שאלות...

פראזניק

New member
שאלות...

לפני כן: לא אצביע עבורכם כפי שלא אצביע עבור שום מפלגה, מסיבות אידיאולוגיות. וסתם כך, מדוע באתרכם לא מופיע קישור לפורום? א. באתרכם, תחת הכותרת "איך נוביל?" מופיע: "הייה חיובי, לעולם המסרים של ישראל אחרת יהיו חיוביים במהותם מתוך תפיסת עולם של להגיד מה כן ולא מה לא." הקמפיין שלכם לא כל כך זכור לי ככזה. האם זו החלטה שהתקבלה לאחר מכן? ב. שם, "כל ישראל, ישראל אחרת אינה מפלגה סקטוריאלית ואסור לה להצטייר ככזו. הסקטור שלנו הוא עם ישראל כולו." מה תכניתכם לגבי גיוס בחורי ישיבה, תקצוב מוסדות דת וכו´? האם אתם רואים עצמכם מייצגים גם את הסקטור החרדי? ג. במדור "שאלות ותשובות" באתרכם, מופיע השו"ת הבא: "איך אני יודע שלא תיקחו את הקולות ותתנהגו כמו כולם? לישראל אחרת יש צוות "היום שאחרי" שנועד למנוע תופעות כאלו. במפלגה מעורבים מאות אנשים שקולם שווה ומי שייצג אותנו במערכת הפוליטית יהיה מחויב למסקנות הצוות". בשיטת ה"פיחות הזוחל", זה לא ממש עובד כך... ויותר מכך, מי אמר שהצוות "היום שאחרי" יפעל נכון? המצע שלכם לא בדיוק נראה כדבר שמסוגל להגשים את עצמו, האם אתם לא חושבים שאתם נושאים סיסמאות נדושות וורודות שאין סיכוי להגשימם? האם לא כדאי יותר לפעול לאט לאט, קודם כל לצבור תמיכה ציבורית חוץ פרלמנטרית גדולה, לשכנע אנשים עם רעיונות מפורטים (שלא כל כך ראיתי אותם במצע שלכם) ורק אחר כך לרוץ? באתרכם אתם טוענים שאתם "מנסים לשנות את השיטה הפוליטית" בישראל, אני מסכים איתכם שהמצב כעת הוא על הפנים ממש! אבל מה התכנית החילופית שלכם? תכנית ליברמן-פרי (ממשל נשיאותי)? השיטה ה´דה-גול´ית? אין מטרתי לקנטר, אלא סקרנות גרידא. אשמח לתשובותיכם:)))

תשובות...

הקמפיין שלנו היה יופי של דבר, לדעתי האישית. נכון, שאם קוראים כל שלט בנפרד, הוא גורם לתחושת אי נעימות. אבל, אם מבינים את הקונספט בכללותו של הקמפיין, אפשר להבין משהו מאוד ברור: יש לנו חברי כנסת שהם גם שרים ויש מין משחק כסאות בכל קדנציה. כששר התחבורה, לדוגמא, בקדנציה אחת, הופך להיות שר התיירות בקדנציה אחרת ואחר כך שר הבריאות בקדנציה שלישית, זה מראה על איזו חפיפניקיות, לא? וכששר אחד מתכסח עם ראש ממשלה, מתפטר מתפקידו ואז ראש הממשלה ממלא את המקום שלו ולא באמת ממלא את התפקיד במלואו בגלל כל מיני אילוצים אחרים מאת תפקידו כראש ממשלה, זה גם לא בסדר. ואם נתייחס לקמפיין ספציפית, כשאמרנו שעוזי לנדאו הוא שר לבטחון פנים "רק כי יש לו שם משפחה של רובה", או דליה איציק שהיתה שרת התעשייה והמסחר "רק כי היא עושה שופינג", זו היתה אמירה די מוצדקת. שיש שרים או שרות בממשלה שאין להם יכולות, כישורים ורקע מתאים לנהל משרדי ממשלה כל כך חשובים, כמו משרד התחבורה, או משרד המסחר והתעשייה, או המשרד לבטחון פנים, ואנחנו גם רואים את ההדרדרות ההיסטרית שמתרחשת לנגד עינינו מזה שנתיים של ממשלה אטומה, אי אפשר שלא לתת על כך את הדין. אנחנו לא העלבנו ום פוליטיקאי/ת בקמפיין שלנו, אנחנו רק הדגשנו את חוסר המקצועיות המשוועת של אותם אלה שהיו אמונים על תיקים חשובים בממשלה. שר התחבורה, למשל, לא עשה יותר מידי והיו עליו המון המון ביקורות בתקופת כהונתו. הקטל הרצחני בכבישים גבר, תאונות הדרכים עדיין לא נחקרות(רק 16% מהתאונות נחקרות, ידעת את זה?), אין שום רשות רצינית לתכנון הכבישים, אין לימוד בסיסי של נהיגה בבתי הספר, שוטרי התנועה רודפים אחרי מי שנוהג מהר במקום לרדוף אחרי מי שנוהג רע. וזו רק דוגמא אחת למשרד ממשלתי שמתנהל גרוע. אנחנו, בישראל אחרת, לא אומרים מה לא. אנחנו אומרים מה כן. אנחנו אומרים שאנשים מקצועיים וראויים, עם רקע מוכח ונסיון צריכים לשבת בממשלה. הגיע הזמן להפסיק עם המינויים האישיים. אנחנו רוצים לראות אנשים מקצועיים במשרדי הממשלה, שיקחו ברצינות את התפקיד שלהם ולא יקבלו אותו כצ´ופר על זה שנכנסו לקואליציה. אנחנו רוצים לשנות את התפישה עצמה, את השיטה שבה כל כמה חודשים מתחלף שר במשרד ממשלה זה או אחר, שמביא איתו פמלייה שלמה של עסקנים פוליטים במקום אנשי מקצוע שבאמת יכולים להביא את התחום עליו הם אמונים לרמות חדשות של עשייה, תרומה והתקדמות. אנחנו לא מפלגה סקטוריאלית. יש אצלנו צעירים ומבוגרים, יש מזרחיים ואשכנזים, יש תושבי תל אביב, ותושבי באר שבע ותושבי קרית גת ותושבי רמת הגולן וחיפה, יש תושבי ירושלים, יש דתיים וחילוניים, כולם, יחד, עומלים לעשות כאן ישראל אחרת. האינטרס שלנו הוא אכן מדינת ישראל על כל אזרחיה, בלי הבדל של מין, דת, גזע או לאום. בעניין גיוס בני ישיבות, אחד הדברים הראשונים שנקדם בכנסת ה 16 הוא חקיקת חוק שירות אזרחי, כך שחרדים וערבים, שמקבלים פטור אוטומטית מהצבא, יוכרחו לעשות שירות אזרחי, בין אם זה בקהילה שלהם, בבתי חולים, במתנ"סים, במכבי האש, במשטרה או בכל מוסד ממשלתי אחר בו נחוץ כוח אדם. יש לנו כבר הצעת חוק מוכנה של 200 עמודים ואנחנו בהחלט מתכוונים לקדמה בכנסת. בעניין מוסדות דת, המצע של צוות חינוך מדבר על כך שכל מוסד חינוך המתוקצב על ידי משרד החינוך יוכרח לעמוד במינימום תכנים בסיסיים, כמו לימודי אזרחות, ספרות, מתמטיקה, אנגלית וכו´. מי שלא יכניס תכנים בסיסיים אלה לא יתוקצב על ידי משרד החינוך. מצע "דת ומדינה" מדבר בדיוק על שילובם של החרדים במערכות המדינה השונות, כמו בשוק העבודה ובשירות אזרחי. יש לזכור שיש לעשות הפרדה בין החרדים לבין מנהיגיהם. אני מכירה לא מעט חרדים שרוצים לעשות צבא ולא עושים, בגלל לחצים מהסביבה ומהקהילה הקרובה. מעטי מעטים אכן עושים צבא דרך ישיבות הסדר וכיוב´. בנימה אישית, אני יכולה לספר לך שאני מאוד סומכת על צוות היום שאחרי. מדובר בקבוצה רצינית של פעילים ופעילות שלקחו על עצמם משימה קשה ביותר. אל תשכח שבישראל אחרת מוקמים בימים אלה ממש המוסדות של המפלגה, וכל החלטה תחויב בהצבעה דמוקרטית. חבר כנסת מטעמנו לא יוכל לעשות ככל העולה על רוחו. חברי הכנסת מטעמנו מחויבים לקוד אתי ולמצע שיצרנו יחד. דווקא במצע המפורט שלנו לא תמצע הרבה סיסמאות. יש לנו תוכניות אופרטיביות לשיקום הכלכלה במדינת ישראל, יש לנו הצעות חוק מעולות, יש לנו פעילים ופעילות שעומלים מידי יום על שיפור התכנים שלנו. אני לא יודעת למה אתה חושב שהמצע שלנו לא יכול להגשים את עצמו. אתה יכול לשאול אותי ספציפית בנושאים ואני אגיד לך בדיוק מה התוכניות שלנו. מה גם, שבמצע שיש כאן בפורום ובאתר שלנו יש פירוט לא רע בכלל של תוכניות ורעיונות. לא כדאי לפעול לאט. אין זמן לפעול לאט. יש עמותות וארגונים חברתיים שפועלים כבר שנים על גבי שנים ולא ממש הצליחו לשנות את מה שקורה כאן היום, נכון? המצב עוד יותר הורע. אנחנו מאמינים שרק פעילות פרלמנטרית תעשה הבדל במצב העגום הקיים כיום ברמה החברתית-כלכלית במדינת ישראל. לגבי השיטה הפוליטית, עד כמה שאני יודעת, אנחנו רוצים שאנשים מקצועיים ישבו בממשלה, ולא שיהיו מינויים פוליטים-אישיים. אנחנו רוצים שיהיו רק 14 משרדי ממשלה, ומשרדים קיימים יאוחדו(למשל להכניס את משרד הדתות כאגף לתוך משרד הפנים, כמו שהיה פעם), אנחנו רוצים להעלות את אחוז החסימה, אנחנו רוצים להגביל תקופת כהונה של חברי הכנסת ושרי הממשלה לשתי קדנציות, על מנת לרענן את המושבים, אנחנו רוצים לקצר את פגרות הכנסת ולכונן קוד אתי שיחייב כל חבר/ת כנסת, אנחנו רוצים להגביל את הצעות החוק הפרטיות וחיוב כל מי שכן מעלה הצעת חוק כזו, שיתן גם פירוט לגבי תקצובו של החוק, אנחנו רוצים להקים רשות תכנון אסטרטגי לכל משרד ממשלה, לשנות סדאי עדיפויות לאומיים בחלוקת תקציבים, אנחנו נפעל לכינון חוקה בישראל ולחקיקת חוקי יסוד כמו "חוק יסוד: זכויות סוציאליות" ו"חוק יסוד: חופש המידע". מקווה שעניתי לך בהתאם לשאלות. אם תרצה לשאול עוד, אני כאן. בברכה.

פראזניק

New member
../images/Emo26.gif

א. קמפיין כזה, נקרא למיטב ידיעתי ´קמפיין נגטיבי´ דהיינו קמפיין שלילי. אני מסכים איתך, בחירת שרים כיום נעשית לפי קריטריונים לא ראוים ולא מקצועיים אלא פוליטיים בלבד. אבל הדרך שבה בחרתם לומר את זה, פגעה באנשים, לא? ב. במצע המפורט שלכם ראיתי שאתם מציעים להגביל את מספר הקדנציות של כל חבר כנסת, ל-2 בלבד. האם אינך חושבת שמצב כזה יגרום לכך שחבר כנסת - בקדנציה השניה (וממילא האחרונה) שלו, להתעלמות מציבור הבחורים, מכיוון שאין לו ממי לפחד ועבור מי לעמול, שהרי ממילא לא יבחר שוב? ג. את אומרת: "בעניין גיוס בני ישיבות, אחד הדברים הראשונים שנקדם בכנסת ה 16 הוא חקיקת חוק שירות אזרחי, כך שחרדים וערבים, שמקבלים פטור אוטומטית מהצבא, יוכרחו לעשות שירות אזרחי, בין אם זה בקהילה שלהם, בבתי חולים, במתנ"סים, במכבי האש, במשטרה או בכל מוסד ממשלתי אחר בו נחוץ כוח אדם." זה אומר, שאת מבקשת לכפות על החרדים - שעד היום לא היו מוכנים לפשרה הזו - פתרון. וזה אומר שאתם הולכים לקרע! ג. שוב באותו ענין: את רוצה לחייב ערבים וחרדים, שאינם חלק ממדינת ישראל הציונית, לעמוד בקריטריונים של חינוך שאינם מקובלים עליהם בשום אופן. שוב הלכת לקרע (ויש כאן סתירה מהותית למושג ´דמוקרטיה´ כפי שאני מכיר אותו, שמעניק למיעוטים את היכולת לחיות ע"פ דתם ואמונתם בכל תחום). לא? ד. ברגע שאת מדברת על "הפרדה בין חרדים לבין מנהיגיהם", את שוב מדברת על קרע בעם, אבל בגדול. ה. מה ההבדל בין תכניתכם המדינית לבין תכנית מצנע? ו. "מדינת ישראל לא תשלוט על עם אחר", (מתוך מצע ישראל אחרת) מה תעשו אם ימשכו הפיגועים גם אחרי ההפרדה? אתם מדברים על פינוי התנחלויות מבודדות, אבל הפלסטינים לעולם לא יפסיקו, וודאי לא כל זמן שישראל לא עזבה את כל שטחי יש"ע, אז הטרור ימשך, איך תענו לו? ז. מה פירוש המשפט הבא: "עידוד והגדלת כח העבודה הישראלי ע"י תמרוץ לעובד על-חשבון הפוטרים עצמם מבחירה-מעבודה." יש דברים נוספים שלא הבנתי, אבל אעצור כאן כעת. מחכה לתשובות פראזניק
חנוכה שמח

יופלה1

New member
מיזם צעירי הנגב

אים חוש הניחוש שלי טוב מאחרי הכתבה עומדת הבחורה מב"ש מסר לי אליך כנראה שאחרי הבחירות והכישלון {בשבילך אני מקווה שתצליחו} תפני את מרצך להקמת גוף דרומי שיפעל לקידום צעירי נגב והקהילה הדרומית ואולי בבחירות הבאות תוקם מפלגת"נגב" שתגיע עם תוצאות של עשיה עד אז בהצלחה...... יופלה

למעלה