שאלות..

שאלות..

קודם כל , ריצה על גבי חול - בריא או לא? שנית, אני אומנם לא בכושר טוב, אבל לא עד כדי כך גרוע. מאז ומתמיד, אינני מסוגל לרוץ יותר משתי דקות ברציפות, ואני לא מדבר על מהירות גבוהה יותר מ5 קמ"ש. לאחר כשתי דקות אני מתחיל להתנשף ולהתנשם בכבדות נוראה, כמעט נחנק. כמו כן, בעבר בגלל בעיה זו עברתי בדיקות רשרוש לב ואסטמה - ולא נמצא כלום.. למישהו יש עצה מדוע? האם זה רק בגלל כושר גופני נמוך במיוחד?.. תודה

sowhatt

New member
רמי שים לב

שבדף הקודם כתבתי תגובות לתשובות שלך..... ניסיתי להקפיץ אבל זה לא קופץ

מממממ ../images/Emo5.gif

איזה חול?.. חול חולי.. :O חול של דיונות כזה, ששוקעים בו קצת, אבל לא לגמרי.. ותוכל לפרט יותר בקשר לשאלות האחרות?..

חול חולי

בהחלט סוג מעניין. לא מומלץ לרוץ על חול של דיונות בעיקר עקב החשש לפציעות בקרסול ועל אחת כמה וכמה עקב הבעיה שציינת בהודעתך. לגבי שאר השאלות כוונתי היתה: גיל גובה משקל מה מטרתך העקרית בביצוע הפעילות ? האם התאמנת בעבר, אם כן איך ומתי ? האם אתה מתאמן כרגע ?

......

16, מטר 75, משקל 60 והמטרה העקרית - כמו שאמרתי, מעוניין לחזק את הכושר הגופני שלי כללית, וגם קצת לפתח. ההתאמנות היחידה שלי כרגע היא קצת משקולות בבית וריצה שלוש פעמים בשבוע, והמטרה הראשונה שלי הייתה להכנס לפה ולבקש תוכנית.. ואז עלה בראשי לרשום גם על הבעיה..

אחלה

נתחיל שלב שלב. שלב I 4 שבועות של הליכה 25 דקות באזור ביתך (3 פעמים בשבוע), נסה להשיג מרחק רב יותר בזמן נתון. שלב II נעבור לריצה ונשלב תוכנית אימון לכוח שלב III נבנה תוכנית כוח מסודרת ונשפר סבולת לב ריאה. חזור אלי בסוף שלב I

אלי ו.

New member
שאלה נוספת

הבנתי שנבדקת ואין לך אסתמה, אבל הרשה לי להיות נודניק.. האם ההתנשפות מלווה ב"צפצופים" בזמן הנשימה? (מעין רעשים מעבר לנ אם כן הייתי מדווח על כך בבדיקה חוזרת. יש אסתמתים שבתפקודי ראות יעברו בלי מממצאים, אבל לאחר אימון גופני אפשר יהיה לראות שיש להם אסתמה. בכל מקרה, ההתנשפויות והמחנק ישתפרו עם השיפור בכושר.

q0s

New member
גם לי יש את הבעיה

עם הקוצר נשימה עם צפצופים ודמעות מהעיניים, כאשר אני מאמצת את הגוף יותר מהרגיל במיוחד בפעילות שדורשת הרבה סיבולת. עברתי בדיקות ולא מצאו לי כלום... מסקנה שלי שאין מה לעשות צריך לעבוד בצורה מתונה יותר ולאט לאט בהדרגה לשפר את יכולת הסיבולת.

למעלה