שאלות

samuelle

New member
שאלות

1. מה אתם ממליצים לקנות לבר הביתי - שמות של משקאות ויצרנים בבקשה ... 2. איפה יש חנויות טובות למשקאות בארץ ? 3. אפשר בבקשה לקבל מחירים של משקאות בשביל התרשמות ? תודה רבה !!!

MEIMIS

New member
הכל יחסי

אתה יכול להתחיל בוודקה של 10 שקל ולסיים בוודקה של 150 שקל אתה יכול להתחיל בשטוק 84 כנגד לואי טרז(שהוא קונייאק אבל חפיף) אתה יכול לקנות כל ליקר של כרמל מזרחי ב18 שקל כנגד ליקרים של דה קייפר שהם כמעט 70 שקל כל אחד אני מציע לך לקנות דרמבויי זה כבר משקה שמהקורס אני אומר שאני רוצה לקנות וכל פעם אני קונה בקבוק אחר בגלל מחירו..(200 שקל פלוס) ובנדיקטין גם כן

Javelin

New member
מה לא לקנות לבר התחלתי

ג'ין אל תקנה, זה מגעיל הקוקטיילים שהוא מככב בהם הם משנות ה40. סמבוקה גם מזוויע, והדבר היחיד הטוב שאפשר לעשות איתו זה לשרוף. אני ליומהולדת קיבלתי מתנה מהחבר'ה בר. שהיה בו: טקילה, ג'ין, רום, ויסקי, פיזנג, ליקר בננה, קירסאו כחול, ורמוט מתוק, סמבוקה, ברנדי. הלא אלכוהולים (שעולים גרושים): גרנדין ומיץ ליים. עכשיו שתבין הכל (חוץ מאולי הסמברקה (ארק בעיברית) והויסקי) היו הסוג הכי זבל שיש. לא שאני מאשים אותם כפי שהבנת כמות כזאת של משקאות יכולה בקלות להגיע ל1000 שקל. להערכתי כל זה עלה בסביבות 300 שקל. אם לא עברת קורס ברמנים (כמוני) זה נותן לך אפשרות להתנסות (פתח אינטרנט/ קנה ספר) מה שבטוח לא כדאי לעשות זה לשתות נקי, אם אתה מאלו שרגילים לשתות בירה ותו לא, ולא מכירים יותר מדי קוקטיילים או בכלל. זה כדאי. היום כחצי שנה אחרי הבקבוקים הכי ריקים הם הג'ין (לא בגלל שהוא טוב אלא בגלל שהיו לי הרבה מתכונים עם ג'ין ורובם חרא) והרום ואחריו הקירסאו והוודקה.(דרך אגב הסמבוקה נשאר מלא עד היום) אחרי שהרבצתי בך תורה, אזהרה קטנה: כל הקוקטיילים שאחוז האלכוהל בהם גדול מ20% כנראה שטעמם שונה (וכנראה יותר טוב) כאשר משתמשים באלכוהול איכותי. דברים שמכילים ריכוז נמוך יותר אין בהם הרבה הבדל, אך מה שחשוב זה להשמש במיצים סחוטים טבעי (בעיקר תפוזים). אלו היו 60 שניות על אלכוהול.

Orrza

New member
דיי דיי, בחייך, ג'ין זה מדהים!!!

וחוץ מזה זה עניין של טעם. אני אישית מת על ג'ין, ואפילו נקי. ג'יו איכותי (טנקרי, גורדונס והחבר'ה שלהם) משאיר לך טעם מאוד מעניין בפה, הוא מגרה לך את בלוטות הטעם האחוריות במין חמצמצות מעניינת שלא מגיעה משום משקה אחר. תגיד שאתה לא אוהב, תגיד שלדעתך זה מיותר, אבל אל תגיד לא לקנות ג'ין... בייחוד כאשר ידוע שג'ין הוא אבן הייסוד של הספיד דרע'ק! (ראק) בכל אופן, אם תנסה לימונדה טבעית שהוספו לה עד 10% ג'ין, צוננת ובקנקן לכל המשפחה, אולי תתחיל לאהוב... זה מתיישב מדהייים ביחד. הקיצר, עניין של דעה. הבסיס לבר: ארבעת הלבנים: וודקה, רום, ג'ין, טקילה ויסקי (סקוטש בדרך כלל) מיץ ליים וגרנדין (למרות שגרנדין זה ממש קישוט בלבד, בקושי טעם). רצוי שיהיו לך ליקרים מגוונים. זהו, מפה המסע המופלא שלך מתחיל, בהצלחה. אור.

MEIMIS

New member
כמובן שאם אתה קונה ג'ין

של "טודס" או משהו כזה ב20 שקל מקסימום אז אתה תרגיש אותו הדבר לגבי זה לך על איכות לפני שאתה קונה דברים לא איכותיים ועל טעם וריח אין להתווכח, אנשים עוד לא הבינו את זה פה? או שאני צריך לשים את זה אצלי בתור חתימה אישית?

siete

New member
קישקוש בלבוש!

סליחה על הבוטות. אבל ג'ין היא אבן היסוד לרוב הקוקטיילים הקלאסיים. למעשה היתה תקופה (תחילת המאה ה20, סוף ה19) שקוקטייל הוגדר כשילוב של ג'ין, וורמוט מסויים, וביטרס מסויימים. יכול להיות שזה מגעיל לך נקי, אבל גם שאר המשקאות הלבנים מגעילים לרוב האנשים שלא רגילים להם. כדי לדעת מה לקנות תעשה רשימה של קוקטיילים שאתה אוהב, ותנסה לקנות מינימום משקאות תוך שמירה על מספר מקסימלי של קוקטיילים. נראה לי כדאי לך לקנות וודקה (פינלנדיה - 50 ש"ח), וורמוט אדום ווומוט יבש (צ'ינזנו 40 ש"ח - מאד שימושי), רום לבן, ג'ין, קוונטרו (או טריפל-סק אחר - ממש שימושי), ווסקי סקוטי בלנדד, בורבון ו/או ווסקי שיפון, ברנדי, אתה יכול לקנות בשקט ברנדי תוצרת הארץ - אבל את השאר תקנה תוצרת חוץ - עדיף בדיוטי פרי. את הוורמוט והוודקה אתה יכול לקנות בחנות בארץ. טקילה אם אתה אוהב. בקשר לליקרים, (מלבד טריפל-סק שהוא חובה בכל בית...) שוב, תקנה את מה שאתה אוהב. אני ממליצה לך לקנות בקבוק אנגוסטורה - עולה כ80 ש"ח ויחזיק המון שנים. אל תטרח לקנות מיץ ליים משומר, פיכס. תקנה פירות טריים. גרנדין אולי עדיף להכין לבד (עכשיו העונה!) בכל מקרה אם יש משהו שאתה ממש לא אוהב. אל תקנה!

Javelin

New member
אוקי לא צריך להרוג אותי,

צודקים זה באמת עניין של טעם וריח, אבל לפי דעתי מי שמתחיל בעולם האלכוהול (ואני עדיין מחשבי עצמי שכזה), ואין לו עתודות כספיות רציניות, אז עדיף שבאמת יקנה דברים לא הכי איכותיים, וינסה (בהסתיגות שכתבתי קודם (20%)). מה גם אני לא ממש ידעתי מה הטעם של ג'ין או כל דבר אחר לפני שקנו לי את הכל. אני עדיין לא אוהב לשתות בסיסים נקי, והדבר בכי אלכוהולי שאין לי בעיה לשתות אותו (אבל לאט לאט), הוא בנדיקטין. ודרך אגב כמו שאת אומרת היתה פעם תקופה (ועם זה קרייזי ביץ תסכים איתי), שהג'ין שלט בכיפה אבל היום, הוודקה והטקילה שולטות. הבעיה העיקרית של אדם שמתחיל ואין לו מושג, זה שהוא לא יודע ולכן חבל להוציא המון כסף על בקבוק שישב לו ככה סתם. אפשרות שהיא גם לא זולה זה לעשות סיבוב טעימות בבר, אבל מי שבוער לו להתחיל בניסיונות הייתי ממליץ על הדרך שלי. I did it MY WAy :).

siete

New member
אלכוהול זבל רק לפח

בעיקר מי שמתחיל כדאי לו להזהר מאלכוהול זבל. יש כמה וכמה אנשים שנרתעים מטקילה בגלל שהחוויה הראשונה שלהם עם "טקילה" היתה נוראית. למה להרוס ישר בהתחלה? אני לא אומרת ישר לצאת ולקנות את הסינגל מאלט הכי יקר בחנות, בלנדד סביר מספיק טוב. אבל בהחלט לא אלכוהול ישראלי זול. אבל אם משהו מראש לא טעים - אז לא כדאי לקנות אותו תוצרת הארץ בזיל הזול, אלא פשוט לא לקנות! לא אוהב ג'ין? אז תכין ודקה-מרטיני במקום. אולי יום אחד תטעם טקילה טובה איפשהו, או תפתח חיבה לג'ין מאיזה מרטיני מושלם שהכינו לך. בטח לא תלמד לאהוב אותם משתיית משהו לא איכותי. עדיף ארון משקאות בלי ג'ין וטקילה מאשר עם "לורד ג'ין" ו"טקילה טאקו טאקו".

Javelin

New member
הבהרה: אלכוהול זבל,

נושא שכבר נטחן עד דק בפורום, עם חלק מהדברים שנאמרו אני מסכים, עם חלק פחות. אם מישהו רוצה לשתות טקילה נקי אז ברור שאין טעם בטאקו טאקו (ראי את אופציית הטעימה בפאב שדיברתי עליה), לעומת זאת אם מישהו רוצה לערבב קוקטיילים בעלי ריכוזים נמוכים (<%20), ההבדל לא יורגש לדעתי. הרי אתם בעצמכם אמרתם שחבל לקחת טאקילה איכותית ולהשתמש בה לטקילה סנרייז (שבה המרכיב הדומיננטי הוא מיץ תפוזים) זה פשוט בזבוז. כמו כן כדי להבהיר פעם נוספת אחת ולתמיד, כל הרעיון שהעלתי הוא כדי להתנסות בהכנת קוקטייל עם ריכוזים נמוכים.

amircn1

New member
ההצעה שלי

המשקאות הלבנים: ג'ין, וודקה(אבסולוט,סמירנוף), רום, טקילה טריפל סק שנאפסים למינהם ליקרים: בננה, קפה, על בסיס וויסקי (דרמבויי), אייריש קרים,אמרטו (שקדים) וורמוט: מרטיני, צ'ינזנו וויסקי אפשר גם לקנות כוסות, שייקר, תחתיות לכוסות, כלי לקרח וכו' הכל תלוי בכסף שאתה מוכן להשקיע, אבל תמיד רצוי לקנות ממקומות מוכרים ומחברות ידועות

hermis1

New member
אולי לפני שאתה מתחיל לקנות

תשתה קצת, כנס לבר, עדיף שכונתי משהו ולא עמוס מדי ופשוט תטעם קוקטיליים. גבש דעה מסוימת לגבי מה אתה אוהב יותר ומה פחות ותתעניין בנוגע למרכיבים. לדעתי לקנות הרבה משקאות זולים בכדי ליצור מגוון ו"פאסדה" לבר הביתי אינו פתרון טוב. עדיף יהיה אם תשקיע מעט יותר במשקאות שמרכיבים את הקוקטיילים המועדפים עליך, וב"עודף" תרכוש משקאות פשוטים יותר לשם ההתנסות והמגוון. סביר שאם תבקש רשימת משקאות מומלצת מאנשים, תקבל מספר רשימות שונות כמספר הפעמים שתבקש. עצב לך טעם ורשימה משלך, והתעלם מהגדרות "איך צריך להיות קוקטייל" והערות כדוגמת "אף בר ביתי לא מושלם בלי..." או "זה קלאסי, אתה חייב לקנות גם..." אם זה מספק את מה שאתה אוהב זה הדבר הנכון.

siete

New member
../images/Emo45.gif

לקח המון זמן עד שהוספתי וודקה לאוסף שלי, וזה ממש בסיסי, וגם יחסית זול. אני פשוט לא אוהבת...

Angel of Chaos

New member
מה שהכי חשוב

זה לא לקנות אלכוהול זבל. יש אנשים שלא אוהבים אלכוהול מסויים בגלל שהם לא שתו אלכוהול טוב, הכי נפוץ זה הטקילה. טקילה שהיא לא טקילה יש בשפע בגלל העלות הגבוהה של המשקה האמיתי. בדומה, לא תמצא הרבה צעירים שאוהבים ברנדי, אבל בן דוד שלי שיש לו חבר טחון, שתה בפעם הראשונה XO ברנדי איכותי ביותר שעולה בדיוטי משהו כמו 100$ לבקבוק. אז אולי לא צריך להגזים אבל יש לשים לב לכמה דברים: ליקרים לקוקטיילים אפשר לקנות זולים יחסית. לעומת זאת אם שותים ליקרים נקי אז רצוי לקנות מהיקרים יותר. טקילה, וברנדי מניסיוני עולים הרבה יחסית (מינימום 100-150 לבקבוק סביר) ודקה זה אולי האלכוהול הכי זול שיש, לכן ודקה איכותית אפשר למצוא גם בסביבות ה 50 ש"ח לבקבוק. שנאפסים שמייצרים בארץ טובים לטעמי (אמנם אני לא מומחה), ועולים כ-30 שקל לבקבוק של חצי ליטר. ויסקיים למיניהם גם חשוב, כאן דווקה אפשר להתחיל מהזולים יחסית (כ-80ש"ח), תנסה לפחות אחד סקוטי ואחד אמריקאי. ורמונטים .... ידה ידה, כבר אמרו הכל לפני, פשוט כשאתה מנסה, אז לאט לאט ולא אלכוהול זול. אם אתה רוצה לטעום ויסקי יקר, אז תזמין כוס במקום עם מחירים סבירים, אם אתה רוצה לטעום שנאפס (גם ככה ברוב הפאבים מגישים שנאפסים ישראלים) באותו המחיר אתה יכול לקנות בקבוק במקום שוט.

hermis1

New member
שנאפסים ישראלים ברוב הפאבים??

יש גם פאבים מחוץ לקיבוץ, אתה יודע.

Angel of Chaos

New member
טעות שלי

תמיד מתבלבל בין השניים, גם ככה אני לא שותה אף אחד מהם :), סורי אבל יש כמה רמות של XO זה מתחיל ב-100$ :)

hermis1

New member
מחירים מעודכנים

דיוטי פרי מן הסתם, XO הנסי: 89$ XO רמי : 99$ XO היין : 68$ (בקבוק 500CC) שלושתם אצלי עדיין עם המחיר על הקופסא.

למעלה