תשובות ועוד ועוד
אני לא מתכוון להכנס לדיון על כך כרגע, אם לאחר שאסיים את המסמך יהיו לך שאלות\הערות\הארות אשמח להגיב. אני לא מתיימר להסמכה כלשהי, או לידע עמוק כלשהו בטאי צ´י, או לצורך העניין בשום אומנות לחימה. אבל אני לומד. ומתעניין. וחוקר. ואני לא מביא שום דעה אישית במסמך, רק עובדות מוצקות. אין לי את ההכשרה לכך. קראתי הרבה מאוד על הא ועל דא, בין השאר גם על טאי צ´י. ועל עבודת הרגליים וחשיבותה. וגם תרגלתי כדי להבין מעט יותר לעומק. וקראתי גם על הפיסיולוגיה של הגוף, ועל העובדה שבטאי צ´י, כמו באיגרוף, אתה רוצה כוח מניע גדול ככל האפשר (הכוח הראשוני שאתה מפעיל כשאתה עושה תנועה כלשהי), איך תתנהג בהמשך תלוי בך (תשחרר את השריר או לא). איך תתרגל את זה, גם תלוי בך. אתה רוצה כוח ראשוני גדול כדי להזיז את היד במהירות, במצב שכבר הגעת לקרב, ואם תזוז לאט כל העקרונות לא יעזרו לך (לפחות כך אני רואה את זה, אשמח לתיקון\הבהרה). אבל אני אישית מסרב לדבוק בעוורון בשיטות המסורתיות. אני לומד שיטה מסורתית אבל במקביל חוקר לבד אספקטים שונים מנקודת מבט מערבית עדכנית. המורה שלי מצויין אבל הוא בן אדם. השיטה שלי מצויינת אבל היא הומצאה ע"י בני אדם שהיה להם ידע מסויים (מוגבל) בשיטות אימון ובפיסיולוגיה. אם היה להם יותר ידע מהמדע או פחות זה לא משנה, אבל לא היה להם את כל הידע שיש למדע היום. אנשים מרימים משקולות, רצים, קופצים לגובה, ועוד כבר אלפי שנים למטרת ספורט. ספורטאים של לפני שלושים שנה הרימו משקל מגוחך לעומת היום, רצו בקצב צב לעומת היום, וקפצו לגבהים מצחיקים. למה? כי הם התאמנו לפי ידע שהיה אז. היום המדע הרבה יותר מפותח, ורוב הסתירות ש"למדתי" שיש בין המדע לגישה המזרחית לא קיימות היום. לפחות מנקודת הראות של המדע המערבי, שמתפתח כל הזמן, בשיטות מחקר שמתפתחות כל הזמן. לעומת ה"מדע" המזרחי, שלמרות שבחלקו הוא מתקדם יותר מהמדע המערבי (מנקודת המבט המזרחית, והוא מסביר יותר דברים) כיום הוא לא ממשיך להתקדם. מי ואיפה חוקר דברים מנקודת מבט מזרחית? בשיטות מחקר מזרחיות? בצורה מסודרת. למיטב ידיעתי אף אחד, אשמח לשמוע על מוסד כזה. ואני לא מדבר על דעה סובייקטיבית של מורה כלשהו. ואני מודע לבעייתיות של מה שאני מבקש בגלל האופי של הידע וצורות המחקר "המזרחיות" בעבר. אין לי נוסחות קסמים, אבל יש לי עובדות מדעיות שקשורות ומתקשרות לכל אומנות תנועה (לאו רק לחימה) ולכן טאי צ´י, הדיפת כדור ברזל, או ריקוד בלט - לא משנה. ודבר אחרון: אני אומר שוב, הבקשה שלי הייתה ספציפית. השאלות שנתתי מטרתן היתה לגרות אנשים להגיב ולחשוב על עוד שאלות, על אלו שכתבתי יש תשובות ומידע במסמך ולאחר שתקרא אותו, אם יהיה לך משהו להגיד, אשמח לשמוע. אבל לתקוף דבר שלא ראית ואתה לא יודע מה כתוב בו? ובאשר ללימודי: שנה וחצי בגואה תחת ברוך סגל. מספר חודשים טאי צ´י וצ´י קונג תחת נירה רבינוביץ´ (אצל ירון בנימיני). כחצי שנה לאו חו אצל בן טל-שחר (המדריך הנוכחי שלי). מצטער על ההודעה הארוכה אבל ניסיתי להקטין את הסיכוי להמשך הדיון על שאלות שלא חשובות לי במיוחד כרגע.