שאלות:

שאלות:

1)מצאתי בדביוט השואה של הגואיש גן מיספר שמות של שטרנפלדים גרמנים שכנראה שרדו את המחנות האם כדאי להתחיל לחקור בכיוון מכיוון שידוע לי שהשם שטרנפלד הוא במקורו גרמני. 2)איך מצטרפים לרשימת המנויים של הגואיש גן ואיך זה עובד? שלכם חנה גונן

שרי סילבר

Active member
כדאי לחקור או לפחות לחטט אצל מי שאפשר, אולי ידעו שהיה איזה פלג של המשפחה בגרמניה, לפחות לבדוק אם למישהו במשפחה יש איזה קצה חוט. הרבה פעמים, בגלל שבני-המשפחה לא יודעים פרטים של ממש, הם חושבים שזה לא חשוב לציין פרט מסוג זה. הדיבוב הוא אמנות לשמה בקטע הזה של השורשים. בכל מקרה רצוי לשמור את הפרטים של השטרנפלדים מגרמניה. מי יודע? אולי יקרה לך מה שקורה לי בתקופה האחרונה. הברד"שים מוינה מתחברים פתאום עם הברד"שים מלבוב וסביבותיה, ופתאום מושלמות חתיכות מהפאזל. אז הלואי שיקרה גם לך...בהצלחה!

הצרה שאין בכלל את מי לשאול עוד

גם אמא שלי פשוט לא יודעת כלום כלום אלא רק שמקור השם הוא גרמני,ככה נדלק לי פתאום זיק בראש כשראיתי את הרשימה,אולי היה להם קשר לצד הפולני של המישפחה? השאלה איך אפשר לאתר צאצים של האנשים האלה באמריקה(שלשם בטח רובם היגרו לאחר המילחמה)? שלך חנה גונן

רישום לרשימות התפוצה של JewishGen

כמו שציינתי, הדבר מאוד מאוד מומלץ. לכי תדעי מה יצוץ שם פתאום... דף הרישום או שינוי-הרישום לרשימת התפוצה הזו נמצא כאן. לחצי על Subscibe, מלאי את פרטייך - וזהו
בנוסף, יש רשימות תפוצה לפי עניין מיוחד: ביילרוס, הונגריה, אוקראינה, פולין, לבוב, תיאטרון יהודי - הם רק חלק מן הנושאים. אפשר להירשם לכל קבוצה שתרצי, דרך הדף הזה.
ארנון

למעלה