שאלות

שאלות

רציתי לדעת מי מכין זתים כמו פעם בשיתה מסורתית וטעם מיוחד מאוד לעומת כל מה שמוכרים בשווקים?

מה היתרון בלאכול ביצי חופש לעומת השאר?

איזה מלח הכי הכי טבעי שאתם מכירים כדאי לרכוש?ראיתי בטלויזיה גבישי מלח על גמלים באתיופיה ותהיתי היכן ניתן להשיג?

מה אתם אומרים על המוצרים מישוב כליל ונאות סמדר?

איזו מכוורת דבש הכי מומלץ לקנות דבש הכי טבעי שיש?

תודה לכם

שלום וברוך הבא

חשוב לקרוא את השורה בראש הפורום לפני שנכנסים. ישנן שאלות ששאלת בתמימות, אך הן אינן ברוח הפורום.
אשמח לענות לך לשאלות ולהסביר הכל בפירוט:
1. יש מי שמכינים זיתים מהשיטה כמו פעם. לדוגמא-אני. אתה צריך למסוק זיתים, לדפוק אותם עם פטיש,לשים אותם בצנצנת אטומה כשמים מכסים אותם, להמליח מאוד, לשים כמה שיני שום קלופות, חתיכה של פלפל חריף קטן. מעל הכל צריך שכבה של שני ס"מ שמן [אפשר קנולה/סויה/תירס, לא חובה שמן זית, זה לא משפיע על הטעם הסופי]. את הצנצנת יש לאטום ולשים אותה לחכות במשך לפחות חודשיים, עד שזה מוכן.
2. ביצי "חופש" זו תוית ריקה מכל תוכן בדרך כלל- התרנגולות אינן נמצאות בכלובים, אך הן כלואות במרחב בגודל דומה [אסם/ביתן], גם להן קוטעים איברים ללא הרדמה, גם בהן משליכים אפרוחים זכרים בני יום למגרסה בעודם בהכרה מלאה, גם שם מאכילים אותן בתרופות ובאוכל מעובד, גם מהן מונעים אור/אוויר על מנת שיטילו הרבה ביצים, גם הן מהונדסות גנטית כך שהביצים שלהן גדולות מדי עליהן ופוצעות אותן לעיתים קרובות. גם הן נשחטות באכזריות ברגע שהם כבר לא "מספקות את הסחורה". ביצי חופש זו דרך טובה לדרוש מחיר יקר באופן משמעותי כדי להרגיע מצפון של אנשים שלא הולכים לברר את העובדות. הכי טוב לתרנגולות ולבני אדם לא לאכול ביצים כלל. אני יודעת שזה נראה קשה בהתחלה- ביצים משמשות למאכלים רבים בחברה שלנו, אבל תשמח לשמוע שלכל דבר יש תחליף בריא, טעים, ושאינו מתאכזר לבעלי חיים. היום האוכל ללא ביצים כל כך נפוץ שלא תתקשה למצוא דברים גם במסעדות/בתי קפה/ סופרים רגילים, אפילו לא בהכרח צריך ללכת לבתי טבע. עידן הנגישות למוצרים ללא ביצים הוא העידן החדש בו אנו נמצאים. במידה ותרצה אפנה אותך לשלל מתכונים ו/או מוצרים לקנייה בסופר ו/או מאכלים להזמנה במסעדות ובתי קפה.
3. אני לא מבינה כלום במלחים. אני פשוט נוטה להשתמש מעט במלח. זה נשמע לי הכי בריא. בפורום שהוא אידיאולוגי בעד זכויות בעלי חיים לא נוטים לתמוך בניצול גמלים לטובת האדם. ברור לי שלא חשבת על זה כך, ולא הייתה לך כוונה רעה, אבל אצלנו לא ממליצים על מוצרים כאלה.
4. המוצרים מכליל ונאות סמדר הם אחלה יחסית כי אני יודעת [לפחות בנאות סמדר] שבנוסף לטיב המוצר [לדוגמא תמרים], הם גם לא מנצלים עובדים ועוסקים סחר הוגן, ולא מנצלים עבור מוצריהם הצמחיים בעלי חיים.
5. דבש הוא עוד מוצר שלא נהוג להמליץ עליו כאן. הדבורים נפגעות מאוד כשלוקחים מהן את מה שבעצם שייך להן. לקריאה נוספת.

אינני באה להטיף לך, הכל ברוח טובה. אם ברצונך מענה נוסף לשאלות ששאלת תוכל לשאול בפורום "תזונה צמחונית וטבעונית", שם זה חוקי להמליץ על מוצרים כמו דבש. אם כי אתה מוזמן להישאר כאן כמובן. האווירה פה תומכת וטובה, ויש פה אנשי שיח מצויינים
.

Subi777

New member
כל מלח ים הוא מלח טבעי...

לפחות במהות שלו.
&nbsp
אין ממש ערך מוסף למלח שמיובא ממדינה אחרת.. מלח זה מלח.. זו תרכובת כימית די בסיסית.

purplegiraff

New member
מעניין מה שאתה אומר....

אני כימאית ופגשתי באופן אישי לפחות 50 סוגי מלח שונים

האטומים מהם מורכב כל אחד מהם שונים בתכלית.
מלח הוא שם כולל לכל תרכובת שיש בה אטומי מתכת שמקבלים ערכיות חיובית
ואטומים אל מתכתיים שמקבלים ערכיות חיובית,
יש המוני תרכובות כאלו...
מלח בישול הוא סוג אחד שבו המתכת היא נתרן והאל מתכת היא כלור.
מלחים ממיני מקומות אקזוטיים אינם תמיד מלח ים,
לעיתים קרובות הם ממכרות ונוצרו בימים עתיקים יותר, ומכילים בתוכם גם כמויות קטנות של מלח יוד, מלח אשלגן
ולעיתים עוד מינרלים שגם מעניקים למלחים אלו צבע אחר. חלק מהמלחים הנוספיים האלו נחשבים כתוספת מועילה ואף חשובה לתזונה שלנו
מכיוון שהיונים שבהם לא נמצאים הרבה במזון (או לפחות לא בכל הסוגים).
וזו הסיבה שיש בשוק מגוון מלחים לפי הרצון, העניין, הצורך, וכמובן גם השיווק.

Subi777

New member
ואיך זה סותר את מה שאני אמרתי?

אמרתי שכל מלח ים הוא מלח טבעי.
לא אמרתי שכל סוגי המלחים הם אותו דבר, את כותב השאלה מעניין שהמוצר טבעי ולא סנטתי.. אז הצעתי לו לרכוש מלח ים.
&nbsp
כל הניתוח הכימאי שלך לא רלוונטי, כשקונים בסופר מלח קונים מלח בישול.. ולא אחד מ 49 סוגי המלחים האחרים.
לפעמים יותר מידי ידע שיש לאנשים גורם להם לכתוב דברים שלא קשורים לנושא הממוקד של השאלה.

האלזה

New member
בבקשה נא לשמור על דיון מכובד

ולהמנע מעקיצות, העלבות או כתיבה אישית על הגולש.
תודה

purplegiraff

New member
בערך בכל דרך אפשרית

אתה כתבת שאין הבדל בין מלחים שונים ממדינות שונות, שמלח הוא מוצר די בסיסי-
"אין ממש ערך מוסף למלח שמיובא ממדינה אחרת...מלח זה מלח... זו תרכובת כימית די בסיסית".
בוא נגיד שכל ה"ניתוח הכימאי הלא רלוונטי שלי" ענה בדיוק לטענה המופרכת והבלתי נכונה מדעית, עובדתית ובעליל שלך.

ובקשר ל"כשקונים בסופר קונים מלח בישול ולא אחד מ49 הסוגים האחרים" למשפט הזה יש לי 3 דברים להגיד:

1. אם הית מתעמק בתשובה שלי עם ה"ניתוח הכימאי" במקום לרוץ ישר למקלדת ולתקוף הית רואה שכל החלק האחרון בתשובה ה"בלתי רלוונטית שלי"מתאר סוגים שונים של מלחים שיש בעולם ושניתן כיום להשיג בשוק ואת הסיבות שאינם מלח בישול כלל או שהם מלח בישול מעורבב עם מלחים אחרים, ואת זה שיש הרואים בכך יתרונות ממגוון סיבות.
2. יש בעולם הרבה הרבה יותר מ50 סוגי מלח, לי יצא לעבוד עם חמישים ולאכול 4 סוגים.
3. לפעמים בורות גורמת לאנשים להיות כל בטוחים בעצמם שהם לא עוצרים רגע אפילו לוודא שהם באמת הבינו את מה שהם קראו וקראו את מה שהם הבינו, כשזה משולב עם רגשות נחיתות ונטיה לתוקפנות זה מניב תוצאות מפדחות.

מסכימה עם טענותיך המדעיות, אבל

צריך להזיהר שלא לחצות את הגבול. סעיף 3 היה מיותר ופוגעני, וחבל להדרדר למקום הזה.

purplegiraff

New member
את צודקת לגמרי

אחת הבעיות (הידועות) שלי היא שכשגוררים אותי אני נגררת
וכשמעצבנים אותי אני מתעצבנת...(במיוחד כשכרוך בזה סילוף מוחלט של דברי)
בעיה.
(האמת שאח"כ די ציפיתי שימחקו את חמימות המוח הרגעית שלי... אבל ניחא)

Subi777

New member
אגב אם כבר דיון מעניין זה

איך כימאים ואנשי ביוטכנולוגיה מצליחים לשמור על אידיאולוגיה טבעונית..
הרי כחלק מההכשרה שלהם מבצעים ניסויים בבעלי חיים למטרת ההכשרה עצמה.
&nbsp
אבל כנראה זה לשרשור חדש :)

ו אולי

New member
אפשר לבחור בתחומי התמחות ספציפים שאינם דורשים ניסויים בבע"ח

Subi777

New member
אפשר אבל יש משהו מקומם בזה שצריך להתפשר על קריירה בגלל זה.

אם למשל אני רוצה לעבוד בחברה שמייצרת מוצרי קוסמטיקה ושאינה עושה ניסויים בבע"ח כחלק מהליך הפיתוח, למה אני צריך בלימודים לבחור בהתמחות במזון? הרי זה לא יקדם אותי למטרה שלי.
&nbsp
אני תוהה אם למוסדות האקדמאים יש נהלים שמאפשרים הקלות בכל מה שקשור לטבעונים בהיבט הזה

purplegiraff

New member
אני באמת מנסה להבין את ההגיון והמטרות פה

אני עבדתי חמש שנים בחברה שמייצרת תרופות ומוצרי קוסמטיקה ולא מבצעת
ניסויים בבעלי חיים, ולא בחרתי בלימודים בהתמחות במזון.
למה בדיוק התכוונת?
עלי מתקבל הרושם שאתה לא בדיוק מכיר מספיק את התחומים האלו ומביע דעות לא מבוססות בעיקר על מנת לערער את הטבעונות.

purplegiraff

New member
בשום שלב בלימודי הכימיה ובאף אחד מהמסלולים שאני מכירה

אין ניסויים בבעלי חיים.
ביוכימיה וביוכטכנולוגיה זה כבר סיפור אחר.
וסרבני ניסויים ומחאות נגדם הובילו להפחתה ניכרת ואף ביטול של חל מהניסויים במסלולים האלו.
מבחינת מקום עבודה, לפחות בארץ, לא חסרות חברות גנריות שבהן לא עושים ניסויים כאלו.
אני עובדת בחברת דשנים למשל. אין שום סוג של עבודה עם בעלי חיים.

l coyote l

New member
נראה שאתה אוחז בכמה הנחות שלא תואמות למציאות

יש סטודנטים טבעונים בתארים מתקדמים בתחומי הביולוגיה והביוכימיה, (חלקם חותרים לפיתוח בשר מלאכותי), ואף אחד מהם לא ביצע ניסויים/נתיחות בבעלי חיים במסגרת הלימודים.
&nbsp
ניתן להבין מכך שבתחומים רבים ניסויים ונתיחות לא מחויבי המציאות - גם אם הם קיימים בתוכנית הלימודים הבסיסית - ושיש דרכים לעקוף את הדרישות האלה לצרכי לימודים (מהידועות לי: החלפת מעבדות נתיחה בסרטוני וידאו של אותן נתיחות והגשת עבודה/דו"ח, לדוגמה).
&nbsp
כפי שנאמר למעלה, יש מאבק בנושא הזה כבר שנים; ויש תמיכה בסטודנטים מול המוסדות, שמגיעה מעמותות ופעילים מהתחום האקדמי.
זה לא נושא חדש.

למעלה