שאלות

m i k a3

New member
שאלות

האם יש אפשרות ללמוד תואר ראשון בסוציולוגיה ותואר שני במקצוע אחר, נגיד פסיכולוגיה? או שחייב כדי ללמוד תואר שני במשהו ,שיהיה לי בו גם תואר ראשון? ואם כן אפשר,לעשות תואר בפסיכולוגיה ותואר שני בסוציולוגיה, איזה עבודה יש בזה ? אני רצה ללמוד, ולא יודעת מה, להשקיע שלוש שנים בלימודים זה לא קל,ואני רוצה להיות בטוחה שאני אצליח בלימודים,שהם יעניינו אותי,ושתהייה לי בהם עבודה. מה לעשות? מאיפה להתחיל ? תודה.

תשובות

מרבית החוגים מחייבים לתואר ראשון בתחום בו תרצי ללמוד לתואר שני. כך למשל לא ניתן ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה אם אין לך תואר ראשון בתחום. חוגים מסוימים מאפשרים לעשות השלמות מהתואר הראשון ולאחר מכן ללמוד לתואר שני. כך למשל ניתן ללמוד לתואר שני במינהל עסקים לאחר תואר ראשון בתחום אחר. ישנם חוגים המקיימים מסלול לימודים רק לתואר שני, ואז ניתן להדיכ מתחומים שונים.למשל- מידענות וספרנות, לימודי עבודה.

m i k a3

New member
תודה, אז האם כדאי לי להתחיל פשוט

ללמוד מה שמעניין אותי בלי לחשוב בינתיים על תואר שני ,אלא להתמקד בהשגת התואר וכאשר אסיים אותו יתבהר לי יותר אם בו ארצה לעשות תואר שני או השלמה לתחום אחר? או שעליי לתכנן זאת כבר עכשיו ?

לא פשוט

כפי שכבר כתבתי מרבית החוגים דורשים תואר ראשון בתחום בו תרצי ללמוד לתואר שני, לכן בהחלט יש מקום לשקול מראש באיזה חוג לומדים, ומה רוציםצ לעשות בהמשך.

m i k a3

New member
תודה! אווף זה מסובך

אני לא יודעת מאיפה להתחיל בכלל לבדוק

../images/Emo101.gif../images/Emo53.gif

אם את חיילת משוחררת תוכלי בשלב ראשון לפנות ללשכה להכוונת חיילים משוחררים. בלשכות קימות תוכנות המסייעות בקבלת החלטה- חינם. נסי. כתובות של הלשכות בדף הקישןרים של הפורום.

m i k a3

New member
תודה,הייתי בייעוץ הזה,

עפ"י המבחנים שעשיתי והשיחה עם הפסיכולוגית התעסקותית,גילינו (מה שכבר ידעתי) שיש לי נטייה לאומנות,ולמקצועות סוציאלים.הייתי רוצה לשלב בין השניים. אומנות לבד זה לא נשמע לי ריאלי כול-כך. מה אני אעשה עם זה? לא רוצה להיות מורה. וסוציולוגיה,נשמע לי עבודה שחורה מאוד ושוחקת..מה דעתכם ?

H20

New member
המליצו לך על עבודה סוציאלית או על

סוציולוגיה?

m i k a3

New member
מממ..לא זוכרת...דיברנו על עבודה עם

אנשים,על אחראית כוח אדם בחברה למשל..אני לא זוכרת איך סוציולוגיה התקשרה לעניין....

למעלה