שאלות

raviosa

New member
שאלות

אהלן,
התחלתי ייעוץ ב-USTUDY בחינם, ואמרו לי בפגישה להשיג תעודת בגרות מתורגמת לאנגלית (ביצעתי + חתימה של נוטריון), העתק של הדרכון, מאמר - SA על עצמי באנגלית, המלצה באנגלית (אשיג מהמפקדת שלי, רס"ן), ואת כל זה הם אמורים לשלוח למוסדות בחו"ל.
אציין שאני משתחרר בנובמבר, אהיה עם פיקדון של 30,000 + 10,000 נזיל בחשבון.
ההורים יוכלו לעזור לי ב-20,000... אם אני אעשה חצי שנה מועדפת אני אוכל לחסוך עוד 30,000. וכנראה שאני אצטרך לקחת הלוואה בנוסף (כי את הפיקדון לא אוכל לנצל ללימודים בחו"ל).

יש לי מספר חששות:
1) הסתגלות ללימודים אקדמאים בשפה האנגלית. מעולם לא למדתי מקצוע רק באנגלית, מעולם לא נבחנתי רק באנגלית. אני לומד בוואל סטריט שעוזרת לי לשפר את האנגלית אבל אני לא מאמין שזה יגיע לרמה מאוד-מאוד גבוה ואקדמית. זה לא שיש לי אנגלית גרועה, אבל רמת התנסחות שבכתב היא לא מאוד מאוד גבוהה (אוצר מילים סבבה, אבל לא עשיר-מאוד). אני מסוגל ויכול לנהל שיחה זורמת ושוטפת, אבל אני מניח שמושגים אקדמאים וטכניים אני לא אדע (במתמטיקה ופיזיקה למשל).
האם אפשר לעשות את זה למרות כל מה שציינתי לעיל? להסתגל, ולאחר מספר חודשים להתחיל פשוט לחיות את השפה ולהצליח?

2) מימון וחיים לבד - מבחינה כספית, אני מניח שלאחר מלגות והכל אני אוכל לעמוד אולי ב-10,000 דולר לשנה. אבל בטח זה יהיה Community college. האם זה יהיה שווה את זה מאשר להוציא תואר בארץ? זה לא יהיה ברמה נמוכה באופן כזה שכשאגיע לארץ לא יסתכלו עליי?
אם מישהו שחווה ועבר את זה יכול לשפוך קצת אור מהניסיון שלו. אני יכול בקלות ללמוד בטכניון, בת"א, או בכל אוניברסיטה. של תעודת בגרות מצויינת ריאלית ואם אשקיע מספיק בפסיכומטרי אשיג את מה שארצה.
אבל אני מחפש חוויה אחרת ב-3-4 שנים האלה. אני רוצה לחוות עולם אחר, תרבות אחרת. לקבל חינוך שונה.

מה דעתכם?

tomersbar

New member
אתה צריך יותר כסף ללימודים בארה"ב

תחשוב משהו כמו 250 אלף דולר לפחות ללימודי תואר ראשון בארה"ב, וזה לא כולל נסיעות חזרה לארץ, הוצאות נוספות על מגורים, ועוד.

raviosa

New member
אני בונה על מלגות

הבנתי שלאחר מלגות אפשר להגיע ל-9-10 אלף דולר לשנה

tomersbar

New member
יש לך אזרחות אמריקאית?

לרוב אין מלגות לסטודנטים שאינם אמריקאים.
ספורטאים מצטיינים יכולים לקבל מלגה, או כל מיני עילויים אחרים שהאוניברסיטה מעוניינת שילמדו אצלה.

GeJuFan

New member
תיקון קל: התואר שלי עולה 130 אלף

יש מוסדות בסכומים כאלו שהם לא רעים בכלל.

אבל אני מסכימה, צריך המון כסף, ובמקרה הנ"ל אני חושבת שאפשר לוותר על העניין ללמוד בארץ ולעשות מאסטר ו/או דוקטורט בחו"ל.

Gidi Shemer

New member
עצה ידידותית

למד את התואר הראשון בארץ, אל תכניס את עצמך להשקעות כספיות אדירות בשביל לחוות תרבות אחרת. יהיה לזה מספיק זמן, וגם לא חייבים אוניברסיטה בשביל לחוות תרבות אחרת.

יש סיבות לפעמים לישראלים ללמוד בחו"ל כבר החל מתואר ראשון, אבל זה ממש לא המקרה שאתה מציג. טייל קצת בעולם, למד בישקרל ואחר כך תראה.

Philip Jr

New member
אני עם עמיתיי בנוגע לעתידך..

למד בישראל, והמשך ללימודים מתקדמים או עבודה בחו"ל. קיבלת מידע שגוי לגבי מלגות (ממי או מאיפה אגב?), וללכת ללמוד ב - COMMUNITY COLLEGE במקום בטכניון? לא רעיון טוב בלשון המעטה (אם תתקבל לטכניון..).

אם אתה רוצה חוויות חו"ל תעשה טיול נחמד, אולי עבודה (חוקית!), או שתגיע לשלב הזה מאוחר יותר בלימודיך המתקדמים כמו שרובנו עשינו.

לגבי השפה אני חושב שבהחלט אפשר להסתדר, זה פשוט יקשה עליך ותצטרך להשקיע הרבה יותר מהסטודנט האמריקאי הממוצע בקריאה, כתיבה ודיבור באנגלית.

ayulli

New member
ולחדד

יש כל מיני "חוויות חו"ל", חלקן לא מהסוג שבטח היית רוצה. לפני כמה זמן נשאלה שאלה דומה ממישהו שהיה מעוניין בלונדון ורצה לממן את עצמו תוך כדי לימודים. גם אם איכשהו האקסל יהיה לטובתך - וכרגע זה לא המצב - חוויית חו"ל שלך תתממה בעיקר בעבודות מזדמנות בשכר נמוך. אתה תשתה הרבה פחות קפה מאשר תגיש אותו, אם להידרש לדוגמה אחת, וגם זה בתסריט האופטימי של למצוא עבודה בקמפוס בתפקיד כזה או אחר.

ותחשוב שנייה גם בגישה של רציונליות כלכלית "טהורה", כמה שיש בכלל דבר כזה: אתה הולך לשלם המון כסף ובהמון מאמץ על מוצר מסויים. בהרבה פחות משאבים (כלכליים, נפשיים) אתה יכול "לקנות" מוצר מוצלח בהרבה. שווה לחשוב על זה.

dixieflatline

New member
בהעדר מימון חיצוני כלשהו

אני אסכים עם שאר המגיבים. אין יתרון משמעותי לתואר ראשון בחו"ל (לדעתי, כמובן) והעלויות הן אסטרונומיות בהשוואה ללימודים בארץ. מה גם שסביר שלא תוכל לעבוד בעודך לומד, מה ששולל את האפשרות לממן את עצמך תוך כדי. כמו כן, כפי שציינו כאן - המלגות לתואר ראשון הן נדירות וקשות להשגה. מה שכן, אם אתה באמת מעוניין בחווית לימודים בחו"ל, אתה בהחלט יכול לתכנן מראש את התואר הראשון שלך בשביל למקסם את הסיכויים של זה לקרות ברגע שתסיים - בחירת קורסים, עבודה מחקרית, איסוף ממליצים, וכן הלאה - בהתאם לתחום שאתה רוצה ללמוד בו. ושיהיה בהצלחה!

למעלה