שאלות...

omri367

New member
שאלות...

מה זה אלוהים?
מה הקשר בין היהדות לבין אלוהים?
מי כתב את התורה? אנשים, לא? משה רבינו.. מי כתב את לוחות הברית? האם למשה רבנו לא הייתה הזיה? האם כול מי ששמע את אלוהים הייתה לו בעצם הזיה? ורק עכשיו עלו על זה כי אז לא היה את הממסד הפסיכיאטרי? האם הנביאים הם סה"כ היו אנשים הזויים? עכשיו מי שיגיד שהוא נביא ישלחו אותו למוסד ויתנו לו תרופות..
האם אני חייב להיות דתי בשביל להאמין באלוהים? האם אני חייב להיות דתי ולקיים תרי"ג מצוות בשביל להאמין שקיים בורא לעולם?
מה זה "נשמה"? האם יש עולם הבא? אם המוח זה האיבר של הנפש.. אז כשהמוח מת – גם הנשמה\נפש מתה לפי ההיגיון, לא? איך אומרים שיש עולם הבא אם בעצם האיבר מת? מה זה בדיוק "עולם הבא"?
האם יש תודעה בעולם הבא, כמו שיש לי עכשיו?
מדענים שונים טענו כי תופעה של נבואה קשורה להזיות שנגרמות בהתקפי אפילפסיה. נעשו אף מחקרים בהם הצליחו לשחזר במעבדה הזיות, באמצעות גירוי אזורים מסוימים במוח והדמיית התקפי אפילפסיה מלאכותיים. מי אמר שלנביאים לא הייתה סוג של הזיה?

אשמח לתשובות...

תודה מראש

Wolfinix

New member
חלק משאלותיך חוזרות על עצמן, אולי באמת כדאי שתתמודד אתן

אחת אחת בעיתה?!

אשתדל לענות על מה שלא עניתי בשאלה הקודמת:

• "מה זה אלוהים?" אי אפשר להסביר מזה בורא עולם, הוא מופשט, אין לו דמות הגוף והוא אינו גוף, הוא ראשון וקדמון לכל דבר ואין לו ראשית... בשפה שלנו היום, הוא בעצם ה"מערכת כולה" מבפנים ומבחוץ, גם החומר, גם החוקיות,גם היוצר, גם המפעיל, הוא הכל יחד וכל פרט ופרט.
  • "האם אני חייב להיות דתי בשביל להאמין באלוהים? האם אני חייב להיות דתי ולקיים תרי"ג מצוות בשביל להאמין שקיים בורא לעולם?" לא, אבל אם אתה מאמין בבורא עולם מן הסתאם תגיע למסקנה שצריך לשמור תורה ומצוות - שזו בעצם מהות הדת.
  • "מה זה "נשמה"?" - נשמה היא החלק הרוחני שבאדם, היא החיבור הישיר והנסתר לבורא עולם (יש יותר מזה בהסבר, אבל נתחיל מזה) היא החלט הטהור שבאדם שאינו ניתן להשחתה (אלא רק להסתרה ע"י בחירה בנתיב השלילי - למשל בחטא)
  • "האם יש עולם הבא?" - שאלה טובה, בגדול כן יש עולם הבא, מה בדיוק אותו עולם הבא תלוי באיזו גישה ובאיזו פרשנות אתה הולך לפיה.
  • "אם המוח זה האיבר של הנפש.. אז כשהמוח מת – גם הנשמה\נפש מתה לפי ההיגיון, לא?" נשמה היא לא הנפש אלו שני מרכיבים נפרדים, המוח הוא מיקום הנשמה במוח, מיקום הנפש בכבד, ולא נשמה אינה מתכלה, כשהאדם מת היא חוזרת למקומה בעולם העליון (זו הגדרה בסיסית וחסרה אבל היא תספיק להתחלה).
  • "איך אומרים שיש עולם הבא אם בעצם האיבר מת?" - אין קשר בין אחד לשני, לצורך הבנה ראה את מעגל החיים של הצומח למשל חיטה, הגרעין חיי בהשהייה אך סגור, בשביל שתצמח חיטה ממנו עליו לעבור תהליך של רקבון (מוות) וממנו פורץ וצומח שיבולת החיטה.

כך גם מעגל החיים (בגדול) חשוב על החיים בעולם הזה כאל הגרעין (כלומר סגורים - נסתרים), על המוות כאל הרקבון ועל העולם הבא כאל השיבולת עצמה (כלומר החיים האמיתיים) שבאה אחרי.
  • "מה זה בדיוק "עולם הבא"?" - בגדול, השלב הבא של הבריאה, השלב המתוקן של מה שיש היום (שוב הגדרה בסיסית וחסרה, אך היא תספיק לעכשיו)
  • "האם יש תודעה בעולם הבא, כמו שיש לי עכשיו?" כן ולא, ואני לא יכול לפרט...
  • מדענים שונים טענו כי תופעה של נבואה קשורה להזיות שנגרמות בהתקפי אפילפסיה. נעשו אף מחקרים בהם הצליחו לשחזר במעבדה הזיות, באמצעות גירוי אזורים מסוימים במוח והדמיית התקפי אפילפסיה מלאכותיים. מי אמר שלנביאים לא הייתה סוג של הזיה? - מדענים שונים גם סותרים אחד את השני על ימין ושמאל בכל יום ויום.

התורה לעומת זאת עקבית ומתגלה כנכונה בכל פעם ופעם, תבחר לעצמך על מה להשען, על קנה רצוץ, או על בסיס יציב.

ובבקשה ידידי, שאלות הן חשובות, למעשה אף יותר מהתשובות, אך עליך לעשות גם בעצמך לצורך ההבנה!

תבנה את היסודות שלך נכון, שב וקרא הלכות, מוסר ותתחיל את הבסיס של קריאת התורה ופרשנים בסיסים - למשל רש"י (לא סתם הוא נקרא רבנם של ישראל - רש"י)

למעלה