שאלות
שלום לכם, אנשים יקרים, אני מרגיש כאילו כל כמה זמן אני מבלבל לכם את המוח, אז קודם כל - מצטער... ורק רוצה לציין שזה באמת מאוד עוזר!
ומקווה שמתישהו בקרוב (אחרי הטירונות והקורס) יהיה לי קצת זמן פנוי לתרום גם קצת מהידע שרכשתי לחברים בפורום. בכל מקרה, השאלות שלי היום הן בנושא DSLR. השאלות צצו במוחי לאחר מחשבה של לקנות D30 במחיר סביר, ולאחר שגיליתי שבעצם יש לי אפשרות לקנות בעזרת מישהו ציוד בהונג קונג ללא מיסים (מיסים בארץ הכוונה). דבר נוסף שתרם לרצון ללכת לכיוון ה-DSLR זה הטיול האחרון שבו צילמתי עם ה-Fuji 602, שהיא מצלמה מעולה, אבל אני קצת חושש שהיא לא "מסיבית" מספיק בשביל מה שאני מעולל לציוד שאני מטייל איתו. ובכן השאלות - 1. בתור מישהו שהוא חובב לא רציני במיוחד, ובתור מישהו שצילם ב-Canon EOS 300, ובאופן כללי מספיק מרוצה ממנה (יש כמה דברים שחסרים לי, אבל אני יכול להסתדר בלעדיהם), האם יש לי סיבה מיוחדת לקנות D30 משומשת במקום 300D חדשה? (או למתוח ולקרוע את האמא של התקציב, שהוא בכלל פיקציה, ולקנות 10D?) 2. האם המבנה של ה-300D יותר חזק מהמבנה של פוג'י 602? 3. עד כמה בעית האבק, שיכול להגיע לחיישן בעת החלפת עדשות, ב-DSLRים למיניהן בארצנו (באזורים המדבריים יותר ובכלל) היא רצינית, בהנחה שאני לא אחליף עדשות במהלך הטיולים בתדירות גבוהה? 4. כמה זמן תחזיק 300D בנפח עבודה של כ-200-400 תמונות בממוצע לשבוע? היו (ויש לי) עוד כמה שאלות, אבל זכור לי שראיתי threadים בנושא בזמן האחרון בפורום, אז אני לא אבלבל לכם את המוח יותר מדי, ואחפש אותם... אם בא למישהו לציין נקודות כלליות בנושא, אני אשמח לשמוע. אגב, אני צילמתי בשנה האחרונה עם ה-EOS 300 (ועדשת הקיט
), והייתי די מרוצה. בחודשים האחרונים אני מצלם עם הפוג'י 602. די מרוצה ממנה מבחינת טווח העדשה והאפשרויות שהמצלמה מספקת, אבל חסר לי קצת מסיביות (מפחד שתשבר), ומאחר ורציתי להרחיב את האפשרויות הצילום חסרה לי האפשרות למבזק TTL... גם קצת הציק ה-Shutter Lag, אבל עכשיו האחיין שלי חזק עם בת דודה שלי לחו"ל אז זה פחות נורא..
נו, מה אתם אומרים? להתחיל לפרסם מודעת מכירה לפוג'י?
תודה!!! אריק
שלום לכם, אנשים יקרים, אני מרגיש כאילו כל כמה זמן אני מבלבל לכם את המוח, אז קודם כל - מצטער... ורק רוצה לציין שזה באמת מאוד עוזר!