שאלות

• פותח הנושא vsan
  • פורסם בתאריך

vsan

New member
שאלות

1.יש לי שני עצי אהבה. 2.פיקוס. 3.זית. 4.אורן לימוני?(אין לי מושג-לא משנה). שאלות: 1.האם אני יכול לחתוך שורשים מעצי האהבה או מכל עץ אחר ולהשרישו (יותר קל מיחור?). 2.אני מניח אותם בחוץ, באור מלא , אך לא בשמש ישירה. האם נכון הדבר, או שמה עליי לשים אותם המגע ישיר עם השמש. 3.אני משקה פעם עד פעמיים בשבוע לכל היותר (תלוי במצע אם הוא יבש או לח)-האם צריך יותר. בכל מקרה תודה לכל העונה. תשובה תזכה בתמונה מדהימה. (למרות שהיום לא הצלחתי לעלות כל תמונה אין לי מושג למה)?

vsan

New member
שאלה לסן תאי

יש לי תמונות מדהימות של עצים, אך אינני מצליח לעלות אותם כנראה שמשקלם כבד מידי, אין באפשרותי לעשות משהו על מנת שכולם פה בפורום יוכלו להנות.

vsan

New member
מחכה ומחכה

אתה לא עוזר לי בשאלותיי

minigan

New member
עובדה.

עץ אהבה = ברכיכטון. אורן לימון="ברוש לימוני"=ברוש גדל-פירות 'לימוני' לי אישית, לא ידועה אפשרות לריבוי ברכיכיטון ע"י השרשת חתיכת שורש. בדרך כלל ריבוי ברכיכיטון קל מאד מזרעים. בקיץ, בחוץ, באור מלא או צל חלקי ניתן לגדל בהצלחה את רוב מיני הבונסאי. לא מומלצת שמש ישירה בצהרי היום. אולי בחורף. נושא ההשקיה נדון בפורום פעמים רבות בעבר. מקובל שאין לתת רצפטים קשיחים להשקיה אלא עקרונות לפיהם תחליט בהתאם לצמח ותנאי גידולו אצלך. כשמתעקשים אני ממליץ בגדול: לבדוק באופן קבוע! לפחות אחת ליום (בערב?) את לחות המצע על ידי תחיבת האצבע למצע. אם פני המצע יבשים - להשקות. זהו כלל שיש לו "יוצאים מהכלל" רבים אבל באמת שקשה ללמד את כל התורה על רגל אחת. בעולם מקובל שיותר בונסאי מתים מעודף מים מאשר מחוסר. מנסיוני הדל אני לא בטוח שזה המצב בארץ החמה שלנו. שבוע טוב

vsan

New member
ולגבי יחורים

אם שמתי אותם כפי שנאמר לי פה בפורום. כמה זמן עד שניתן להוציא אותם מן האקווריום או תחת הקבוק שהם נמצאים. כלומר מתי הם משרישים וניתן לשים אותם בעציץ? תודה רבה מראש

minigan

New member
קולה ואקווריום

צר לי, לא מתמצא בשיטות הביתיות הנ"ל. אשמח לשמוע מנסיונם של מציעי השיטה.

dharani

New member
מניסיוני הקטן

כאשר האיחור מתחיל ללבלב וליצמוח יש להתחיל לעט לאורר את בית הגידול -אקוריום הוא בקבוק ומהר מאוד תיראה גם פריצת שורשים היות והעציץ הוא קטן .תעתיק אותו לעציץ גדול יותר ובהצלחה אני לא מכיר צמחים שאפשר לעשות יחורים משורשים ואם יש זה לא מקובל ,מערכת ההורמונים בענף שונה מיזו של שורש

vsan

New member
תודה

אבל היחור ששמתי הוא כבר עם עלים. האם לא נכון לעשות כך?

dharani

New member
רצוי ליגזום אותם

בחיק העלים יש את העינים הרדומות והם שמיתפרצות. במצב שאין שורשים העלים גוזלים כוח. גזום עד בסיס העלה ותשאיר את החיבור כך לא תיפגע בעין בהצלחה

למעלה