שאלות

ItsAni

New member
שאלות

הבת שלי סת חודש היא מצוננת נזלת ליחה שמפריעה לה נורא והיא מנסה להוציאה השבוע היא הקיאה בקשת פעמיים באותו יום לא בארוחוצ רצופות היינו במוקד הרופאה אמרה האכלת יתר (אני מניקה מתי שהיא רוצנ לפעמים גם כל שעתיים הרופאה אמרה שאסור להאכיל במרווחים של פחות מ- 3 שעות דעות? אני עדיין מאכי=לה מתי שהיא רוצה מה לגבי מוצץ? אמרו לי לא לתת מוצץ יועצות ההנקה אבל על החברות המניקוצ אמרו שכן האן מוצץ מפריע להנקה שאלות נוספות בהמשך כי זה גם ככה ארוך\ תודה

אביטלט1

New member
תשובות לשאלות

רק מנסיון אישי ולא מידע מיקצועי: כשביתי היתה בת שבוע-שבועיים (וגם כשהיינו עוד בבית החולים) היו לה מספר מקרים של הקאות בקשת. כמובן שנלחצתי ודמיינתי את הגרוע ביותר. בדיעבד, אלה היו מקרים כנראה של האכלת יתר. גם אני נותנת (עד היום והיא כבר בת שישה וחצי חודשים) לה לינוק מתי שהיא רוצה - בהתחלה פשוט יש שפע של חלב - אולי בגלל זה היו כמה הקאות. מעולם לא הסתכלתי על השעון (גם את בני הינקתי באותה דרך). ההיגיון שלי אומר ש: קודם כל אף פעם אי אפשר לדעת בהנקה כמה באמת התינוק אוכל וכמה הוא מוצץ להתפנקות - לא תמיד מרגישים את זרימת החלב. חוץ מזה, גם אני לפעמים רעבה כל שעתיים ולפעמים לא בא לי לאכול חמש שעות ברציפות...בעניין המוצץ - אני כן נתתי. זה לא הפריע לשני בני לינוק 8 ו-9 חודשים מלא !!!, הם גם לקחו מוצץ וגם ציץ !. ביתי לא רוצה מוצץ - הלוואי והיתה לוקחת, זה עושה את החיים הרבה יותר קלים.

sagitlaleche

New member
נזלת והקאה ../images/Emo20.gif

זה מאוד קשה לראות את התינוק שלנו סובל מנזלת וליחה וקשה לו לנשום ולינוק. הם מאוד סובלים הקטנים האלו... יכול מאוד להיות שההקאה גם הגיעה מכך שהליחה הקשתה עליה את הנשימה והיא הקיאה. גם זו דרך להיפטר מהנזלת והליחה. בהנקה אין האכלת יתר. תינוק אוכל מתי שהוא צריך, כמו שענו לך מקודם, גם אנחנו, רוצים לעתים לאכול משהו קטן כל שעתיים או לא לאכול כלל כמה שעות. תינוק שאוכל רק כל 3 שעות או פחות מזה, עלול לא לקבל מספיק חלב אם ומתוך כך להיגרר לכל מיני בעיות של עליה במשקל ומעגל קסמים שקשה לצאת ממנו של התחלת מתן תוספות, ירידה באספקת החלב ותחילת סוף ההנקה (חס וחלילה!). המשיכי להאכיל אותה מתי שהיא רוצה, היא תקבל מה שהיא צריכה והנזלת בוודאי תעבור בקרוב! לגבי מוצץ, אכן, המוצץ עשוי להפריע להמשך הנקה יעילה עד גיל 6-7 שבועות אבל אחר כך כשההנקה מבוססת לא צריכה להיות בעיה ואם את מעוניינת שהמוצץ יהיה פתרון שלכם, את יכולה להציע.

למעלה