שאלות:

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
שאלות:

מה זה בדיוק ה"אומז'ה" ואוליי אומזה, ואוליי אומזו או משהו כזה. משהו כמשרד סוכנות, לאו דוקא ליהודים לפי הבנתי. זה היה בטרנסילבניה. ב1942. איפה זה SASREIGEN או משהו דומה. ייתכן שגם זה בטרנסילבניה.

friend9

New member
תשובה

1. מצאתי באינטרנט גוף מיסיונרי UMJA = Ukrainian Messianic Jewish Alliance הוא חלק מגוף בין לאומי ... International Messianic J לא ברור אם היה קיים בשנות ה-40. 2. Szasz Regen הוא שם הונגרי לעיירה הרומנית Reghin, או לשכונה שלה Ierbus. המקום נמצא בטרנסילבניה, 100 ק"מ ממזרח לקלוז'.

א77

New member
פרינד תודה

אמי תחי' נכנס לה ג'וק בראש. היא רוצה לספר על המחנות. וזה בא פתאום אחרי שתיקה ארוכה. כנראה היא חושבת שהיא תיכף הולכת... אמרתי לה שהשנה בה התפללתי על אבי לפני התבה שלושה פעמים ביום, עם הדלקת נרות, ולימוד משניות וכו' וכו'. הרי שזה מדיי קשה היה בשבילי. ושהיא לא תעז לחשוב על כך בשלושים שנה הקרובות כי אני צריך לנוח. היא מתגלגלת מצחוק. אבל חשבתי שטוב שאסריט אותה. היא ממש התעוררה כשהיא התחילה לספר. אז השאלות שהעליתי נבעו מסיפוריה. המשך עוד יבוא. היא סיעודית, אבל ראש כמו שלה הלוואי על כולנו.וארבעים דקות היו לא קלים בשבילה.

omzsa ארגון סעד יהודי הונגרי.

רק על פי הזכרון, ארגון סעד של יהודי הונגריה, פעל בתקופת מלחמת העולם השניה, נעזרו בו בעיקר פליטים שהגיעו להוגריה מהארצות השכנות.

friend9

New member
OMSZA

צודק סבא יעקב. הארגון מוזכר באתר שמעון ויזנטל http://motlc.wiesenthal.com/gallery/pg38/pg4/pg38486.html לוח שנה ל-1942 שהוציא הארגון http://judaica.hypermart.net/periodicals.htm פריט מס' 139 פרטים על הגדה של פסח שהוציא הארגון http://www.chabadlibrary.org/catalog/C89/C89114.HTM

א77

New member
תודה מיוחדת.

אני מדפיס את תצלום היומן, אראה לאמי תחי'. מנסיוני, כל העלאת זכרון, תורם לעוד דברים ש"נשפכים" ממנה. אמש, הצגתי לה חלק מהסרט שהיא עצמה אמרה, דקות לפני כן, ו... היא נזכרה בעוד ועוד ועוד. רק שלא רציתי לאמצה כנ"ל.

א77

New member
תודה לכולם. ו..

אכן כך זה נראה ממה שהיא סיפרה, לא רציתי לגרום לה למאמץ פיזי ונפשי מיותר. בתגובה למעודדים לנצל. אז בשיעור שאני מוסר מידי יום, יש בין השומעים, יהודי בגיל 84, שלפי איך שהוא נראה, יש לו עוד לפחות ארבעים שנה בלי עה"ר, שיהיה בריא... יש לו סיפורים שממש כלקוחים מכוכב אחר. יש שם עוד יהודי שאינו צעיר, וגם הוא טעון בחומר. הסברתי להם שכדאיי שאקליט אותם. קצת קשה היה לשנע, אבל טפטפתי להם עוד ועוד. ואני חושב, שכל שנותר, הוא רק למצוא זמן ולהתחיל בעבודה. בכל אופן, תודה לכולם.

yoavep

New member
תנצל, תנצל ../images/Emo70.gif

אני גם רוצה להסריט את סבתי שתח'. היא אמנם במצב מצויין אבל לך תדע מה יהיה מחר... הבעיה היא שהיא גרה בצפון ואני במרכז כך שאנו מתראים פעם בכמה חודשים. אם יש לך את האפשרות לצלם ולהנציח (שיהיה עד 120 כמובן) לדורות הבאים - תעשה זאת
שיהיה בהצלחה יואב

זכרונות

אשתי ז"ל כתבה אוטוביוגרפיה בעשר + שנים האחרונות לחייה. אנחנו, אני והילדות מאד עודדנו אותה לא מפני פחד מזה שנאבד אותה (דבר שלצערנו העמוק קרה) אבל גם בחייה שימש אותנו הספר בהתהוותו ללמוד פרטים על תקופה היסטורית חשובה שלא הכרנו. היא שלבה גם פרטים רבים על משפחתה, ודרכם למדנו על יהדות גרמניה במאות האחרונות דברים שלא היו כל כך ידועים. נצל את הנכונות של אמך ואם תוכל אף תערוך תמליל תמציתי של דבריה.

motyka

New member
בהחלט רק ליהודים

הארגון פעל כארגון עזרה הדדית (או ארגון סיוע) בקרב יהודים בהונגריה, ובטרנס-ניסטריה. כלומר בקרב המגורשים דוברי ההונגרית יוצאי טרנסילבניה שהוגלו אל מעבר לנהר. יכול להיות שהארגון עשה יותר מזה, אבל האישה שענתה לי לא יודעת יותר)

למעלה