שאלות:)

שאלות:)

1) אחרי כמה ימים מהלידה מגבסים , הבנתי שכמה שיותר מוקדם יותר טוב
2) צריך ללדת בבית חולים מיוחד שיודע לטפל בקלאב פוט?
3) יש רופא אחות שמגיעים אלינו לבית כדי להוריד להשים את הגבס ברגליים??

תודה

תשובות...

1. נכון שכדאי מוקדם כי אז העצמות רכות, אבל- יש בנים שמגבסים אותם לאחר הברית כך שאין עניין לגבס דווקא איך שהתינוק יוצא מהבטן...
אנחנו גיבסנו כשהשתחררנו מבית היולדות (3 ימים אחרי הלידה)
2. לא. את יכולה ללדת איפה שאת רוצה ולטפל במרפאה שאת בוחרת אחרי שאתם משתחררים הביתה, יש קובץ עם המרפאות (נבט בטח תשלח לכם אותו...)
3. בד"כ לא, את הגבס שמים במרפאה ומורידים או בבית באופו עצמאי בבוקר לפני שבאים למרפאה או במרפאה עצמה. זה כבר תלוי בפרוטוקול של המרפאה שתטופלו בה
שלחתי לך גם מסר
בהצלחה רבה!

שירלי

a y a l u l a

New member
עונה

אנחנו גיבסנו 5 שעות אחרי הלידה.
לא חייבים לטפל בבי"ח שיולדים בו
אנחנו הורדנו את הגבס לבד בבית. יש מקומות שמורידים בבי"ח

תשובות

1) זה משתנה. רוב הרופאים ממליצים לגבס עד 10 ימים או שבועיים מיום הלידה. עידו גובס כשהיה בן יומיים ולא הרגשנו שזה הפריע בברית באיזשהו אופן.

2) כמו שכבר אמרו... זה לא משנה. אפשר ללדת באחד ולטפל באחר. אגב, מאיזה אזור את בארץ? אם מהצפון אני ממליצה בחום על פרופ' אידלמן.

3) לא. יש מקומות שמורידים בבית החולים. רוב הרופאים מעדיפים שתורידי בבית לבד כי יש סיכון קטן בחיתוך הגבס העדין לתינוק כל כך קטן. מצרפת לך לינק על הורדת גבס לבנים. אם תצטרכי בבוא העת עוד עצות\עזרה\תמיכה את כבר יודעת איפה למצוא אותנו....

מצרפת לך גם את הקובץ על מרפאות הקלאב פוט.

ליל מנוחה

שחפית82

New member
קצת תשובות

שלום.
ברוכה הבאה לפורום...קראתי את הפוסט הקודם שלך. גם אצלי גילו קלאב פוט באותו שבוע. על פי האורתופד שלנו, לא ניתן לדעת את חומרת המצב בזמן ההריון, אך כן ניתן לדעת אם הוא חד או דו"צ. הבן שלי עוד רגע בן שנתיים. אנחנו בשלב הנעליים של 12 שעות ביממה. הגבים הם רק בשלושת החודשים הראשונים. עוד רגע ויעברו כמעט שנתיים וחצי מאז ששמעתי לראשונה שלעובר שלי יש קלאב פוט, אני לא שוכחת את ההרגשה, את הדמעות, את הלחץ. לכן, אני מאוד מבינה את הרגשות שלך. אשמח לדבר איתך טלפונית, קצת להרגיע, קצת להקשיב. תשלחי לי את המספר שלך בפרטי. ולגבי השאלות:
1. יש גישות שונות של אורתופדים שונים. חלק אומרים תוך 24 שעות מהלידה, וחלק רק אחרי הברית. שניתן לחכות. אנחנו בחרנו את האורתופד שלנו עוד בהריון, ככה שידענו שגישתו היא לגבס רק אחרי הברית, שאין מה למהר.
2. לא צריך בי"ח מיוחד שיודע לטפל בקלאב פוט.
3. אנחנו הורדנו את הגבס בבית. אנחנו מטופלים אצל ד"ר פנסקי בהדסה עין כרם, ירושלים מומלץ בחום!!!!!!!.פגשנו אותו עוד בהריון והחלטנו שהוא יהיה הרופא המטפל.

מאיפה אתם בארץ?

למעלה