שאלות.....

yanivw

New member
שאלות.....

שלום לכולם, אני מעוניין לצנוח ב"פרדייב" אבל לא מצליח להבין שני דברים: 1. מדוע עלי להיות חבר פעיל בהתאחדות הישראלית? ברצוני לציין שברשותי רישון A ניו-זילנדי ו- C אמריקאי ברם, איני חבר פעיל בהתאחדויות אילו (וזה בסדר גם מצידי וגם מצידם). 2. מדוע עלי לרכוש ביטוח דרכם, שכן יש לי ביטוח חיים (דרך מקום העבודה) הכולל גם צניחה חופשית. (אני מכיר את הטיעון של "מעקב" אחרי הצנחנים, אבל לא מקבל אותו).

jumpinjack

New member
כי ככה הם רוצים

וזה המועדון שלהם. אין מה לעשות. תשלם ותצנח.

רוזוב

New member
יניב גם אני באותה בעיה

כרגע מה שמונע ממני לצנוח זה ה-800 ש"ח של הביטוח ודמי חברות, גם אני ביטחתי את עצמי דרך העבודה ( מילאתי אפילו שאלון צניחה מיוחד ), ויש לי רשיון A של USPA . חבל אבל לא נראה לי שזה בידינו.

oferbar

New member
אתה לא חייב...

להיות חבר פעיל. אתה יכול להיות חבר סביל כמו רוב החברים באיגוד
שאלה: למה אתה מוכן לשלם לניו-זילנדים ולאמריקאים בלי שאלות, אבל לא לאיגוד הישראלי??? שאלות אלו כבר עלו בעבר ודן מוקדי ענה עליהן בפגישת האיגוד לפני מספר חודשים. בגדול אתה צריך להיות חבר באיזשהו איגוד צניחה ובעל ביטוח חיים המכסה צניחה. המצב כרגע (מהשיקולים שדן ציין בפגישה) הוא שזה צריך להיות איגוד הצניחה הישראלי וכן שכל הצנחנים מבוטחים דרך אותו ביטוח להבטחת תעריף מיטבי. ביטוח נוסף שיש לך דרך העבודה הוא לשיקולך ויכול לכסות פעילויות "הרפתקניות" אחרות לדוגמת סקי. אל תשכח גם את הבדיקה הרפואית (חובה) שמבטיחה שליבך יעמוד בלחץ כשתקבל את תדפיס כרטיס האשראי שלך בסוף החודש
השיפור שנעשה בשנתיים האחרונות הוא שהתשלום הוא שנתי מיום תחילת התשלום ולא לפי השנה הקלנדרית (כפי שהיה נהוג). שמיים כחולים עופר

yanivw

New member
הבהרות

אם לא הייתי מספיק ברור אז: אני לא משלם דמי חברות לאיגודים הניו-זילנדים ו/או האמריקאי. שילמתי לכל אחד מהם פעם אחת בלבד וזאת אך ורק בכדי לקבל רישון שלהם (נעשה מתוך בחירה שלי). למה אני "צריך" להיות חבר באיגוד צניחה כלשהו??? (לא זכור לי שלמדתי משהו על חוק כזה בקורס ה-AFF שעשיתי או בכלל...) אני לא מעוניין להיות מבוטח דרך המועדון. בקשר לבדיקה הרפואית - דווקא היא לא מהווה בעיה עבורי והיא לגיטימית בעייני.

oferbar

New member
חברות

רשיון לבדו לא יספיק לך כדי לצנוח, צריך כרטיס חברות בתוקף. אם תיסע לצנוח בארה"ב אז ברוב המועדונים הנורמליים יבקשו לראות כרטיס USPA בתוקף או כרטיס אחר המוכר על ידי FAI (למשל של האיגוד הישראלי). בחלק מהמועדונים יש גם "מס חברות" בנוסף לכל התשלומים. לגבי ניו-זילנד אני לא יודע אבל כרטיס טיסה הלוך ושוב זו אופציה מעט יקרה...

OhadNir

New member
הצד הפחות אפל...../images/Emo16.gif

אני ממש לא מתכוון לסנגר על המועדון בעניין, כי גם לדעתי זכותו של צנחן להיות מבוטח איפה שבא לו, אם בכלל בא לו להיות מבוטח. אותו כנ"ל חברות באיגוד. אמה-מה, זכותו של מנכ"ל פאראדייב לאפשר ללקוחות שימוש במתקנים של הלונה פארק בתנאים שנראים לו. למה זה נראה הגיוני לחייב ביטוח בכלל אבל לא לחייב ביטוח ספציפי? לכן, כל שנותר הוא להסתכל על צד המואר של הכוס או המלא של המטבע: 1) גם כשאני לא עושה שום דבר למען הספורט או למען עצמי בספורט, יש מי ששומר על האינטרסים שלי מפני שערוריה בינ"ל. (להלן: האיגוד). 2) אם חס וחלילה יקרה לי משהו, תהיה עוד חברת ביטוח שתצטרך לשלם לי סכום נאה לכיסוי הוצאות ישמור הקב"ה- תשאלו את אלה שלא היו בעבודה 6 חדשים בגלל הניתוח...(להלן: ביטוח) מי שלא רוצה לא חייב, אבל לא חאראם

yanivw

New member
בקשר לביטוח....

לפני מספר חודשים שאלתי חבר ניו-זילנדי האם הוא יכל לקחת אותי לקפיצה מ-30,000 רגל מהרקולס ונענתי שאין לי ביטוח לדבר כזה (צניחה במסגרת צבאית). שאלתי היא האם הביטוח הנדון מסדר את העניין? האם להזמין כרטיסים?

oferbar

New member
מכסה אבל...

עד 12,000 רגל. מעל זה אין לך ביטוח.
דרך אגב, בצניחה מ 30,000 הדבר האחרון שהיה מדאיג אותי זה הביטוח. קודם כל יש אימונים, חדר לחץ, בדיקה רפואית מקיפה ואז צונחים עם מסכות חמצן... ובקשר לשאלתך, אז למה שלא תיגש לבעל העסק הנידון, ותבקש הבהרה ללא מתווכים???

jumpinjack

New member
רק 120000 ?

הרי רוב הזמן עוברים את ה-12 (אפילו אם זה בכמה מאות רגליים), זה אומר שלא מכוסים? חוץ מזה - מה קשור הגובה? הרי התאונות כמעט אף פעם לא קורות בגובה, אלא יותר נמוך - נחיתות, התנגשויות עם חופה פתוחה וכו´. ואם צונחים במקום אחר, שמצניח מ-13, נגיד, גם אז לא מבוטחים? עכשיו הביטוח הזה מתחיל לעצבן אותי...

yanivw

New member
לא משכנע

אני מכיר בדיוק את כל האופציות. אני גם אשלם את החברות ואת הביטוח. הבעיה היא העיקרון, כאשר מחייבים אותי לשלם עבור דברים שאני לא באמת צריך, אני מקבל הרגשה מוזרה ולא נעימה. מה שניסיתי כאן בדיאלוג הזה, היה לקבל אולי תשובות מספקות - מה שלא הצליח. ונכון כאשר צנחתי במועדון הצניחה בקירנז אוסטרליה חייבו אותי עבור חברות של שלושה חודשים באיגוד המקומי (לא האיגוד האוסטרלי) בעלות של כ- 40 ש"ח (מה שלא קרה במערב אוסטרליה), אז מה? מצדיק גם כאן? צר לי אבל לא שוכנעתי כלל!!! תודה על הניסיון.....

זיידוש

New member
לא ממש ניסו לשכנע, רק להמתיק מרירות

באותו מפגש (לא אסיפה!), נדונו כל הדברים הנ"ל, בסופו של דבר, דן הבהיר שהאינטרס שלו הוא שישהיה איגוד עם ביטוח. למה אינטרס שלו? גוף נוסף שנושא בעול תביעות (גוף נוסף יותר טוב מביטוח גדול), ובסופו של דבר האינטרס של דן הוא לשמור על מועדון פעיל. האינטרס שלי הוא שיהיה מקום עם מעלית קבועה ל 12 אלף. יש לנו את אותה מטרה. של דן רחבה שלי צרה דן חושב שצריך אני חושב שלא צריך אני חושב שדן טועה דן חושב שהוא צודק אני צונח בפרדייב דן מפעיל את פרדייב לא מעניין אותי יותר אם הוא צודק או לא אני צונח בפרדייב- כנראה שאין לי בררה אז גם אם לא - דן צודק, נשלם את המס ונבוא לצנוח בכיף-בכיף!!!!! ואני לא רוצה לשכנע, רק להוציא את המרירות

oferbar

New member
רק כדי לסבר את האוזן

מה התנאים לצניחה בסקיידייב אילת? זכור לי שעד לפני שנתיים זה היה חברות USPA (עלות של $94 לשנה) ואיזשהו ביטוח צניחה פרטי או לרכוש דרך המועדון (משהו כמו 650 ש"ח לשנה). האם זה השתנה? לא זכור לי שמישהו התלונן על כך...

FlyBaby

New member
חברות

לפי מיטב זכרוני חברות ב-USPA היא 61$ דולר לחברים מחוץ לארצות הברית ולא 94$ כמו שציינת.

כרגע זה לא ממש משנה...

בסקיידייב אין דמי חברות. אתה משלם על החברות בUSPA וזהו. בנוסף, עם הביטוח של פרדייב אתה יכול לצנוח בסקיידייב, אבל לא להפך! למה????!!! אבל בעצם, עכשיו זה ממילא לא משנה Love you Fly Baby!! keep smiling! Blue Skies טיפטיפ

yanivw

New member
עובדות ולא זכרונות

בוא נעמיד דברים על דיוקם, במועדון הצניחה האילתי: 1. אין חובה להיות חבר ב-USPA (ואכן אני לא חבר בהתאחדות האמריקאית) ו/או בכל התאחדות אחרת. 2. אין חובה לרכוש ביטוח חיים דרך המועדון (ואכן ביטוח החיים שלי מהעבודה לוקח), ישנה חובה שיהיה ביטוח חיים כלשהו!!

oferbar

New member
אז אני לא מבין מה הבעיה?

אם יש מועדון שנותן שירות יותר זול, למה לצנוח במקום אחר? מה ההתעקשות הזו?

yanivw

New member
הבעיה היא אצלי....

כבר השלמתי עם החברות, עם הביטוח ועם הבדיקה הרפואית - השלמתי עם כל הסכומים שאאלץ לשלם!(אחרי הכל הספורט הזה שבחרנו לעצמנו, יקר משהו...) אבל, מאחר ומטבעי אני בחור סקרן, אני בסך הכל מנסה להבין את המניעים (אם יש כאלו)/סיבות מדוע צריך לשלם יותר? מדוע עלי לשלם עבור דברים שאיני מבין את טיבם? כאמור נשגב מבינתי ואינני מצליח להבין. אני מרים ידיים (זה בסדר, אני אשם, הבעיה היא אצלי). תודה רבה לכל מי שניסה להסביר לי.

danmordechay

New member
הבעיה היא לא אצלך

היא קיימת. זה פשוט שהגעת קצת באיחור. לפני כמה חודשים התעורר כאן ויכוח ענק על אותם דברים בדיוק מאותם אנשים שעכשיו אומרים לך לא לשאול שאלות ולשלם. כבר לשו את זה מכל הכיוונים ושמעו את אותם תשובות כל הזמן. זה לגיטימי שמי שמגיע ישאל את השאלות האלה אבל אתה תראה שפעם הבעה שמישהו ישאל גם אתה (כן אתה!) בלב כבד תענה לו ותרשום את מה שרשמו לך כאן : רוצה לקפוץ? תשלם.

למעלה