שאלות

שאלות

אני רוצה ללמוד מתמטיקה כעתודאי במסגרת פרוייקט עתידים שנה הבאה ויש לי כמה שאלות:* אני רוצה ללמוד מתמטיקה במסגרת חד חוגית האם זה אפשרי? 1. האם יש הבדל משמעותי בתואר ראשון במתמטיקה בין הטכניון לאוניברסיטה העברית? 2. באוניברסיטה העברית אני לומד 3 שנים ומקבל BA או BSC ? ובטכניון? 3. מה ההבדל בין BA לBSC בכלל(כתוב באתר של הטכניון שלBA לומדים 3 שנים ולBSC לומדים 4 שנים)? 4.כמה קורסים שלא קשורים למתמטיקה אני יכול לקחת סתם לכיף (למשל פילוסופיה)? תודה חגי

טוב, אז ככה

שלוש שנים זה BA. ארבע שנים זה BSC. BA זה תואר ראשון למתמטיקה. Bachelor´s degree באנגלית. Bsc זה תואר מדעים במתמטיקה. Bachelor of Science. מן הסתם שה BSC יותר נחשב, אבל אני לא ידעתי שאפשר לעשות ארבע שנתי במתמטיקה. מצד שני, אפשר ארבע שנתי במדעי המחשב, כשפעם היה רק שלוש, אז אולי גם מתמטיקה. בטכניון, המקצועות הנוספים שאתה מדבר עליהם זה מקצועות בחירה, שמהם אתה חייב לקחת בסביבות השמונה נקודות (8-10 אני לא ממש זוכר). יש לך כל מיני. פילוסופיה סינית עתיקה, מדע בדיוני בקולנוע, צרפתית 11, עברית למתחילים ועוד רבים וטובים. מקווה שעניתי על השאלה

העניין הוא

שכל אחד אומר לי משהו אחר למשל המורה שלי למתמיקה אמר שהוא למד 3 שנים וקיבל BSC ואבא שלי אותו דבר רק בגאולוגיה. יש לך הסבר לבלגן? גם האתר של האוניברסיטה העברית אומר שב3 שנים אתה מקבל BSC. תודה בכל מקרה

amitai1

New member
כמו שנאמר קודם,

כל תואר תלת שנתי הוא BA, וכל תואר 4 שנתי הוא BSC. אי אפשר לקבל BSC ב3 שנים, אלא אם כן אתה לומד מספיק מהר תואר 4 שנתי וגומר אותו ב3 שנים. ויש אנשים שיכולים לעשות את זה. אולי המורה שלך היה חכם במיוחד וסיים מהר את התואר רק ב3 שנים? אז הוא קיבל BSC על תואר 4 שנתי, שהוא סיים מהר במיוחד. זה כנראה פתרון התעלומה.

אבשי ג

New member
אין קשר בין BSC למספר שנות הלימוד.

BSC מציין שמדובר בתואר ראשון במדע מדוייק. SC מציין Science זהו. שום קשר למספר שנות הלימוד.

amitai1

New member
נכון,

אבל בכל זאת אתה תואר BSC הוא תואר מדעי על 4 שנות לימוד, ואי אפשר לקבל אותו על מסלול 3 שנים.

amitai1

New member
לפי האתר של הטכניון,

תואר תלת שנתי במתמטיקה נותן BA שזה Bachelor Of Arts, ותואר 4 שנתי נותן BSc, שזה Bachelor Of Science. ובעברית - מוסמך למדעים, כנגד בוגר למדעים. ההבדל בין כל הBA לBSC זה במספר שנות הלימוד. http://www.undergraduate.technion.ac.il/messages/taarim.pdf

למעלה