שאלות

א תיפח

New member
שאלות

1) האם ניתן להוכיח לוגית שיש בורא לעולם, בלי משל ובלי דוגמה ? 2) איך היה המעבר מדומם לחי ?

תשובות

1) לא. גם משל ודוגמא אינם הוכחה, אלא משל ודוגמה. אבל מצד שני לוגיקה היא חסרת היגיון. 2) לא היה מעבר כזה. חי יכול להקיים אך ורק מחי. אפשר לעשות הרבה דברים מדברים דוממים אבל אף אחד מהם לא יהיה חי. מה שאומר שמאז ומעולם היה חי. גם אם לא נאה לך לקבל את זה. >ספל חמאה עם נדודי שינה<

ש חף

New member
עוד שאלות

1) ספל חמאה מה קורה איתך? 2) מה את כותבת בשעות כאלה?? 3) התגעגעתי אליך...

עוד תשובות

1. שומדבר מיוחד. 2. זה קורה מדי פעם. ואני כותבת מה שיוצא לי. 3. מגני, ממה צב איתך? >ספל חמאה בברכת שבש<

ש חף

New member
../images/Emo24.gif

אצלי הכל טוף, אין בלאגנים מיוחדים. מתי רואים אותך???????

MonShrie

New member
זה נשמע שאת עונה ברצינות,

את מוכנה, אם כן, להסביר יותר למה את מתכוונת בתשובה 2? מי אמר לך? את זה את יכולה להוכיח? וכו'

Le Fay

New member
זה לא משנה, כי אפילו היתה בוראת

ואפילו היא היתה בעלת אישיות ותודעה, מה שמופרך מאד כשלעצמו, הדבר האחרון שהיה מזיז לה זה אם כמה מיליארדים של תולעים יודעות עליה או לא. המעבר לא היה מדומם לחי אלא מצומח לחי (אני עוד אכתוב על זה פעם בזכרונותי). אולי קדם לזה גם מעבר מדומם לחי, בכולופן אז אני עוד לא הסתובבתי פה.

Le Fay

New member
האמת לוכפת לי בכלל, כל עוד זה אכיל

(או שאפשר לחבק את זה).

Le Fay

New member
רגע, רגע - זה מעניין מה שאמרת

(עכשיו שאכלתי משו גם יכולה להתרכז): למה צומח זה חי - כי תאים גדלים ומכפילים את עצמם?

זה פשוט מאוד

1) כן אבל אי אפשר להוכיח שזה ניתן להוכחה. 2) יום אחד הדומם קם וצעק "איה!!!" ומשם הכל הסטוריה.

1)לא 2)לא יודע

1)אי אפשר להוכיח לוגית משהו שמעצם הגדרתו בלתי ניתן להשגה שיכלית. 2)שאלה מצוינת. יש כאלו שעונים שהיה בורא. אבל זאת לא תשובה אמיתית.

avi972

New member
תגובה ליושב קרנות

אני לא רוצה להיות הלוגיקן הנודניק אבל... אחרי תואר במחשבים אני יכול לספר לך ש : א. אפשר להוכיח שיש בעיות במחשבים שאין תוכנית ( גם לא בתיאוריה ) שיפתרו אותם ב. יש משפטים במתמטיקה שנכונים אבל אין להם הוכחה ( לא שהיום אין הוכחה אלא אין, ולא יהיה, ולא יתכן שיהיה). 2. הדעה האישית שלי היא שיש בורא לעולם (וההוכחה היא מלהסתכל על העולם). אבל בין זה שיש בורא לעולם ובין זה שאסור לאכול ציזבורגר (מחוץ לסוכה ) המרחק גדול.

מיס פטל

New member
אתה בטח מתכוון

למשפט אי השלמות של גדל. ההוא שהוכיח שיש משפטים שלעולם לא תימצא להם הוכחה. אבל הוא גם הוכיח שלא ניתן לדעת מראש איזה משפטים אלה, ככה שזה אפילו עוד יותר מבאס.

טוב

א.בדיוק מה שאני טוען הוכחת האל היא תרגיל ללא פתרון. ב.אולי הם נכונים עבור מקרים סופיים אבל אין הוכחה כללית לאינסוף בדיוק מה שאני טוען. 2.זאת הרגשה אישית. ההרגשה שלי היא שאין לי מספיק נתונים וזה גם לא משנה. סחטן על התואר

מזכיר לי משפט של חכמי המוסר

שלמה דווקא כשצריך לעשות מצוות פתאום אדם מבקש הוכחות כאילו שהוא אף פעם לא עושה דברים גם בלי הוכחה.

babylon_a1

New member
אז ככה

לגבי 1 - אחרי שתצליח להוכיח - תוכיח לי בבקשה שלא יושבים לידו שלוש גמדים ירוקים ומנגנים בכינור תוך כדי אכילת גמבה לגבי 2- א. לא היה מעבר כזה לגבי איך בכל זאת התפתחו החיים תלמד 6 שנים באונברסיטה ורק יהיה לך קצה של מושג

למעלה