין לא ברור

אבל מילא. 1) כלים למארב? קודם כל חושך תמיד עוזר, ולכן כדאי לארוב בלילה. שנית, כדאי להסתוות - למרוח צבע על הפנים, ללבוש בגדים בצבע שמתאים לסביבה (חום-אפור במדבר, מנומר בירוק וחום ביער וכו') ולהשחים כלי נשק שעלולים לנצנץ. כמו כן, כדאי להשאיר בבית חפצים מרעישים כמו אקורדיונים, שרשראות וננסים. חוץ מזה, צריך שהאוייב יהיה מופתע, ולכן כדאי ליצור הסחה - כמו התקפת-שווא מכיוון אחר. 2) אתה רוצה שלכל אחד יהיה כוח מיוחד? אז תן להם לפי איך שבא לך.

magnus the red

New member
עוד תשובות

1. עדיין לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "כלים". אולי רשתות? בורות עם קוצים? קערת פונדו גדולה וחמה (עם מזלגות!) שהדמויות הרעבות, והרי כל הדמויות תמיד רעבות, לא יוכלו אלא לשבת סביבה ולאכול עד שלא יוכלו להלחם יותר, ואז יקפצו עליהם הטרולים מהמארב? 2. לגנוב רעיונות כלליים מספרים, כמו שכבר אמרו, זה רעיון טוב. לשלב חלקים שלמים מספרים, ביחוד כאלה שהשחקנים עלולים לזהות ולהגיב בהתאם, דווקא רעיון רע. 3. תתחיל עם דמויות בסיסיות, כשהם יתחזקו הם בכל מקרה יהפכו לדברים נדירים וחזקים. אם בדרגות גבוהות עדיין תרצה לשלב דברים יותר "מיוחדים", אפשר להניח שהדמויות מתחילות את הכשרונות הנסתרים שלהן ככל שהן מתחזקות. לשלב יכולת חזקות כבר בהתחלה יוצר חוסר איזון בין הדמויות לעולם, וכנראה גם חוסר איזון בתוך החבורה (כי כנראה לא תצליח בנסיון ראשון שלכולם יהיו יכולות שוות בחוזקן). אגב, במו"ד 3 או 3.5 יש את כל עניין ה- prestige classes, חלקם גם חזקים וגם בעלי אופי מאוד יחודי ושונה מהדמויות הסטנדרטיות.

Nihau

New member
ממממ קערת פונדו שוקולד חמה...

|חושבת ברצינות להזמין את כל הפורום לפונדו שוקולד חם במבצר|

למעלה