שאלות...

שאלות...

השתחררתי לפני שבוע ואני מבולבלת לגמרי... יש לי כמה שאלות... 1. אם אני הולכת ללשכת תעסוקה וחותמת על קבלת דמי אבטלה, האם הכסף יורד לי מהמענק? אם כן, באיזה סכום מדובר? (הסכום שיורד). 2. לגבי עבודה מועדפת- חדרנית בבית מלון זה נחשב לעבודה מועדפת? אוף... וזה כ"כ לא הוגן... אני וחברה שלי הלכנו ללשכה להכוונת חיילים משוחררים. הביאו לנו שם חוברת כזו של מקומות עבודה עם טלפונים. העתקנו משם טלפון של מלון בים המלח שמחפש חדרניות. חברה שלי התקשרה אליהם קודם והם רשמו את הפרטים שלה ואמרו שהם יחזרו אליה. אח"כ התקשרתי גם אני, והם אמרו לי בדיוק אותו הדבר... והבחורה שדיברתי איתה רק שאלה אם יש לי ניסיון בתור חדרנית. אמרתי לה שלא, אבל סיפרתי לה שכבר עבדתי במלצרות ובתחנת דלק. (חברה שלי לעומת זאת לא עבדה בשום דבר לפני כן). עכשיו חברה שלי התקשרה וסיפרה לי שהם חזרו אליה ואמרו שהיא מתחילה לעבוד מחר בבוקר... ואלי בינתיים לא התקשר אף אחד... ואני מאמינה שעם המזל הדפוק שלי, אף אחד גם לא יתקשר... אוף.... זה כ"כ לא הוגן!!!

SShirly

New member
היי../images/Emo141.gif

1. הכסף לא יורד מהמענק. זה לא קשור אחד לשני. 70 יום אבטלה ומענק הן שתי זכויות שמגיעות לך בתור חיילת משוחררת ולא נוגדות אחת את השניה. 2. חדרנית - נחשב. וקצת סבלנות יהיה בסדר. וחוץ מזה, יש טריליון בתי מלון בארץ. זה שסירבו (אם בכלל) באחד, זה לא אומר שזהו, הכל נגמר. בהצלחה!

בטוח...?

כי בקרן להכוונת חיילים משוחררים אמרו לי אחרת... ואני יודעת שיש עוד מיליוני בתי מלון... פשוט לא הבנת ימה השיקולים שלהם בבחירת עובדים... הם לא היו מעדיפים לקחת אנשי םשכן התנסו בעבודה, מאשר אשנים שבחיים שלהם לא עבדו??

SalsaGuy

New member
תראי

כשאת חותמת אבטלה זה לא יורד לך מהמענק שחרור. זה יורד לך מהמענק עבודה מועדפת. אם תחשבי את זה יצא לך ש-70 יום אבטלה זה בדיוק המענק של עבודה מועדפת. כך שאם חתמת נגיד 35 יום אבטלה והתחלת לעבוד עבודה מועדפת, את תקבלי מענק עבודה מועדפת ששוה לחצי הסכום (שמעודכן היום ל-7380 ש"ח). שיהיה המון בהצלחה !!!

ז"א שלא כדאי לחתום אבטלה...

כי אם אני חותמת אבטלה, אני מקבלת (אחרי העבודה המועדפת) מענק של 3000 ומשהו ש"ח, במקום 7380 למשל...?

ויקי123

New member
שתי נקודות

העניין הוא שאת לא יודעת אם תעבדי במועדפת... ככה שיכול להיות שלא תפסידי כלום. מצד שני, אם את חותמת בלשכה יכול להיות שישלחו אותך למקומות עבודה ואת תצטרכי ללכת בין אם העבודה תהיה לרוחך ובין אם לא.

כן... אני יודעת...

ואם אני מסרבת לקחת את העבודה שמציעים לי, אז ממילא אני לא אקבל דמי אבטלה...

למעלה