שאלות

שאלות

הי,

שלום לכולן,

אני לאחר שנים רבות של טיפולי פוריות, כנראה עם בעיה באיכות הביציות.
פתאום עכשיו נפל לי האסימון ואני חושדת שיש לי את זה.
האם יתכן שיש לי אנדומטריוזיס ויש לי כמה סימפטומים אבל ללא כאבים חזקים?

אם הבעיה באיכות הביציות (התחלתי צעירה יחסית את הטיפולים וכבר אז הייתה בעיה) נגרמה בגלל האנדו', האם אתן יודעות מה הסיכויים לשפר את איכות הביציות אם אכן האבחנה הזו היא נכונה? ואיך עושים זאת?

תודה לעונות ולעוזרות
 

זואילי

New member
הי, וולקאם

וואו, שאלה קשה!

לפעמים בהחלט נשים עם אנדו לא סובלות מכאבים חזקים. לכן, הרבה לא מאובחנות בכלל. לכן, הרבה מגלות את האנדו דרך טיפולי הפוריות.

אז ראשית - כדאי ללכת לייעוץ במרפאת אנדו. כי אז יתשאלו אותך, יבדקו ויתרשמו מהפרוטוקולים שעברת ועוד ועוד.

כשאת אומרת, בעייה באיכות הביציות - למה כוונתך? מה כתוב בדוח המעבדה? מה תיאור הביציות? מה תיאור העוברים?
וגם - האם ניסית לעבור מעבדות? ז'תומרת עשית טיפולים בכמה מעבדות שונות?
דבר נוסף - מה היו הפרוטוקולים בכל טיפול והאם היו בהם שינויים? כי לפעמים הפרוטוקול עושה את ההבדל באיכות.

תראי, אני ניסיתי הכל לשיפור איכות הביציות (מלבד DHEA שהרופא שלי לא ממש האמין בזה) - אבל לצערי זה לא הועיל לי... מקווה מאוד שאצלך העניין הוא באמת ברמה הטכנית (פרוטוקול), כי לרוב - ברמה הזאת ניתן לשפר את האיכות.

בהצלחה!
 

זואילי

New member
וכמובן, בהנחה

ו - ה FSH שלך תקין, הזרע תקין ובאמת מדובר רק במראה ביציות, ע"פ דוח מעבדה.
 
תודה.וואו, אז מה שאת אומרת...

זה שאת פסימית לגבי שיפור איכות הביציות.

אני די בטוחה שזו הבעיה, כי גם הביציות לא נראות טוב לפי דו"ח המעבדה, גם יש אחוז הפריות נמוך, וגם העוברים שמופרים מתפתחים לאט או מפסיקים להתפתח.
 

זואילי

New member
אני לא פסימית

כי,
אני לא רופאה,
כי אני זו אני ואת זו את. ואי אפשר להשוות.

האם הטיפולים שעשית היו עם מינוני הורמונים גבוהים? האם הרופא ניסה להוריד מינון?
האם ניסית גם לפחות פעם אחת סבב טבעי?
מה מצב ה FSH?
האם היו עוברים להחזרה? (כי לא ברור ממה שאת כותבת, האם העוברים הפסיקו להתפתח ולכן לא הוחזרו??)

מה הרופא אומר על כל זה?
 
כמו שרופא אחד ניסח את זה...

כל הדרכים מובילות לרומא. כפי שאת אולי יודעת,זה לא ממש משנה להם מה האבחנה, ברגע שזו לא בעיה ברחם הם פשוט שולחים להזרעות ואחר כך להפריות מבחנה.

התחלתי עם מינון נמוך ואחר כך קיבלתי מינונים יותר גבוהים, למרות שלא גבוהים מדי כי די מהר אני הייתי מגיעה לסף של גירוי יתר. סבב טיבעי לא עשיתי, אף רופא לא הציע. ה-FSH היה בסדר כשבדקתי אותו בזמנו.

הוחזרו עוברים בכל אחד מהסבבים, אבל בעיקר עוברים באיכות לא טובה או אפילו כאלו שכנראה "נתקעו". יש לי הרושם שהאיכות של העוברים אפילו ירדה במהלך השנים.

יש לי ילד מתרומת ביצית, שנקלט בניסיון שלישי, אחרי הרבה שנים של טיפולי פוריות כושלים. אני רוצה עוד אחד כמובן ואין לי כוחות יותר לטיפולים מתישים שלא יוצא מהם כלום. אני תוהה אם אבחנה של אנדומטריוזיס תעזור לי במשהו לקבל טיפול שיעזור לי להיכנס להריון באופן טבעי או שזה לא משנה את המצב שלי ועדיף לי להתחיל ישר מתרומה.
 

זואילי

New member
מדברייך, יש לך היסטוריה ענפה של טיפולים

אבחנה של אנדו לא תועיל בעניין, אם ממילא את חזק בטיפולים.
אולי יוצע לך ניתוח... לפעמים נשים רבות נכנסות להריון בכל הדרכים המוכרות לך - אחרי ניתוח. לפעמים לא..

ייעוץ לגבי אנדו - לא יזיק. תלכי, תשמעי, תחשבי ותחליטי.

מבינה לגמרי את העייפות מטיפולים שלא יוצא מהם כלום.

אצלי זה גם נגמר בד"כ במיון והופה אישפוז. כיף אמיתי.
סבב טבעי יכול להיות "קל" יותר, בין אם יש מיעוט סטימולציה או בכלל לא (זה תלוי גישת רופא). השאלה אם באמת יש לך כוח להרפתקה. כי בכל זאת - כל זה עבור ביצית אחת...

אם בתרומת ביצית הרית - אולי זה הפתרון עבורך.
אם הצליח בעבר, אני הייתי משחזרת את אותו טיפול.
אם אין בעייה ברחם - אז טריים מתרומה - הסיכויים להצלחה גדולים יותר. את יודעת את זה.
ואפשר גם סבב מוקפאים ללא שום הורמונים, באם אין בעיית ביוץ ועם מעקבים צפופים עד למועד ההחזרה. (אם במסלול יש אופצייה למוקפאים מתרומה).

אולי כדאי לך להתייעץ עם בר חווה. הוא רופא הפריון הכי יצירתי ב"שוק". (וזה בלי קשר לייעוץ נפרד לגבי האנדו).

שולחת לך הרבה חיזוקים בחיבוקים
 

liats80

New member
ברוכה הבאה!


למיטב ידיעתי יתכן אנדו ללא כאבים ובעיות פריון גם הן אחד הסימפטומים האפשריים.
מאילו עוד סימפטומים את סובלת?
בכל מקרה, אם את חושדת שמדובר באנדו בהחלט כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא מומחה. למען האמת, אני חושבת ששנים של טיפולי פוריות כשלעצמן הן סיבה מספיקה לפנות למומחה אנדו לייעוץ.
לצערי, אני לא יודעת לענות לגבי שיפור איכות הביציות

ליאת.
 
תודה


לא יודעת מה גרם לי פתאום לחשוב על זה, אבל מצאתי את עצמי קוראת על אנדו ופתאום מצאתי כל מיני סימפטומים שיש לי ברשימה.

יש לי הכתמות לפני הווסת, בחילות לפני הווסת, סימפטומים נוספים במערכת העיכול בזמן הווסת, עייפות גדולה מהרגיל בתקופות מסויימות במהלך החודש, ואולי יש עוד שאני לא זוכרת כרגע. בנוסף, זה שהביציות שלי באיכות נמוכה כבר מגיל צעיר יחסית זה מאוד מוזר כי אין לי שום בעיה בריאותית או הורמונלית.

בכל אופן, את אומרת שצריך מומחה לאנדו? מומחי פוריות או גניקולוגים רגילים לא מומחים בזה? איך אני יכולה לדעת מי מומחה?
 

זואילי

New member
יש מרפאות אנדומטריוזיס

בתה"ש - ד"ר סוריאנו.
במאיר - ד"ר שינמן.
בי"ם - ד"ר חמני.
בצפון - ד"ר קאופמן.

אלה השמות הידועים בתחום האנדו.

מומחי פוריות - אין כאלה ספציפיים לאנדו. וקשה למצוא רופאי פריון שבאמת מייחסים חשיבות לאנדו.
גניקולוגים רגילים - הרוב לצערינו לא מבינים בזה הרבה ובטח אין להם ממש פתרונות.

על כל אחד מהשמות כאן את יכולה לעשות חיפוש במנוע החיפוש למעלה משמאל ולקרוא התרשמויות.
 

פז08

New member
הי לך.....

בהחלט ייתכן אנדומטריוזיס ללא כאבים משמעותיים בווסת.
אני עם אנדו' מכובד בהחלט וללא כאבים משמעותיים בווסת, בטח לא כאלה שמרתקים אותי לבית ובוודאי שלא למיטה....
בכל מקרה, אם יש ספק, ממליצה לפנות למומחה בתחום, זואילי רשמה לך את רשימת המומחים בתחום.
המלצה אישית שלי- ד"ר שינמן שמקבל במאיר ולקוחות של הכללית מקבל גם במרכז בריאות האישה בכפר סבא.
לגבי שיפור איכות של ביציות, מצטערת אבל ממש אין לי מה לתרום בנושא........
ממליצה להתייעץ עם מומחה נוסף בתחום הפריון.....
בהצלחה!!
 

liats80

New member
לדעתי לא יזיק לשמוע

מה רופא מומחה אנדו יאמר.
יחד עם זאת, אני לא חושבת שעצם האבחנה שמדובר באנדו כן או לא תעזור בכניסה להריון במקרה זה. כלומר - אם אכן יש בעיה באיכות הביציות, אז זה הסימפטום שאיתו צריך להתמודד ואני מינחה שזה מה שניסו לעשות בטיפולים שעברת. למיטב ידעתי אין טיפול ספציפי לשיפור ביציות שאיכותן נפגמה בגלל אנדו. אבל שוב, אני לא אשת מקצוע בתחום הזה.
תראי, לפי מה שכתבת יש בידך את המתכון לטיפול המנצח - אותו טיפול שהוביל לבנך.
באופן אישי נראה לי שהדרך הקצרה ביותר לילד שני מתחילה שם בפרוטוקול ההוא שהוביל להצלחה הקודמת.
שיהיה בהצלחה!
 
למעלה