שאלות

הלדין

New member
שאלות

א. האם הספר "המקצוע השני העתיק ביותר בעולם", פרי עטו של פ. נייטלי, אובייקטיבי? הוא טוען שסוכנות הביון הראשונה הוקמה רק בשנת 1909 וזה כתוצאה בסיועו של סופר פרנואיד בשם שטפאנל לה-קה. ב. מי פתח במלחמת ארה"ב-בריטניה? לפי ספר "קיצור תולדות המלחמות", דומה ששני הצדדים פצחו בו-זמנית במלחמה. ג. האם קרומוול היה עריץ או שליט נאור? לפי "קיצור", הוא היה עריץ. לדעת "האנציקלופדיה העברית", מדובר בשליט מוכשר למדי שלא הבינו אותו בזמנו או משהו בסגנון.

masorti

New member
לגבי השאלה הראשונה..

אני לא בטוח ש- Sir Francis Walshingham יסכים עם הקביעה הנ"ל.

הלדין

New member
טוב...

הוא אומר שזו הסוכנות הראשונה הממומנת בכספים ציבוריים. האם האיש שהזכרת פעל בתקופת אליזבת הראשונה? האיש מימן את זה מכיסו הפרטי.

masorti

New member
אני לא יודע מה ההגדרה...

של "סוכנות ביון", אבל שירות מודיעין היה למלכים ולשליטים מזה אלפי שנים. נראה לך שלותיקן לא היתה רשת מודיעין בימי הביניים? נראה לך שלרישליה לא היו מרגלים? אפילו יהושע שלח מרגלים לכנען. אופס... זה היה שייך לחיל המודיעין ולא לסוכנות ביון אזרחית.

הלדין

New member
אתה מתווכח עם האדם הלא-נכון

לכן שאלתי אם הספר המוזכר בשאלה 1 נחשב לאמין. מישהו קרא אותו? נ.ב. האם אתה יכול לעזור לי בנוגע למבנה הליגיון בתקופה הקיסרית? למיטב הבנתי, בראש הליגיון עמד לגאט, מתחתיו עמדו עשרה קנטוריונים, שפיקדו על עשרה קוהרטות המונות חמש-מאות איש, ואלה נכללו לשמונה מאניפולים. האם הדגם שנתתי נכון? ואגב, האם בצבא הרומי היה מקובל סולם דרגות כמו זה המקובל בצבאות בני ימינו? ועד כמה שהבנתי, לקרוא להתגודדות של כמה אלפי אבירים צבא זה עלבון לכל צבא מקצועי בגלל חוסר האירגון והמשמעת של "צבא" כזה.

hastings

New member
מבנה הלגיון

מה שלהלן לקוח מתוך ספרו של אדוארד לוטוואק "האסטרטגיה רבתי של האימפריה הרומית", והוא מתייחס ללגיונות במאה הראשונה והשנייה לספירה: מפקדה שלצדה יחידת פרשים של כ 120 איש ויחידת ארטילריה של 60 קטפולטות (כנראה). 9 קוהורטות של 480 איש מחולקות ל 6 סנטוריות של 80 איש כל אחת, + "הקוהורטה הראשונה" שהורכבה מסטוריות כפולות של 160 איש. בנוסף היו יחידות של חילות עזר שלעתים הוצמדו ללגיונות: גונדות פרשים "גונדת 500" של 512 פרשים ו"גונדת 1000" של 100 איש בערך +יחידת מפקדה. קוהורטות מעורבות: קוהורטת 500 מעורבת של 380 רגלים ו 120 פרשים; קוהורטת 1000 מעורבת של 760 רגלים ו 240 פרשים. קוהורטות 500 ו 1000 של רגלים לא סדירים; יחידה שנקרא "נומרוס" שהייתה בלתי קבועה והורכבה כנראה מ 300 איש.

למעלה