שאלות...

i l a n n a

New member
שאלות...

יש לי כמה שאלות שממש מציקות לי בתור סוכרתית חדשה בערך... ומאוד מסקרן אותי לדעת... 1. איך אתם מסתדרים עם משאבה? (אני מאוזנת ושולטת בערכי הסוכר... אבל לא פוסלת את האופציה הזו...) האם היא מומלצת? 2.איך אפשר להקטין את ערכי השומנים בדם והכולסטרול? (הבדיקות תקינות אבל על הגבול...)

השאלה הראשונה שלך קצת כללית

מידי איך אנחנו מסתדרים מאיזו בחינה? מבחינת איזון הרבה יותר גמיש ניתן לישון יותר מאוחר, ניתן לאכול כמות משתנה ויותר מגוונת של מזון. אבל לוקח די זמן לשלוט על איזון אופטמלי והתאמת המשאבה לאורך החיים ומצריך יותר בדיקות כדי לא להגיע למצבים שהמשאבה התנתקה ולא שמת לב. אני מאוד מרוצה והאמת כמעט ולא שמעתי על כאלה שלא מרוצים ממנה מלבד התקלות שקורות מידי פעם וצריך להיות ערים להם. לגבי ערכי השומן בדם והכולסטרול הפתרון הוא כפי שידוע לך תזונה נכונה ופעילות גופנית. ניתן גם לקחת כדורים אבל ללא שינוי הרגלי התזונה היעילות שלהם קטנה. אם את "רק" גבולית כדי שתפגשי עם דיאטנית ותתיעצי.

amitp

New member
כדורים להורדת כולסטרול

עד כמה שאני "חסיד נלהב" (
) של דיאטה ופעילות גופנית במקרה של סוכרת + דיסליפידמיה (שומנים גבוהים בדם) + גיל מבוגר ועוד מספיק גורמי סיכון כדאי מאוד לשקול טיפול תרופתי גם אם האדם לא "משתף פעולה" בענייני פעילות גופנית ודיאטה. סטטינים (תרופות להפחתת כולסטרול בדם) מורידים את הסיכוי להתקף לב, למשל, במשהו כמו 50% (אם אני זוכר נכון, בכל מקרה בהרבה) אצל כל אדם באוכלוסייה. בעוד שאצל אדם בריא וצעיר מדובר על הפחתה של 0.5% (מ1% ל0.5% ל10 השנים הבאות בד"כ) אצל אדם שיש לו גורמי סיכון רבים ההבדל הופך להיות משמעותי. מה שכן - אדם שאינו מטופל תרופתית אולם פעיל גופנית ושומר על דיאטה נכונה עשוי להפחית את סיכוייו אפילו יותר מאדם שכן מטופל תרופתית אולם לא פעיל, כך שאלו תמיד, תמיד מומלצים וחשובים. לגבי כדורים - במידה והרופא המטפל יגיע למסקנה שיש סיבה להתחיל טיפול תרופתי הוא יתאים לך תוכנית טיפול מסויימת.

amitp

New member
שתי תוספות

1. איזון הסוכרת חשוב גם הוא לטיפול בשומנים בדם 2. יש סוגים נוספים של תרופות מלבד סטטינים לאיזון שומנים בדם, סטטינים הם פשוט דוגמא אחת שזכרתי את הנתונים לגביה

marli1

New member
שומנים

דיאטה דלת שומן חריפה הורידה את רמת השומנים אצלי, אבל לא הצלחתי להתמיד בה. כדורים לא עזרו. רק כשהפסקתי לאכול חיות יבשתיות הגעתי לרמת שומנים סבירה. דיאטנית ונטורופתית שהתייעצתי איתן בעבר המליצו להוריד את מספר הארוחות על בסיס אוכל מהחי ל- 3 ארוחות בשבוע. אצלי הבעיה עם הכולסטרול הפוכה, אבל עקרונית הפחתה באכילת מזון מהחי אמורה להוריד גם את רמת הכולסטרול.

i l a n n a

New member
שוש...

תודה על ההתיחסות... השאלה הראשונה שלי דברה על ההיבט הטכני של המשאבה...- איך מסתדרים עם החיבור של המשאבה לגוף ואיך "מעלימים" אותה?

עכשיו הבנתי

איך מסתדרים עם החיבור לגוף כמו עם ההזרקות ניתן להכניס את המחט ידנית או בעזרת מכשיר מיוחד ממליצה לך לקרוא את הקישורים בנושא, יש שם הסברים ותמונות. איך מעלימים אותה- תסתכלי בתשובות שנתנו לפינה בלב. אם תרצי עוד הרחבה תגידי

i l a n n a

New member
הבעיה העקרית שלי עם משאבה היא

הפחד שלי ממחטים (אם את זוכרת את ההודעות שלי כשרק הצתרפתי לפורום... ) קשה לי עם המחשבה שאני "מחוררת" את עצמי... והעניין הוא שרוב ספורי המשאבה שנתקלתי בהם שייכים לחברים וחברות של סבתא שלי (כולם בגילה...) מההוסטל... ומכולם הבנתי שהחיבור למשאבה כרוך בחוסר נוחות... לא שאני סובלת כרגע מהמזרקים... אבל המשאבה קורצת לי...

גם עם משאבה מחוררים אבל... ../images/Emo6.gif

וזה אבל גדול. המחט נשארת בפנים אחרי הדקירה וזה שיפור עצום ברמת החיים. את לא צריכה להסתתר בכדי להזריק. את לא צריכה לדקור את עצמך בכל פעם שאת אוכלת. את יכולה לאכול כמה פעמים שאת רוצה בלי החשש מהדקירה. אשתי מחוברת למשאבה ואחרי תקופת הסתגלות אנחנו בקושי מרגישים בקיומה. את לא תתחרטי.

היתרונות

על החסרונות נראה לי ששמעת אז עכשו הגיע עת היתרונות שאני עברתי למשאבה זה היה עקב ריבוי היפואים אבל מאז המשאבה היא הרבה מעבר לזה איתה אני יכול לאכול בכל מקום כמו לפני כמה חודשים שנסענו חזרה מהמכללה ואכלתי באוטו קלמנטינה פשוט מדליקים אור ולוחצים בכפתור הטיול שעשיתי היה מאוד נח לאכול באוטובוס נהיה נח אין צורך יותר בארוחת לילה ,, וכו'''

למעלה