שלום וברוך הבא
חשוב לקרוא את השורה בראש הפורום לפני שנכנסים. ישנן שאלות ששאלת בתמימות, אך הן אינן ברוח הפורום.
אשמח לענות לך לשאלות ולהסביר הכל בפירוט:
1. יש מי שמכינים זיתים מהשיטה כמו פעם. לדוגמא-אני. אתה צריך למסוק זיתים, לדפוק אותם עם פטיש,לשים אותם בצנצנת אטומה כשמים מכסים אותם, להמליח מאוד, לשים כמה שיני שום קלופות, חתיכה של פלפל חריף קטן. מעל הכל צריך שכבה של שני ס"מ שמן [אפשר קנולה/סויה/תירס, לא חובה שמן זית, זה לא משפיע על הטעם הסופי]. את הצנצנת יש לאטום ולשים אותה לחכות במשך לפחות חודשיים, עד שזה מוכן.
2. ביצי "חופש" זו תוית ריקה מכל תוכן בדרך כלל- התרנגולות אינן נמצאות בכלובים, אך הן כלואות במרחב בגודל דומה [אסם/ביתן], גם להן קוטעים איברים ללא הרדמה, גם בהן משליכים אפרוחים זכרים בני יום למגרסה בעודם בהכרה מלאה, גם שם מאכילים אותן בתרופות ובאוכל מעובד, גם מהן מונעים אור/אוויר על מנת שיטילו הרבה ביצים, גם הן מהונדסות גנטית כך שהביצים שלהן גדולות מדי עליהן ופוצעות אותן לעיתים קרובות. גם הן נשחטות באכזריות ברגע שהם כבר לא "מספקות את הסחורה". ביצי חופש זו דרך טובה לדרוש מחיר יקר באופן משמעותי כדי להרגיע מצפון של אנשים שלא הולכים לברר את העובדות. הכי טוב לתרנגולות ולבני אדם לא לאכול ביצים כלל. אני יודעת שזה נראה קשה בהתחלה- ביצים משמשות למאכלים רבים בחברה שלנו, אבל תשמח לשמוע שלכל דבר יש תחליף בריא, טעים, ושאינו מתאכזר לבעלי חיים. היום האוכל ללא ביצים כל כך נפוץ שלא תתקשה למצוא דברים גם במסעדות/בתי קפה/ סופרים רגילים, אפילו לא בהכרח צריך ללכת לבתי טבע. עידן הנגישות למוצרים ללא ביצים הוא העידן החדש בו אנו נמצאים. במידה ותרצה אפנה אותך לשלל מתכונים ו/או מוצרים לקנייה בסופר ו/או מאכלים להזמנה במסעדות ובתי קפה.
3. אני לא מבינה כלום במלחים. אני פשוט נוטה להשתמש מעט במלח. זה נשמע לי הכי בריא. בפורום שהוא אידיאולוגי בעד זכויות בעלי חיים לא נוטים לתמוך בניצול גמלים לטובת האדם. ברור לי שלא חשבת על זה כך, ולא הייתה לך כוונה רעה, אבל אצלנו לא ממליצים על מוצרים כאלה.
4. המוצרים מכליל ונאות סמדר הם אחלה יחסית כי אני יודעת [לפחות בנאות סמדר] שבנוסף לטיב המוצר [לדוגמא תמרים], הם גם לא מנצלים עובדים ועוסקים סחר הוגן, ולא מנצלים עבור מוצריהם הצמחיים בעלי חיים.
5. דבש הוא עוד מוצר שלא נהוג להמליץ עליו כאן. הדבורים נפגעות מאוד כשלוקחים מהן את מה שבעצם שייך להן.
לקריאה נוספת.
אינני באה להטיף לך, הכל ברוח טובה. אם ברצונך מענה נוסף לשאלות ששאלת תוכל לשאול בפורום "תזונה צמחונית וטבעונית", שם זה חוקי להמליץ על מוצרים כמו דבש. אם כי אתה מוזמן להישאר כאן כמובן. האווירה פה תומכת וטובה, ויש פה אנשי שיח מצויינים
.