שאלות

shifrutm

New member
שאלות

שלום שמי מיכל ואנו רוצים (בעלי ואני( עם בנינו בן ה13 בתאילנד,אשמח למענה על כמה שאלות:
1. האם עדיף לטייל בתאילנד בחופש הגדול או בסוכות?
2. האם הגשמים באמצע היום מהווים גורם מפריע משמעותי?
3. הם כדאי לסגור את הכל מהארץ? או שכדאי רק טיסה להגיע ולסגור במשרדים המקומיים?
4. האם כדאי לסגור לדוגמה דרך למטייל בארץ או שם?
5. לכמה זמן כדאי לנסוע עם נער בן 13?
6. קראתי שיש שלל אטרקציות, מה הכי מומלץ?
תודה מראש, ואשמח אם תתייחסו לנקודות חשובות שאני לא העלתי, מיכל:)

sailor

New member
כמה בנים? באיזה גיל האחרים?

1. לא, עדיף בחנוכה.
4. למה? יש המון סוכנים בתאילנד, כולל ישראלים שיתנו הרבה יותר מנתיב החומוס שלמטיל יציעו.
6. לראות באמת, להגיע למגע בלתי אמצעי עם המקומיים, רצוי במקומות שאינם מתוירים לעיפה.

בנינו הכוונה שלה אני מניח היא לבן שלה

למרות שזה נשמע כמו רבים ״בנינו״ הכוונה כאן לבן יחיד.
ובחזרה אל הנושא אם את רוצה ללכת למקומות פחות מתוירים או שבגלל והילד מה שבא לכם לעשות הוא הסטנדרט שזה בנקוק ,
דרום,צפון, קניות בבנקוק והבייתה?
לגבי כמה זמן זה תלוי בכם אפשר לדעתי גם לטייל שנה עם ילד בן 13 אבל אני מתאר לעצמי שכמובן מבחינת לימודים זה לא אפשרי.

סוליסטי

New member
שאלות

שלום מיכל

1. האם עדיף לטייל בתאילנד בחופש הגדול או בסוכות?

אין הבדלים מאוד גדולים מבחינת מזג''א. אם סוכות יוצא באוקטובר (?) אז אולי יש יתרון קל לסוכות,אבל שוב, ב2 המקרים מדובר בעונת הגשמים,
יש מקומות גשומים יותר ויש פחות (השמועה אומרת שיולי אוגוסט באזור קוסומוי פחות גשום....)

2. האם הגשמים באמצע היום מהווים גורם מפריע משמעותי?

תלוי למה? לרביצה על חוף הים זה בד''כ מפריע. לרחצה בברכה זה לא תמיד מפריע (כי גשום וחם)
תדמייני לך גשם-בסיטואציות מסוימות בארץ ותחשבי אם זה היה מפריע לך או לא, אותו דבר בתאילנד-רק תורידי את העניין של הקור והרוחות.

3. הם כדאי לסגור את הכל מהארץ? או שכדאי רק טיסה להגיע ולסגור במשרדים המקומיים?
הכל בטח שלא, אבל התשובה לשאלה תלויה בכמה דברים, טיול של שבועיים עדיף לסגור הרבה דברים מראש,
טיול של חודש-אפשר להשאיר גם מקום לספונטניות. יש גם שאלה של מזג אויר, האם להתחייב להגיע למקום מסוים+לסגור לינות,ואז לגלות יום לפני שלא מפסיק שם הגשם ?!
בכל מקרה, יש הבדל בין להזמין טיסה מראש לבין אם להזמין טיול כזה או אחר מראש.

4. האם כדאי לסגור לדוגמה דרך למטייל בארץ או שם?
לא אוכל לענות, מעולם לא הזמנתי דרכם, הספיק לי להכנס לסניף שלהם בקאוסן פעם אחת ולראות את הערסיאדה הרצינית ששררה שם ולהבין במה מדובר ולעשות אחורה פנה

5. לכמה זמן כדאי לנסוע עם נער בן 13?
בהתאם לתקציב ולמס' הימים שיש לכם. אני אומר שלתאילנד לא נוסעים כל יום,אז אם כבר מגיעים-לא פחות משלושה שבועות.

6. קראתי שיש שלל אטרקציות, מה הכי מומלץ?
הכי מומלץ לעשות דברים שאוהבים ומעניינים,ולא לעשות דברים רק בגלל שכולם עושים אותם. שימו לב שבאינטרנט יש מאסות של שטויות שאנשים כותבים,
צריך לדעת לברור טוב טוב לפני שמחליטים מה עושים.

shifrutm

New member
שאלות נוספות

תודה על תשובותיך:)
1. מהי הדרך הזולה לרכישת כרטיסי טסה לתיאלנד? דרך איזו חברת נסיעות/תעופה, מה מומלץ?
2. האם הזמנת כרטיסי טיסה 3-4 חודשים מראש מוזילה את העניין?
תודה:)

dify

New member
מה אתם רוצים לעשות בתאילנד?

בעיקרון מאד קל בתאילנד להחליט מהיום למחר, אנחנו לא הזמנו כלום מהארץ, כל מקום שמגיעים אליו משופע בחנויות לתיירים שמציעות סיורים בתשלום (לא גבוה יחסית) החל מטיול פרטי ועד טיול בקבוצות, פעילויות שטח, לימוד בישול, סיורים לימודיים, סיורים יומיים, סיורים של כמה ימים וכו'.

אפשר להזמין באיזור שבו יש הרבה ישראלים ואז יש סיכוי גדול שכל חברי הקבוצה ישראלים והמדריך כמעט דובר עיברית, ואפשר להזמין במקום של פחות ישראלים ואז נתקלים בתיירים מכל מיני מקומות.

בצפון יש יותר פעילות (אומגה, ראפטינג, סנפלינג, קטנועים, טרקטרונים וכד') מתאים לגמרי לכל המשפחה (אני בת 37 בלי כושר מיוחד ונהנתי מאד מאד!), במרכז (בנגקוק) יותר מתאים לקניות והתרשמות מהסביבה העירונית, יש גם סיורים היסטוריים ושם גם נסענו לטיול הקלאסי של יומיים שבהם רואים אריות בשבי, נחשים, תנינים וכו'. ובדרום יש בעיקר חופים, נוף מהמם, גם שם יש טיולים יומיים לאיים שונים ולמפלים ומערות בסביבה. לוקחים אותך מהמלון ומחזירים למלון, לא צריך לארגן שום דבר מראש, אנחנו ממש הזמנו הכל מהיום למחר.
אני הכי פחות נהנתי בדרום, יותר חם, יותר יקר, ולטעמי יותר מתאים למי שמחפש בטן-גב ותיירות.. אישית נהנתי מאד בצפון.

אנחנו נסענו בעונה היבשה כך שאין לי מושג לגבי מזג האוויר, אני רק יכולה להגיד שהיה יותר חם מאשר ת"א באמצע יולי-אוגוסט, שווה לדעת את זה מראש.. וכשכבר ירד גשם (היינו ממש על הגבול) אז עדיין היה חם..

לגבי מחירי טיסות.. אנחנו טסנו עם עצירה באמצע, הצלחתי אחרי הרבה מאד חיפושים למצוא טיסה במחיר מציאה, אבל זה דרש המון סבלנות. אצלנו ההפסקה באמצע היתה ל12 שעות (מעשר בבוקר עד עשר בלילה) וזה נתן לנו הזדמנות להכיר עוד ארץ שבחיים לא הייתי חושבת לטוס אליה, זה היה לא פחות חוויה מאשר הטיול לתאילנד

תשובות

היי מיכל ומשפחתה

ביולי אוגוסט מרבית המלונות באי קוסמוי כבר מלאים והעומס הוא אדיר.
במידה ותוכלו,תגיעו בחופשת סוכות.
מחירי המלונות זולים יותר והעומס יורד משמעותית לעומת יולי אוגוסט.
הגשמים לא מהווים בעיה-בתאילנד מטיילים כל השנה.
ישנם יעדים שלא כדאי להגיע אליהם כגון קופיפי,קראבי,ריילי,קוצ'אנג-שם ממוצע הגשמים הוא למעלה מ20 ימי גשם בחודש.
בהחלט אפשר להגיע ולהנות מצפון תאילנד,קוסמוי וקופנגאן(איים),בנגקוק וקנצ'נבורי,במסגרת חופשה של 14-20 לילות.
כדאי לארגן הכל מראש-זה זול יותר,נוח יותר,ואתם מגיעים נטו להנות כשהכל סגור ואין צורך לבזבז זמן יקר על התעסקות בלוגיסטיקה.
לגבי כמה זמן להגיע-כדאי מינימום 14 לילות עד 20 לילות במלונות ברמה גבוהה,מאשר טיול למעלה מ20 יום במלונות בינוניים בדרגת 3 כוכבים.
לגבי האטרקציות-כדאי להתמקד במסלול של 6 ימים בצפון תאילנד,סמוי/קופנגאן (או 2 האיים ביחד תלוי לכמה זמן תגיעו),בנגקוק וקנצ'נ בורי.בכל אחד מהיעדים ישנם שפע של אטרקציות למשפחות עם ילדים בכל הגילאים

תהנו!!

ליאת

למעלה