שאלות

מיכל310

New member
שאלות

שלום,
רציתי לברר מה הפירוש של EEG שרשום בו "פעילות אפילפטית היא באזורים טמפורליים משני הצדדים מידי פעם עם הדגשה שמאלית ומידי פעם ימנית וכן ניצפו סדרות חוזרות של גלים חדים עם לזיזים מלווים גלים איטיים בתדירות טטא 4-6 עם תנודה גבוה, עם נטייה להכללה של הפעילות. תרשים עם פעילות אפילטופורמית אינטראיקטאלית.
מה זה אומר- שאם יש לי בשני צידי הראש המצב שלי לא כל כך טוב? כי האמת זה לא נשמע טוב..

אגב- אני מאוזנת. יש מישהי עם כיתוב דומה?

אגב- איך אני יכולה לבחון אם יש לי אפילפסיית נעורים כי הבנתי שלאפילפסיית נעורים יש מרכיב תורשתי מעט ? אז יש מכון בארץ שבודק תורשתיות?

ולסיום, האם אפשרי להיות נשא אפילפסיה? פשוט אצלנו במשפחה אמא אבא סבא וסבתא סבא רב וסבתא רבא לא הייתה להם אפילפסיה, אז האם אפשרי להיות נשא? כי אני דיברתי עם המכון הטרטוגני ואמרו לי שאין דבר כזה נשאות.

תודה לכם,
ביי.

חייםלוי

Member
מנהל
אפילפסיה תורשתית היא די נדירה

לא נראה לי שיש דבר כזה נשא אפילפסיה, לפחות לא שמעתי על דבר כזה. אם המכון הטרטוגני אמר שאין אז קרוב לוודאי שאין.
אני לא רופא ואת ההסבר על הממצא של ה EEG צריך לתת הרופא שלך.

מיכל310

New member
שאלה נוספת..

והאם טלטול מאוד חזק עשוי להוביל לאפילפסיה? קראתי באיזשהוא מקום שכן.
אם אכן טלטלו אותי חזק, הבנתי שישנו סיכוי מאוד נמוך למעבר של אפילפסיה בתורשה אבל כאן האפילפסיה שלי כנראה לא עברה בתורשה אלא מטלטול. אז האם עדיין היא יכולה לעבור בתורשה באחוז קטן?
טלטול משנה משהו בראש? הרי זה אומר שנולדתי מבחינת גנטיקה בסדר..

מיכל310

New member
רק אוסיף..

שבמשפחה שלנו אין אפילפסיה (אולי מישהו נשא אבל הבנתי שאולי אין דבר כזה), ובגיל שנה אבי הרים אותי וקיבלתי מכה בראש חזקה. אבל זה הגיוני שזה מה שגרם לי לאפילפסיה אם ה-MRI וה-CT שלי תקינות? כי זה בכול זאת נחשב לפגיעת ראש ואצלי רק ה-EEG לא תקין..ואם זו הסיבה לאפילפסיה שלי עדיין קיים הסיכוי למעבר אפילפסיה ממני בתורשה לילדיי, ואם כן מה הסיכוי והאם הוא נמוך יותר מנשים רגילות עם אפילפסיה( שלהן יש קרובי משפחה עם אפילפסיה)?

guligirl

New member
אם ה-CT והMRI תקין

האפילפסיה שלך לא נגרמה מהמכה שקיבלת בגיל שנה. אם זו היתה הסיבה, היו רואים בבדיקות שיש סימנים של חבלה במוח ומזהים שזה הגורם של האפילפסיה.
העובדה שרק הEEG מראה משהו בעצם אומרת שהאפילפסיה שלך היא גנטית (לא בהכרח תורשתית). אני לא בטוחה שיש ממש נתונים סטטיסטיים לגבי הסיכויים להעביר אפילפסיה. ידוע שהסיכוי שלילד תהיה אפילפסיה מעט גבוה יותר מאשר אם להורה לא היתה אפילפסיה.

לגבי מה שהיה כתוב לך בEEG, אני לא מומחית, אבל אם הבנתי נכון, זה אומר שיש לך אפילפסיה כללית (בניגוד למוקדית), ולאו דווקא מעיד על מצב טוב או לא טוב, אבל עדיף שנירולוג יפענח את זה בשבילך.

מיכל310

New member
תגובה

הי,
מה הכוונה גנטית אך לא בהכרח תורשתית? שנגרמה לי מוטציה?
האם יכול להיות שהמוטציה נגרמה בגלל שאמי מתה מסרטן הדם שנה אחרי שנולדתי למרות שההריון שלה היה תקין ולא היה גילוי של הסרטן לפני? האם סרטן יכול לגרום למוטציה ויש לציין שהיא עשתה בדיקות באופן שגרתי ומתה רק שנה אחרי שנולדתי.
ומה ההבדל בין אפילפסיה כללית לאפילפסיה מוקדית, מלבד זה שכללית זה כמובן לא במוקד אחד?
תודה.

guligirl

New member
מיכל, קחי נשימה עמוקה

שוב, אני לא רופאה, אבל אני בספק רב מאוד אם יש קשר בין בין הסרטן של אמך לאפילפסיה שלך, מפני שהסרטן הוא מחלת תאים בדם ואפילפסיה קשורה לפעילות חשמלית במוח וזה לא נשמע לי קשור אחד לשני בשום צורה, במיוחד אם אמך לא אובחנה ולא עברה טיפולים או הקרנות. אם היא היתה מורישה לך משהו נראה לי יותר הגיוני שזו היתה מחלת דם כלשהי.
גנטי ולא תורשתי זה אכן סוג של מוטציה, אבל זה לא אומר "מוטציה" כמו בסיפורי קומיקס. גם גומה בסנטר זה מוטציה. במילים אחרות זה אומר "מלידה".

ההבדל בין אפילפסיה מוקדית לכללית הוא בדיוק כפי שציינת - כשיש או אין מוקד. כשיש מוקד ניתן לפעמים לאתר אותו ואז לטפל באפילפסיה בצורות אחרות מבלבד תרופות, במיוחד במיקרים קשים (קוצב, ניתוח, גירויים שונים של המוקד), ובנוסף ההבדלה בין שני הסוגים עוזרת לפעמים להחליט איזו תרופה לתת למטופל, כי ידוע שתרופות שונות טובות יותר לסוגים שונים של אפילפסיה.

מיכל, עושה רושם שאת מאוד רוצה למצוא מישהו או משהו שהם המקור לאפילפסיה שלך. לדעתי, חבל על האנרגיה שלך.
באנגלית יש פתגם - אם אתה שומע פרסות, תחשוב סוסים, לא זברות. כלומר, התשובה הפשוטה וההגיונית יותר היא בדרך כלל הנכונה.
אצל רבים מאיתנו האפילפסיה פשוט הופיעה יום אחד. ההסבר הפשוט הוא שהאפילפסיה שלך תמיד היתה שם, מלידה, והיא התפרצה באיזשהו שלב, אני מנחשת שזה קרה בזמן שהגוף או הנפש (או שניהם) הרגישו עומס, כי זה הטריגר של המחלה.

מאחלת לך הרבה בריאות :)

מיכל310

New member
תגובה

ואגב אם זה נגרם ממוטציה אז זה גם נחשב לגנטי, מוטציה בשל סרטן הדם?
והאם באמת יש אפשרות כזו שלא היו מאתרים לה את הסרטן, כי היא עשתה בדיקות מקיפות בהריון, זה נשמע אפשרי דבר כזה?
לא בארץ אבל- באסטוניה, ששם לפי מה שהבנתי רפואה ברמה גבוהה.

מיכל310

New member
תגובה לדני

הי דני,
מאוד שמחה בשמחתך שיש לך ילדים בריאים.
לצערי הסיכון מעט עולה כשיש לאישה אפילפסיה לפי מה שאני מבינה,
ווכשלגבר יש אפילפסיה אני מבינה שהסיכון הוא כמו באוכלוסיה הרגילה.
אין מה לעשות, חשוב לתכנן ולבדוק הכול..
אני כמובן הבנתי שלך יש את האפילפסיה, אחרת לא היית מתחבר לפורום..;)
הכי חשוב שעברת כבר אתה ואשתך את שלב ההריון, אצלי השלב הזה עוד לפני..;)..
אבל האמת אני בטוחה שהכול יהיה בסדר- צריך לסמוך על עצמך, לקרוא קצת ולהבין ולשמור על עצמך..;)
שיהיה בהצלחה..;)
מיכל.

xkostax

New member
דווקא יש דבר כזה

למיטב הבנתי JUVENILE MYOCLONIC EPILEPSY הינה אפילפסיה אשר עוברת בתורשה אך יכולה לקפוץ מעל כמה דורות מה שאומר שמישהו נושא אותה ומעביר אותה הלאה פשוט לא אצל כולם היא מתפתחת.

כמעט תמיד בתסמונת הנ"ל ההתקף הראשון קורה אחרי מחסור שינה ושילוב של אלכוהול, הימנעות מהאלכוהול לפחות כנראה תפחית את הסיכוי לחלות בה.

למעלה