שאלות...

dor_ian

New member
שאלות...

שהיתי כאן בשעה וחצי האחרונה. קראתי מפה ומכאן וגם חלק מהמאמרים. עד שפחות או יותר הבנתי במה מדובר. כלומר שאני מבין שאני רחוק מלהבין. באופן מפתיע יצור סקפטי שכמוני התחבר לרעיונות שקראתי. יש לי כמה הסתייגיות מסויימות אבל אני בסה"כ מתחבר לתובנות שקראתי. אבל עדיין. לאחר כל התובנות. מהם השלבים? איך אתה מביא את עצמך לצעוד בדרך הנכונה. ואני ע"פ ההגדרות שלכם מרוקן מאנרגיות. דולף כמו שבר ענן. שלא לדבר שמכלה את חיו ביקום מקביל כלומר לא עירני באמת. לצופה מהצד אני מאוד עירני ופעיל אבל אני יודע שזה מזוייף. וההוכחה היא שהחיים פשוט קורים לי. ומה שאני כן מצליח להשיג בא בעבודה קשה מדי. יכל להיות אחרת אני משוכנע. ברגעים נדירים שאני ער אני מבין את זה ומייד עוצם שוב את העיניים. זה לא מובן מאליו בכלל להיות ער כל רגע ורגע. אולי אם אתה אדם חזק. ואני לא לצערי. יש לי הרבה מה להגיד אבל זה תלוי בתגובות שאני אקבל. הבנתי שיש ספר שעליו אתם מתבססים? (איבדתי את השרשור) האם שם אפשר לקרוא על שלבים. תודה.

למה???

New member
בנוגע לספר-

יש הרבה ספרים, "קרלוס קסטנדה" הוא הכותב תחפש ספרים שלו. מומלץ לקרוא את הספר "מסע לאיכטלאן" ראשון אך לא הכרחי. אני חושבת שאם תתחיל לקרוא את הספרים (או אפילו רק ספר אחד, או רק כמה פרקים) אז השאלות שלך יתבהרו. בהצלחה

dor_ian

New member
תודה רבה

האמת שכבר הספקתי לקרוא לא מעט באינטרנט. אני מניח שאני אלך ע"פ המלצתך. יש לי עוד שאלה. קראתי את מרבית התכנים באתר "לב-הארי". חלק ממה שקראתי מאוד דיבר אלי וחלק לא. התעסקות באל ובדת קצת הרתיעה אותי. מה היחס של "דרך הלוחמים" לאלוהות ולדת? האם חיוני שיהיה אל? ובכלל האם האתר הוא אינטרפטציה אישית של בעליו או באמת מייצג את "הדרך" וההולכים אחריה? תודה.

L i z a r d

New member
היי

אתר "לב הארי" הוא בהחלט אינטרפטציה אישית, ולא כל התכנים בו בהכרח קשורים לדרך הלוחמים. להתייחס למה שדיבר אליך, כמו שעשית, נראה לי רעיון טוב. דרך הלוחמים היא לא תורה מסוימת שעל פיה קיימים או לא קיימים דברים, או שיש לה יחס מסוים לדברים מסוימים. היא בפשטות נתיב מסוים, שהוא ממשי ומתבהר עם הזמן. "אלוהים" בכלל לא נחוץ או מקובל במיוחד (אני מבין שזה מה שאתה רוצה לדעת), אבל נראה לי שאם מישהו מאמין ב"אלוהים" זה לא צריך להפריע לו במיוחד בהקשר של דרך הלוחם. לפי איך שאני מבין את המילה "דת" היא סותרת את דרך הלוחמים (לאו דווקא תכנים ספיציפים מתוך דת כזו או אחרת). תרגיש חופשי לכתוב ולהיות בפורום הזה, יש לדברים שרצית לכתוב מקום להשמע. תהנה

loquado

New member
מיהרת קצת עם ה"בהחלט"...לא ?

בהחלט -נהוג לומר על דברים שאתה יודע שהם מוחלטים ומסוגל לגבות אותם...-קצת צניעות לא תזיק. ולגבי ""אלוהים" בכלל לא נחוץ או מקובל במיוחד" שהזכרת -אני ממליץ לך לחזור ולקרוא כמה פסקאות מהספרים כי את עיקר הדברים (ולא האיך מגיעים לאן) לא נראה שהבנת. בהצלחה.

loquado

New member
לעיונך

"The nagual is the part of us which we do not deal with at all. The nagual is the part of us for which there is no description - no words, no names, no feelings, no knowledge." "The only way to know intent is to know it directly through a living connection that exists between intent and all sentient beings. Sorcerers call intent the indescribable, the spirit, the abstract, the nagual." והנה מילון למי שצריך תרגום .

L i z a r d

New member
לוקוואדו

אל תקח את זה קשה. אין צורך
בעיניי האתר שלך מאוד נחמד ומבורך, ומרוב המאמרים שיצא לי לקרוא מאוד נהנתי. אבל האם הוא מתיימר לייצג את דרך הלוחמים? לא נראתה הצהרת כוונת כזו ואני מאמין שזו לא כוונתך. וחוץ מזה, נראה לי שכל שיח מילולי מעיקרו על דרך הלוחמים הוא סוג של אינטרפטיציה, בלי קשר למידת הדיוק שבו. ולגבי "אלוהים" - זה באמת לא משנה לי הצורה (או תפישה), העיקר המהות. לא?

loquado

New member
היי דור

דרך הלוחמים היא מושג די מעורפל למי שמתעניין או עוסק בה,ולכן רבים הגמגומים. היא מבוססת על הוראתו של דון חואן לקרלוס קסטנדה כפי שתוארה בספריו של קסטנדה. -(כתריסר במספר) מכיוון שגם הספרים עצמם אינם כתובים רק לקשב או ההגיון הרגיל, הם מצטיירים לנו כדבר חסר סדר ולוגיקה, אך הם מרמזים על דרך מסודרת מאוד מלאת משמעת עצמית ועקרונות. דרך הלוחמים הוא גם השם של הפורום... נמצאים כאן אנשים שמגיעים לתחום מזוויות והבנה שונות, מרמות שונות, גילאים שונים ובקיצור -פורום אינטרנטי... אתר לב הארי אינו מייצג או פועל בשליחות של גוף מסויים (שאלות ותשובות) (וככלל,- לא הייתי מאמץ מהאינטרנט דבר משמעותי לחיי ללא בדיקה !) אך האתר אינו "אינטרפטציה אישית" ואני מסוגל לגבות את הדברים הכתובים בו. כל דרך רוחנית או דתית או אישית או מדעית מגיעה ברמה מסויימת לשאלת הסיבה והמהות. שאלות ה"למה..." גם בדרך הלוחמים השאלה נדונה. המילה אלוהים אינה מוזכרת למיטב זכרוני מפי דון חואן אך הדרך עצמה דתית מאוד באדיקותה. "דת" במובן הרגיל של המילה מתקשרת למוסדות, ציות, אופיום להמונים, סגידה, העדר הייחוד העצמי,חיי חברה מסודרים וכ'ו. אבל דת -כפי שאני רואה את המילה, היא סוג של קשר מלא תקווה ואמון בין אדם לחלקים מסויימים בו ולדברים מקדמים בעולמות הבלתי נראים. איני מכיר ולו דרך אחת (!) רוחנית או דתית שתוצאותיה ממשיות (ואינן פנטסיה) שאינה מתייחסת לבורא הדברים, למקור הדברים למהות הדברים ולסיבת הדברים. היהדות האותודוכסית וגם קצת התקשורת השניאו על הרבה אנשים את המילה "דת" -אך שוב, במשמעותה האמיתית היא אינה משהו שמתקשר לתרומות, לפוליטיקה או למראה ולבוש חיצוני. דת במקורה עוסקת במימדיו הבלתי נראים של האדם ומשכללת אותם לכיוון מוגדר. ההמלצה שלי (ונושא שיחה למעוניינים): קרא את ספריו של קסטנדה לפי סדר פרסומם. מה שראשון -ראשון וכן הלאה. הראשון הוא "משנתו של דון חואן". לאחר שתסיים קריאת ספר או כמה ספרים תצטרך תקופה ארוכה לעכל אותם -ממש לעיתים שנים ! (תלוי כמה פתחים התכנים של הספרים מצאו בך) אם לא עולות בך שאלות מציקות לגבי הספרים לאחר קריאתם כנראה שהעניין לא מעניין אותך -או שלא הבנת ממנו דבר (כפי שקרה לי ולאחרים בקריאה הראשונה) לאחר מכן תחליט אם אתה צריך לעשות משהו בעניין ואיך בדיוק. הערה חשובה דרך הלוחמים שונה מדרכים אחרות מערביות כי היא מבוססת על לימוד תחת מורה דרך שיודע כיצד ולאן לקדם את תלמידיו.מהוראותיו של דון חואן המוזכרות בספרים אין אפשרות להפוך למורה דרך שכזה ובטח שלא לחניך. למיטב ידיעתי אין בארץ הקודש מורה כזה, וגם לא נתקלתי באף אדם שמעיד על עצמו ככזה.אני משער שזוהי אחת הסיבות שהפורום הזה נוצר. שיהיה בהצלחה

dor_ian

New member
תגובה

תודה על התייחסות לוקוואדו. אני מקווה שלא פגעתי בך בהודעתי. לא היתה לי כוונה כזו. האתר שלך בהחלט ראוי להערכה. (טיפ: הצבע השחור מרתיע. יוצר רושם ראשוני מטעה) אני מתחיל להבין שאנשים שנחשפים לדרך הלוחמים לוקחים ומבינים דברים שונים כיאה לבני אדם. ומכאן שתפיסת האלוהות שונה מאחד לאחד. לכן גם אין טעם בויכוחים בעניין. אמרת דבר שלפי דעתי יש לתת עליו את הדעת. נושא המורה והחניך. אני מאמין למשל שכל אחד יכול לעסוק בספורט כלשהו. אבל מה בדבר להיות ספורטאי מקצועי? כידוע לא סתם קיימים מאמנים. תפקידם בפשטות לנהל אותנו על הצד הטוב, להוציא את המכסימום. כמות הידע היא כל כך גדולה שבלתי אפשרי ולא ריאלי שנצא למסע ונצטרך לגלות את הידע מההתחלה. וזה עוד בהנחה שאנחנו מחוננים מספיק לראות ולהבין מה שאחרים לא הצליחו. לכן מאמן שמגיש לנו את הידע באופן מבוקר ומוודא שאנו אכן על הדרך הנכונה זה דבר שאין להקל בו ראש. נסיונות חיים שלמים שניתנים לנו במתנה. האם אפשר ללמוד אומנות לחימה מספר? ואם יש פורום אומנות לחימה זה עוזר? למה אני רושם זאת. אם אני כבר הולך להשקיע מזמני ומרצי לעניין שדורש ממני התמסרות ואמונה אני רוצה להאמין שאני בוחר בדרך נכונה. ויותר חשוב זה לדעת שאתה באמת מבין ופוסע בשביל ה"אמיתי" ולא בשביל שיצרת לעצמך מטעמים אלו ואחרים. להגיד שאני אדע להסתדר לבד ולקרוא ספרים ולהתחיל לראות את האור. תהיה התימרות מטופשת. אז מה עושים? מה שכולם עושים? פשוט עושים? אולי עדיף להשאר בור וזהו? מעניין אם כן היו בארץ מדריכים, הייתי מסוגל לשים בהם את מבטחי. אני לא רוצה להתפלסף יותר מדי. הודעות נוספות אכתוב לאחר שקרא לפחות ספר אחד. אלא היו טרום הגיגים
מאחד שכל כמה זמן קורא ספרים עם תובנות נפלאות מתלהב ושוכח. בני אדם זקוקים למאמנים/מנהיגים. זאת המסקנה שלי. אם לא תתנו להם הם יתחילו לחפש כל מיני אלוהימים וכאלה.

loquado

New member
../images/Emo127.gif

רק אל תשכח כמה הנחות מוקדמות משמעותיות שרשמת : 1- "לכן מאמן שמגיש לנו את הידע באופן מבוקר ומוודא שאנו אכן על הדרך הנכונה זה דבר שאין להקל בו ראש" העניין אינו רק הידע, אלא יכולת ההכלה והביטוי שלו. ידע זמין היום. הצד הנוגע לכישורים נפשיים, פסיכולוגיה אנושית, וחוסן מנטלי הוא דווקא הבעייתי. 2-"ויותר חשוב זה לדעת שאתה באמת מבין ופוסע בשביל ה"אמיתי" ולא בשביל שיצרת לעצמך" לגבי הנקודה הזאת...-את זה ניתן למדוד רק לאחר שנים -לא פחות. כך שה catch בעניין שאינו ניתן לעקיפה הוא -אתה יודע רק לאחר שנכנסת עם כל הגוף למים,טבילת קצות רגליים אינה מלמדת דבר. 3- "אלא היו טרום הגיגים מאחד שכל כמה זמן קורא ספרים עם תובנות נפלאות מתלהב ושוכח" תלוי מה "נדהם בך"...:) אם ה"מדהים" הוא גירוי מנטלי רגשי בלבד תבדוק שוב אם אתה מצוייד כהלכה -או יותר נכון מה אתה מחפש. מדבריך עולה רושם של בחור בעל גישה מצויינת - אני מאחל לך בהצלחה. -אולי תצטרך את זה :)

dor_ian

New member
היי תודה

אני מעדיף כרגע לא לכתוב דבר כתגובה. (כרגיל נתת לי עוד נקודות מבט שלא חשבתי עליהן). אני אכתוב כשאהיה מצוייד יותר. לילה טוב

loquado

New member
../images/Emo127.gif

רק אל תשכח כמה הנחות מוקדמות משמעותיות שרשמת : 1- "לכן מאמן שמגיש לנו את הידע באופן מבוקר ומוודא שאנו אכן על הדרך הנכונה זה דבר שאין להקל בו ראש" העניין אינו רק הידע, אלא יכולת ההכלה והביטוי שלו. ידע זמין היום. הצד הנוגע לכישורים נפשיים, פסיכולוגיה אנושית, וחוסן מנטלי הוא דווקא הבעייתי. 2-"ויותר חשוב זה לדעת שאתה באמת מבין ופוסע בשביל ה"אמיתי" ולא בשביל שיצרת לעצמך" לגבי הנקודה הזאת...-את זה ניתן למדוד רק לאחר שנים -לא פחות. כך שה catch בעניין שאינו ניתן לעקיפה הוא -אתה יודע רק לאחר שנכנסת עם כל הגוף למים,טבילת קצות רגליים אינה מלמדת דבר. 3- "אלא היו טרום הגיגים מאחד שכל כמה זמן קורא ספרים עם תובנות נפלאות מתלהב ושוכח" תלוי מה "נדהם בך"...:) אם ה"מדהים" הוא גירוי מנטלי רגשי בלבד תבדוק שוב אם אתה מצוייד כהלכה -או יותר נכון מה אתה מחפש. מדבריך עולה רושם של בחור בעל גישה מצויינת - אני מאחל לך בהצלחה. -אולי תצטרך את זה :)

charlila

New member
דוריאן

ללא ספק, יש צורך במאמן. מה שקרה בחבורת דון-חואן (מורהו של קרלוס קסטנדה, אם טרם הגעת לבקיאות הזאת) זה ששושלת שבה היתה הדרכה אנטנסיבית ומעולה הסתיימה והשאירה לנו רק כמה ספרים, סדנאות מעברים קסומים, וכמה קצות חוט איך לייסד קשר עם הרוח(=אלוהים, אם אתה מסתדר עם הכינוי). קרלוס, הנגואל (המאמן) האחרון, לימד את הידע שלו בצורה לא מסורתית - לקבוצות גדולות ובאופן אכסטנסיבי - והשאיר אחריו הבטחה, שמי שיתאמן, הוא יאספו אל חבורתו בהגיע זמנו. האם נוכל להסתדר בבדידות הזו, ללא נגול? זה קשה - כדי להצליח צריך להיות לך אמון עצום ברוח. לקרלוס היה אמון כזה בדון-חואן, שלהוראתו הוא קפץ לתהום בלי לדעת איך יינצל. אמנם, מצד שמאל הוא ידע בדיוק. גם בינינו יש לוחמים שיודעים מצד שמאל יותר מכפי שהם יודעים מצד ימין, ולכן יכולים להמשיך בדרך תמהונית זו ולא ליפול. לאור החיבה שאתה מעורר בי, אני תוהה - כמה אתה יודע מצד שמאל?

charlila

New member
מה שדון חואן אמר על אלוהים

בשיעור שהוא נתן לקרלוס על תונאל (הסדר, החומר) ונגואל (הרוח, האנרגיה), שבו הוא השווה השווה את העצמים על שולחן המסעדה שבה שוחחו ל"פריטי התונאל" שאדם שומר בעולמו, שאל קרלוס איפה אלוהים בסידור הזה, ודון חואן אמר שהוא אחד מפריטי התונאל, והמחיש בהציבו מלחייה. קרלוס התווכח והעלה מושגים שונים, ודון-חואן כל פעם הציב עוד פריט. עסוקה לענות לך כהלכה - בינתיים תרגיל חפוז בשבילך: freez. כלומר: מצא que - אות להתחיל - משהו שקורה באופן לא סדיר: רעש של אוטובוס... צפצוף חדשות... ציוץ ציפור מסוג מסוים... וכשזה קורה, קפא בתנוחה שבה זה תפס אותך. הישאר כמה שאתה יכול. (החלט לבד באילו נסיבות אתה מבצע את התרגיל ובאילו מדלג עליו מטעמי מבוכה, בטיחות...) זה ייתן לך מבט מהצד על מה שקורה לך - בגוף - מתח שרירים וכו' - ובנפש - הכוחות הפועלים ברגע מסויים. זה מעיר ומרענן. במקביל, קרא "מסע לאיכטלאן", יש שם הדרכה איך להיעשות ללוחם. ולפחות תיהנה!

Talia E

New member
ואולם...

בלי קשר לעניין הנקודתי שמדובר כאן עליו (אלוהים) - יש לקחת בחשבון לדעתי שדון חואן לאו דווקא דיבר "אמיתות" או דברים שהוא מאמין בהם. הוא ייקש את קרלוס פעמים אינספור... אני חושבת שיש לזכור שהוא רצה להביא לתוצאות מסויימות, ולא להפיץ אמונות בנוגע למהות החיים... הוא אמר את הדברים מתוך קרלוס, כמו שכל מדריך מעולה עובד מתוך המודרך. זאת אומרת, אם היה שם תלמיד אחר, היו נאמרים דברים אחרים, בצורה אחרת, בזמן אחר...

L i z a r d

New member
בעניין הזה זה באמת ברור יותר

הרי מאטוס מדבר שם על הדימויים של קסטנדה לגבי המציאות...

charlila

New member
ללא ספק. הוא דיבר על תפיסת אלוהים

בתוך בבואת בועת השיקוף העצמי, התפיסה הקתולית במקרה הנידון - שהוא אכן פריט על אי התונל. במקום אחר הוא מציין שהנשר אינו אלוהים - הוא בלתי אישי ורחוק מאנושי מדי. ובמקום אחר הוא עונה לקרלוס, שחווה את צלם האדם ("the HuMan mold" -תורגם כ"תבנית האדם")ואמר שחש כאילו ניצב מול אלוהים, שזה נכון - צלם האדם הוא אכן אלוהים (ושדרוגי הקל לתרגום מחבר זאת מאליו לאמירה התנכי"ת המקבילה,"ויאמר אלוהים, אעשה אדם בצלמי ובדמותי", ומעניק לה משמעות חדשה.) דון חואן שכנע אותי שאין אלוהים אישי ואנושי, וכשהגעתי לקטע (בלטיהן, בסובוד) שאלוהים התחיל לקשקש אתי (לזמן-מה)כמו עם ילדה קטנה קצת אינפנטילית, הייתי מופתעת לחלוטין.

למעלה