שאלות

אריק פ

New member
שאלות

שלום לכם, אנשים יקרים, אני מרגיש כאילו כל כמה זמן אני מבלבל לכם את המוח, אז קודם כל - מצטער... ורק רוצה לציין שזה באמת מאוד עוזר!
ומקווה שמתישהו בקרוב (אחרי הטירונות והקורס) יהיה לי קצת זמן פנוי לתרום גם קצת מהידע שרכשתי לחברים בפורום. בכל מקרה, השאלות שלי היום הן בנושא DSLR. השאלות צצו במוחי לאחר מחשבה של לקנות D30 במחיר סביר, ולאחר שגיליתי שבעצם יש לי אפשרות לקנות בעזרת מישהו ציוד בהונג קונג ללא מיסים (מיסים בארץ הכוונה). דבר נוסף שתרם לרצון ללכת לכיוון ה-DSLR זה הטיול האחרון שבו צילמתי עם ה-Fuji 602, שהיא מצלמה מעולה, אבל אני קצת חושש שהיא לא "מסיבית" מספיק בשביל מה שאני מעולל לציוד שאני מטייל איתו. ובכן השאלות - 1. בתור מישהו שהוא חובב לא רציני במיוחד, ובתור מישהו שצילם ב-Canon EOS 300, ובאופן כללי מספיק מרוצה ממנה (יש כמה דברים שחסרים לי, אבל אני יכול להסתדר בלעדיהם), האם יש לי סיבה מיוחדת לקנות D30 משומשת במקום 300D חדשה? (או למתוח ולקרוע את האמא של התקציב, שהוא בכלל פיקציה, ולקנות 10D?) 2. האם המבנה של ה-300D יותר חזק מהמבנה של פוג'י 602? 3. עד כמה בעית האבק, שיכול להגיע לחיישן בעת החלפת עדשות, ב-DSLRים למיניהן בארצנו (באזורים המדבריים יותר ובכלל) היא רצינית, בהנחה שאני לא אחליף עדשות במהלך הטיולים בתדירות גבוהה? 4. כמה זמן תחזיק 300D בנפח עבודה של כ-200-400 תמונות בממוצע לשבוע? היו (ויש לי) עוד כמה שאלות, אבל זכור לי שראיתי threadים בנושא בזמן האחרון בפורום, אז אני לא אבלבל לכם את המוח יותר מדי, ואחפש אותם... אם בא למישהו לציין נקודות כלליות בנושא, אני אשמח לשמוע. אגב, אני צילמתי בשנה האחרונה עם ה-EOS 300 (ועדשת הקיט
), והייתי די מרוצה. בחודשים האחרונים אני מצלם עם הפוג'י 602. די מרוצה ממנה מבחינת טווח העדשה והאפשרויות שהמצלמה מספקת, אבל חסר לי קצת מסיביות (מפחד שתשבר), ומאחר ורציתי להרחיב את האפשרויות הצילום חסרה לי האפשרות למבזק TTL... גם קצת הציק ה-Shutter Lag, אבל עכשיו האחיין שלי חזק עם בת דודה שלי לחו"ל אז זה פחות נורא..
נו, מה אתם אומרים? להתחיל לפרסם מודעת מכירה לפוג'י?
תודה!!! אריק

אריק פ

New member
ועוד בלבול מוח קטן בנושא אחר...

קודם כל בקשר להודעה הקודמת - חשבתי גם על מערכת של ניקון מבוססת על D100, אבל ברררררר זה יקר
לא רק מחיר המצלמה, אלא גם עדשות מקבילות לאלו שראיתי שיתאימו לי לקנון (ועם מתחשבים ב18-55 EFS שמקבלים עם ה-300D אז בכלל אין על מה לדבר)... בכל מקרה, השאלה הנוספת היא בקשר לצילום עם הפלאש הפנימי בפוג'י 602. בסוף השבוע אנחנו חוגגים לסבתא שלי יום הולדת 80 (חגיגות ה-80 של פרס? פראייר לידנו!
). וההורים שלי רוצים שאני אצלם קצת מעבר למה שהצלם יצלם (זה מהצלמים שגובים לא לפי עבודה, אלא לפי הדפסת תמונות). מאחר וזה נחת עלי די בהפתעה ובזמן מאוד לחוץ אין לי בכלל זמן להתארגן על פלאש חיצוני. יש למישהו (פלטרון?) טיפים לצילום עם הפלאש הפנימי של הפוג'י 602? האירוע יהיה בשעות צהריים עד ערב (בסביבות אחת בצהריים עד שש בערב) במסעדה. מתמונות פלאש שיצא לי לצלם בבית אני לא מצליח להתאפס על איזשהו כלל שאפשר להתבסס עליו, ולא בא לי להוציא תמונות חובבניות במיוחד מול הרבה אורחים וקרובים..
אודה על כל טיפ ועזרה! (ואם מישהו מוכן להשאיל לי פלאש שיתאים למצלמה - בכלל מצוין
) אריק

eli_singer

New member
נסה להשכיר פלאש

מצלמים באזור שיהיו מוכנים, או מ-MDK אם יש להם או משהו...

כמה תשובות

1.כל D30\60 עדיפה על כל דמוית רפלקס - דבר ראשון - גודל החיישן הוא הקובע את איכות התמונה,וברפלקסיות הוא גדול משל הסוג השני. לדגמים האלו - רק במחיר אטרקטיבי,כמובן. 2.לדעתי חבל לקרוע את התקציב - ה300D תספק אותך מעל ומעבר,עם המון יתרונות.את העודף תשקיע בעדשה אחת-שתיים איכותיות,ולא הקיט.אפילו הקנון\טמרון 24-28-135 יענו היטב על הצרכים. במחירים של היום לא הייתי משקיעה מחיר מלא בדגם ותיק - שאוטוטו עומד לצאת לו מחליף (וזה יקרה גם בניקון וגם בקנון בקרוב,למעשה בקנון יש כל שנה לערך תוספת לקולקציה,הדגמים טובים ומעולים,כל אחד לעצמו אבל משופרים כל הזמן) לקנון D10 ייצא מחליף.שאלה מה יהיה מחירו. בכל אופן,רפלקס דיגיטלית שרוכשים בחו"ל אין לה אחריות בארץ,מבחינת היבואן (כולה שנה) אבל בחו"ל ניתן לרכוש אחריות מורחבת לשלוש שנים - אז לברר אופציה זו. זו כמובן דעתי הפרטית,ומזה תיקח מה שמתאים לך.

שכחתי - תציע למכירה-כל עוד אנשים

מכירים ועדיין לא הוצפו המדפים בדגמי ההמשך של פוג'י הS5000-7000 . המעבר לרפלקסית אמתית ישנה את כל תפישתך.זה בטוח.זה קורה לכולם.

אריק פ

New member
תודה

חשבתי לקנות את המצלמה עם עדשת הקיט, ובנוסף לרכוש עדשת 28-135IS ועוד אחת פריים - 50 מ"מ. מתוך התנסות עם הרפלקסית והדיגיטלית, זה מכסה לי תחום מספיק רחב. העדשת קיט היא זולה, וגם נותנת לי אפשרות של רחב זוית בזול, אז שווה לקנות אותה.. ה-28-135 הבנתי שהיא מנגנת מאוד יפה עם המצלמה הזו, וגם מכסה לי את התחום שאני הכי משתמש בו. לא הבנתי למה התכוונת ב"לא הייתי משקיעה מחיר מלא בדגם ותיק" - דגם הכוונה למצלמה? במחיר של חו"ל לפי דעתי כדאי לי לפחות לרכוש את המצלמה חדשה, את העדשות באמת הייתי קונה יד שניה (אם אמצא). שאלה נוספת שנשאלת, לאור מה שאת אומרת, זה בכמה המחליפה של ה-10D תקטין את המחיר של האחות הגדולה? וכנראה שאת צודקת - באמת כדאי לי למכור את הדיגיטלית עכשיו, כי במילא בארבעת החודשים הקרובים סביר להניח שלא יהיה לי כל כך מה לצלם, בגלל שהגיוס לצה"ל... ומצלמה זה לא יין - המחיר לא עולה עם השנים. תודה. למישהו יש עוד הערות? טענות? מענות?
אריק

דגם וותיק - אומר שקיים זמן ארוך

בשוק,ואמור להיות מוחלף בקרוב בחדש ועדכני יותר. מי שקונה כעת - את הגוף שקיים בשוק - הותיק - לא זה שרק יצא - גם קונה במחיר המלא עדיין - אבל זה 'לקראת סוף הקדנציה שלו) וגם עלול להתאכזב כשייצא הגוף החדש-בתוך חודשים ספורים - ובאותו המחיר שעולה כיום הגוף הותיק שזה עתה רכש. מצד שני - מחיר הגוף הוותיק - יירד. כיד שניה - ייאבד ה-מ-ו-ן מערכו ! אני מתייחסת כמובן לגופים באותה הרמה: גוף ברמה חצי מקצועית עם המקביל לו, או גוף בסיסי עם המחליף שלו , כנ"ל - מיקצועי. ליתר דיוק: גופים באותה הרמה שהחליפו זה את זה: D30 הוחלף ע"י D60 שהוחלף ע"י 10D שכנראה ייצא לו בקרוב דגם מחליף,עם יותר שינויים.כל דגם שיצא הוריד יותר את ערכם של הקודמים לו בשוק, ותיקן כמה דברים שחסרו או לא היו מושלמים בקודמים לו. 300D - הוא הראשון בסדרת הרפלקסיות הבסיסיות (מבוסס על גוף קנון 300v ) ויצא רק לאחרונה - למעשה שבועות ספורים בשוק. הוא מופנה לחובבים שהסתפקו עד כה במצלמות דמויות רפלקס,אבל חיפשו את החופש של הרפלקסית,וללא ההוצאה הנכבדה שעד כה נדרשה לכך. המימשק שלה דומה להפליא למימשק דמויות הרפלקס,ופחות לרפלקסיות.זה לא חסרון למי שרגיל.ממש לא.זו עליית כמה מדרגות מעל דמויות רפלקס. לגבי העדשה הקיטית שציינת - במחיר שלה אין לה מתחרים ולדעתי אין הרבה מה להפסיד - פרט אולי להחלטה הבטוחה יותר על רכישת רחבת זוית איכותית (ויקרה) יותר.כך גם תעריך יותר את זו האחרונה. לגבי האחרות?תקרא כמה שיותר חוו"ד עליהן.ייתן לך תמונה רחבה יותר.לא כולם אוהבים אותן,אבל יש להן גם קהל חסידים גדול.

אריק פ

New member
יא.. כמה לחשוב

כמה חשיבה עכשיו צריך לעשות. זה בערך כמו שקרה כאשר פתחו בנס ציונה סניף של פלאפל 4 טעמים. במקום לבוא ולקנות פלאפל ולאכול, אתה צריך פתאום להחליט - אילו טעמים אתה רוצה. זוועה .. .
בכל מקרה, יש לי עוד קצת חושבים לעשות. מקסימום אני אמכור עכשיו את הדיגטלית, ואקנה את הרפלקס בעוד כמה חודשים. אם לא תצא המחליפה עד אז, אז אולי אשיג מחיר יותר טוב על הישנות. בכל זאת המחירים יורדים. נחיה ונראה - ימים יגידו תודה!
אריק

אכן.וירידת הערך היא בקפיצה של

כ-מ-ה אלפי ש"ח.אז זה משמעותי מאוד - במיוחד ברפלקסיות.

אריק פ

New member
יש..

זה גם מה שאני עושה, אבל זה לא בהכרח אומר זה נכון
ואגב, מאחר והדוגמה שלי היתה די מטאפורה, אתה בעצם אומר לקנות את כל העדשות?
אריק

אז אתה מצלם ואוכל פלאפל במקביל?../images/Emo3.gif

מוזר. שאלו על מצלמה - מה עניין פלאפל לכאן? אנשים,תהיו בבקשה רציניים - הפורום קיים לעזור ולא לבלבל את השואלים. אם היו יודעים - ברור שלא יו נכנסים לשאול.

אריק פ

New member
רעיון טוב.. ../images/Emo13.gif

רק להזהר שהטחינה לא תנטוף על המצלמה... במיוחד אם זו DSLR יקרה.

Numnum

New member
אריק ....ידידי....

קראתי את דבריך ... לא השארת לי או לעצמך הרבה מקום למחדבה - ה-300D היא כל מה שאתה חולם עליו . בקשר ל-30D, אל תיגע, במיוחד אם יש לך תקציב ל-300D . ה-300D, מסיבית , חזקה, אמינה, תחזיק מעמד לא פחות מה-30D שמחזיקות מעמד עד היום. איכות התמונה ומהירות התגובה זהה ל-10D. מערכת הפוקוס מעולה והיא מעניקה תמיכה בכל הציוד הנהדר (והיקר) של קנון. לא תתאכזב. ה-300D היא ה-DSLR הזולה ביותר ועם זאת לא נופלת בהרבה מאחיותה הבוגרות 10D ו-60D והחורגות D100 . תהנה

אריק פ

New member
תודה!

הנה מישהו רציני, שמדבר לעניין, ולא מבלבל את השכל עם פלאפל וטחינה...
בכל מקרה, כנראה שההחלטה באמת נעשתה. אני בשלבים אחרונים של החלטה, ואוטוטו כנראה אפרסם מודעה של מכירת כל הציוד...... תודה לכולם על הייעוץ וההכוונה. והאהבה באמת מנצחת. תמיד. זהו כלל אצבע מאוד חשוב, שחוסך הרבה כאב לב, אם מבינים אותו נכון. אריק

למעלה