שאלות

הלדין

New member
שאלות

1. ככל הידוע לי, הן באיסלם והן בנצרות, קיים מידרג של כהונה(כמר מתורגם בספריה של ג´יין אוסטן ככהן. לדעתי, זה לא שגיאת תירגום) אבל מדוב כאן בכהונה אינטלקטואלית ופוליטית ולא הסוג שהיו מקריבים קורבנות. על כל פנים מהו המדרג? אני יודע שאייתוללה הוא המקבילה המוסלמית לארכיבישוף ומולה זה המקבילה המוסלמית לבישוף. 2. האם יש באינטרנט אתר טוב בעברית על האצולה? ועל התארים באומות השונות? ב-"בריטניקה" המקוצרת, יש מידע רק על אנגליה ובכרך בו מופיע הערך המורחב מקשקשים על ההיסטוריה של האצולה ולא מוסרים מידע לגבי ההיררכיה של האצולה. 3. מי זה סרטוריוס? לא מנהל הפורום, מי זה סרטוריוס ההיסטורי? 4. למיטב הבנתי, הכנסייה הקתולית החליטה לפני שנים, או שנכפה עליה מטעמים של פוליטיקה, לקבוע מידרג של קדושה- הקדוש הוא הדרגה הגבוהה ביותר והמבורך בא מתחתיו. האם ידוע לכם מהו המדרג המדויק?(ואין לי חשק לגלוש לאתר "הוותיקן")

hastings

New member
לגבי האסלאם

אין באסלאם הסוני מדרג כהונה רשמי. יש בתי אולפנא שנחשבים מיוחסים יותר מאחרים (למשל אל-אזהר בקהיר) אך אין ממסד מוסמך המעניק דרגות כהונה. אדם יכול להגיע למעלת פוסק על סמך כישוריו, המוניטין שלו והעובדה שיש מי שמוכנים לכבד את פסיקותיו. המינוי ל"קאצ´י", שופט, היה מינוי שלטוני (כאשר הקשר בין החוק הדתי לחוק המדינה היה הדוק יותר) אך חכמי דת נטו להתחמק ממנו מפחד שיזוהו עם השלטון. המצב בשיעה שונה. מכיוון שזו דת שיש בה ידע איזוטרי מסוים, שאינו נגיש לכל אחד, אפשר להתקדם במעלות ה"כהונה". איית-אללה, (מילולית פסוקו של האל או הנס של האל) היא הדרגה הגבוהה ביותר של פסיקה שאפר להגיע אליה (לפניה למשל חג´ת אל-אסלאם). אני לא בטוח אם יש ממסד המסמיך את הפוסקים, או שגם כאן התואר "מוענק" על-סמך למדנות ויוקרה אישית. לגבי "מולא", זהו תואר שהוא אינו בהכרח תואר דתי. צריך רק לזכור את מולא נאצר אל-דין מהסיפורים המשעשעים בשביל לזכור זאת. זו מלה סבוכה, שיש לה משמעויות רבות.

הלדין

New member
תודה

לא בדיוק ענית על שאלתי אבל אנחנו בדרך הנכונה, אני חושב.

hastings

New member
אולי תנסה לנסח מחדש

יכול להיות שלא הבנתי את השאלה שלך. כללית - מכיוון שאין באסלאם(וביהדות) כנסייה או ממסד כנסייתי, אין מדרג של משמשים בקודש.

Boogieman

New member
יכול להיות שאני טועה אבל עד כמה

שאני זוכר "אייאטולה" היא דרגה שקיימת אך ורק באסלאם השיעי [ שמהווה פחות מ10% מכלל המוסלמים ].

theodora

New member
לגבי הנצרות

קודם כל, שני ספרים ייסודיים ותמציתיים על התפתחות הנצרות (מהם תוכל לחלץ תשובות לשאלותיך) #הנצרות מראשיתה ועד הרפורמציה - אביעד קליינברג #הרפורמציה הפרוטסטנטית - מירירלאיאב פלדון. שניהם של המשודרת. לגבי קדושה - #רגל החזיר של האח גיניפרו - שוב קליינברג.

טרה10

New member
לקוכולין..שייך לנצרות..אם כי לא

לנושא הנדון כעת..קוכולין בזמנו- העלה השערה שלריב בין הקיסר לאפיפיור ואולי גם הערעור של תנועת הרפורמציה על שלטון הכנסיה הקתולית היה הקשר להתפתחותה המאוחרת והמחודשת של הדמוקרטיה בעת החדשה. ובכן- למרק בלוך שכתב את ´החברה הפיאודלית´ יש דיעה שאכן לקלווין שהיה רפורמטור נוצרי בג´נבה- יש קשר לקפיטליזם..! וזה גם משהו.! ...ואם כבר מרק בלוך- שהיה אחד משני עורכי הירחון ´אנאל´ בצרפת והוצא להורג על ידי הנאצים במלחמת העולם-זה עתה יצא ספרו בתרגום עברי-[לא מוצלח-וראו ´הארץ´ במדור הספרות מאתמול] לספר ´מלאכת ההיסטוריון´. חג שמח..!

הקשר בין הפרוטסטנטיות לקפיטליזם

נדון בהרחבה (בעולם האקדמיה, לאו דווקא בפורום שלנו) והוא מקובל על רבים. מה דעתכם באמת? הטיעון בקצרה: מכיוון שרוב הזרמים הפרוטסטנטיים מאמינים שהצלחה בעולם הזה מעידה על חסדו של הבורא (וזאת בניגוד לקתוליות), הרי שהאמונה הפרוטסטנטית מדארבנת את האדם להצלחה חומרית.

theodora

New member
מדרג הכהונה הקתולית הקלאסית

מדרג הכמורה הסקולרית - חיה בעולם החילוני ומספקת שירותים רוחניים (רק גברים). מהקל לכבד - #PRIEST,SACERDOS,PRESBITER "כהן". מכהן בקהילה מקומית קטנה (פרוכיה). בעל סמכויות סקרמנטליות מוגבלות. מנהל מיסה ושומע ווידויים. # BISHOP "הגמון" - ממונה על ההכוונה הרוחנית של קהילתו באזור המכונה דיוקסה (מספר פרוכיות). הכנסיה המרכזית באיזורו בה מושבו הקבוע - קתדרלה, נמצאת בעיר המחוז. בעל סמכות לערוך את כל הסקרמנטים. # ARCHIBISHOP "ארכיהגמון" - שולט על פרובינציה # CARDINAL "קרדינלים" - אנשי כמורה בכירים המשמשים כחבר היועצים של האפיפיור. מצנפות בצבע ארגמן. # POPE "אפיפיור" - בישוף רומא, ראש הכנסייה הקתולית, ממלא מקומו של ישו ויורשו של פטרוס.

חניבעל החדש

אני לא יודע אם לכך התכוון מנהל הפורום, אבל סרטוריוס היה אחד מתומכיו של הדיקטטור הרומאי מריוס, שהקים ממשלה רומאית גולה בספרד, לאחר הדחתו של מריוס, וניהל בהצלחה מאבק נגד הרפובילקה במשך 9 שנים, עד אשר נרצח, בשנת 72, בידי אחד מתומכיו פרפנה. הצלחותיו של סרטוריוס זה מול פומפיוס הגדול שמונה להכניע את המורדים זיכו אותו בכינוי "חניבעל החדש", לאחר מותו של סרטוריוס הכניע פומפיוס את המרידה חיש מהר, וחזר לעיסוקיו ברומא. סרטוריוס זה גם שריר ברגל הקרוי "שריר החייטים".

אכן. לזה בדיוק התכוון המנהל ../images/Emo13.gif

סרטוריוס, לבד מהיותו מצביא מבריק (דבר שפחות עושה לי את זה, אישית), היה גם מדינאי מבריק ואיש תרבות וספר. מה שהוא הקים בספרד היה לא סתם ממשלה גולה, אלא גרסה משופרת של רומא. כמובן שהגרסה הזו הייתה משופרת בעיקר מפני שהייתה צעירה, ושמעלותיה נבעו מן הסתם יותר מאופיו של סרטוריוס מאשר מהתכנון הפוליטי המבריק שלו, אבל עדיין, כל הסיפור מאד קוסם לי

husam11

New member
אין באסלאם הסוני דרגות כהונה...

זה אסור בתכלית האיסור

למעלה