שאלות

coolel

New member
שאלות

אני יודע שזה די הרבה שאלות אבל יש לתשובות חשיבות גדולה מאוד בבחירת העתיד(ואם אפשר להתייחס בתשובות גם למצב היום ואולי טיפה לאיך אמור להיות המצב בעוד מספר שנים) - תודה רבה רבה רבה רבה למי שיעזור! מחשבים: כמה דרישה יש למתכנת שלמד מדעי המחשב(תואר ראשון) בטכניון? ובתחילת הדרך מה אמורה להיות השכר(ואילו תוספות בונוסים וכו')? ומה לגבי מתכנת עם נסיון מהצבא(שעשו עתודה)? עריכת דין: יש דרישה למקצוע הזה היום או שיש יותר מדי? האם עורך דין מאחת האוניברסיטות המוכרות יש סיכוי למצוא עבודה(ללא נסיון)? ומה השכר לעו"ד מתחיל? עיצוב אופנה: כמה זמן לומדים עיצוב אופנה? איפה לומדים? מה השכר לימוד? האם יש דרישה? יש סיכוי למצוא עבודה? מה השכר למעצב מתחיל וליותר מנוסה?

שאלות

1. שכר בהי-טק ראה טבלה בקישור. בוגרי הטכניון נחשבסים למבוקשים יותר מבין בוגרי מדעי המחשב. נסיון עבודה מהצבא עשוי להביא תוספת שכר אם הוא רלבנטי למשרה אליה תתקבל. 2.מרבית בוגרי משפטים משתלבים בתחום. עורך דין בשרות הציבורי- שכר מתחיל סביב 8000 ש"ח. במגזר הפרטי- טווח גדול יחסית, נושא למו"מ בין העובד למעביד. 3. מידע בנפרד על מסלולי הלימוד. ביקוש-נמוך. השכר נושא למו"מ.

עיצוב אופנה

תואר B.ED בוגר בהוראה. בחוג לאמנויות העיצוב מגמת עיצוב תלבושות ואביזרים. ראו הוראה אמנויות העיצוב. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי או מבחן סף או מצרף 03/5441370 אנטיגונוס 6 62664 מכללה להוראת טכנולוגיה ת"א (מיסודה של מכללה למינהל) מידע נוסף במוסד תשס"ד החוג לעיצוב אופנה. מסלולי ההתמחות: עיצוב אופנה. קניינות ושיווק אופנה. עיצוב לאומנויות הבמה, קולנוע וטלוויזיה. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ מבחן ו/או ועדת קבלה 03/7521133 אנה פרנק 12 52526 שנקר, בי"ס גבוה להנדסה ולעיצוב, רמת גן פרטי מסלול תשס"ד עיצוב אופנה. טעון אישור סופי של המועצה להשכלה גבוהה לקראת תואר ראשון B.ED "בוגר בהוראה". בהליך לקראת תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי או מבחן סף או מצרף 04/8562555 ת.ד.9034 רח' הגנים 21 31090 מכללת ויצו לעיצוב ולהכשרת מורים, חיפה

coolel

New member
בנוגע לעריכת דין

מזאת אומרת במשכורת טווח גדול... אני מתכוון לבערך מה יכולה להיות המשכורת של עורך דין מתחיל/מתקדם ויש אפשרות לעשות עתודה(בצבא) בעריכת דין? האם יש לצבא צורך בעורכי דין?

טווח גדול

זה אומר שמישהו למשל עשוי להשתכר 6000 ש"ח ואחר בעד אותה עבודה עם אותו ותק ונסיון 10,000. ניתן ללמוד משפטים במסגרת העתודה. הבוגרים משרתים במערכת השיפוט הצבאית.

coolel

New member
תודהו יש עוד שאלה

מה לגבי מנהל עסקים(או ניהול וכלכלה או משהו כזה)? יש דרישה? מה בערך המשכורת? ומה לגבי שילוב של משפטים עם ניהול/כלכלה? יש כזה דבר? מה לגבי זה?

coolel

New member
המשך

אני יודע שיש לי המון שאלות ותודה על התשובות המשך: לגבי שילוב מקצועות(נגיד משפטים וכלכלה או משפטים וניהול וכו') איך זה מתבצע? בעצם זה כאילו אני לומד שני תארים או תואר משולב? אני צריך ללמוד כפול שעות לימוד(אולי כפול שנים?)? השכר לימוד יהיה גבוה יותר? בכמה? אולי כפול? תודה...

מסלול משולב

הסידור לא זהה לגמרי בכל האוניברסיטאות. בעקרון אתה לומד את שני התחומים, מקבל פטור מחלק מהקורסים (קורסים להשכלה כללית שסטודנט רגיל חייב בהם, וכמה מקורסי הבחירה ), ומקבל בסוף תואר החתום על ידי שתי הפקולטאות בהן למדת.אתה מקבל תואר במשפטים, וכן תעודה המעידה שסיימת את תוכנית הלימודים גם בחוג השני.שכר הלימוד גבוה יותר, אבל לא כפול.

coolel

New member
תודה רבה ויש עוד שאלה ../images/Emo13.gif

קודם תודה רבה על העזרה עדיין לא הבנתי את הקטע של השילוב - אני אלמד את הקורסים של שניהם ואקבל פטור מחלק מהקורסים בכל אחד - כך שאני לא אלמד כפול, נכון? אבל עדיין אני אלמד יותר ממה שמישהו שלומד רק משפטים לדוגמא לומד, נכון? עד כמה יותר? זה גם כולל להשאר יותר שנים באוניברסיטה?(כמה שנים באמת לומדים משפטים?? וכמה *בערך* שנים עם עושים את זה משולב?) האם יוצא הבדל משמעותי מבחינת השעות/שנים מתואר רגיל? ומה *בערך* סדר הגודל של ההבדל בתשלום?

מינהל עסקים

יחסית- יש. אולם מועדפים בעלי תואר שני במינהל עסקים. השכר הוא נושא למו"מ, וטווח השכר גדול. עכשו אתה כבר יודע מה זה. ניתן בחלק מהמוסדות ללמוד שילוב תחומים. שילוב כזה עשוי לסייע במשרות בהן הידע המשולב רלבנטי.

למעלה