שאלות

HassiD

New member
שאלות

השבת סיימתי את הספר הראשון, ועלו לי תהיות נוספות: 1. ת'כלס, מה הקטע עם הבתים? הם ממיינים אותם לפי תכונות אופי, ולא עושים עם זה כלום. זה לא כמו שנגיד בווינגייט לוקחים את כל הספורטאים ומפתחים את הצד של הספורט, או שעושים כיתה לגאונים וכדו', כי פה הם סתם שמים אנשים עם תכונות אופי זהות באותה כיתה, ולא מפתחים את זה לשום מקום. אין שום דבר שמפתח אומץ בגריפינדור או חוכמה בריייבנקלו. שלא לדבר על זה שבעצם הפלפאף לא עושים כלום... בקיצור זה מיון ללא תכלית שלא נותן כלום חוץ מתיוג. העקיר אומרים ש"סילת'רין ייקח אותך לגדולה" (בגלל השאפתנות), אבל זה בכלל לא נכון! אתה לוקח את עצמך לשם כי אתה שאפתן! הבית לא מוסיף שום דבר בנושא.... 2. איך עובד כל הקטע עם הינשופים? אני לא מתכוון איך הם יודעים לאן להגיע. אני מתכוון לזה שהארי מקבל מכתבים באמצעות הדוויג. אז אם מחזירים לו מכתב - זה הגיוני, אבל איך האגריד שולח לו "תפגוש אותי"? הוא הולך עד להדוויג ומביא לה מכתב? שכבר ילך להארי, זה אותו דבר (וזה לא הכתב היחיד שהגיע ככה). כמו שזה נשמע זה נראה כאילו הינשופים מתקבצים במקום מסוים (הינשופיה נגיד) ומחליפים שם את המכתבים (נגיד אני שולח עם ינשוף א' מכתב להארי, והינשוף עף להדויג שתביא להארי... קצת מוזר...) 3. ורנון ופטוניה שלחו להארי שילינג לחג המולד עם הדוויג, אז נגיד שבאמת הם הסכימו לקרוא מכתב שהגיע באמצעות ינשוף, אבל אני אמור לחשוב שהדוויג חיכתה שם שיכתבו תשובה וישלחו איתה? והם עשו את זה? ועוד בשביל לשלוח שילינג מסכן? קצת מוזר.... 4. מה בדיוק פיבס? מה זה מפחידן? איך הוא נראה? תמיד חשבתי עליו בתור רוח רפאים, אבל הוא לא רוח רפאים, כי הרי הוא זורק דברים וכדו', אז איך הוא תופס אותם? 5. מי לימד את הארי לעוף בלי עזרים מיוחדים? איך בדיוק ילד בגיל 11 שאינו גבוה במיוחד (גובה של בקושי 1.5 מטר), מצליח לקפוץ לגובה של יותר ממטר וחצי? (ואני מתגוון גובה ניתור, גן? ז"א להוסיף לעצמו גובה בקפיצה, ולא עם רגליים למעלה, כמו בקפיצה לגובה) הארי הצליח לקפוץ לכתפיים של טרול בגובה 4 מטרים!!! נגיד שהכתפיים שלו בגובה של 3 מטר אפילו (ז"א ראש+צוואר=25%, זה בערך כמו ראש של בן-אדם בגודל 40 ס"מ!!!), אז גם עם ידיים למעלה (נוריד חצי מטר), זה אומר שהוא ניתר לגובה מטר!!! בקפיצה לגובה בתחרות המחוזית מי שזכה אולי הצליח להגיע למשהו בכיוון.... (הוא קפץ לגובה של 1.5 מטר עם רגליים למעלה, והרליים שלו היו יותר מחצי מטר, הוא היה די גבוה...) בקיצור - די מטריד... זה מה שאני זוכר בינתיים... מקווה שזה הסוף...

Superboi

New member
תשובות

1. הבתים נוצרו בגלל חילוקי דעות בין המייסדים. כל מייסד העדיף ללמד תלמידים עם תכונות מסויימות. כנראה שבתקופה בה המייסדים לימדו בעצמם, הייתה לזה חשיבות. 2. אני מניח שהאגריד אחראי על הינשופים, אז אני גם מניח שהבית שלו יותר קרוב לינשופייה מאשר לטירה. לא זכור לי עוד מקרים כאלה (דמבלדור והמורים, למשל, מעבירים להארי מכתבים דרך תלמידים). 3. כנראה
4. די הגדרת את זה בעצמך: מפחידן הוא לא רוח רפאים. רוח רפאים הייתה פעם בן אדם, אבל מפחידן נוצר מפחידן (איך? שאלה טובה). ובניגוד לרוח רפאים, מפחידן מסוגל להזיז ולגעת בדברים, ואי אפשר להיפטר ממנו כשהוא מחליט לרדוף מקום מסויים. 5. האמת שראיתי את הניטפוק הזה בעוד מקומות. או שזו פאשלה קטנה של רולינג, או של העורכים (אולי במקור הארי עלה על איזה משהו וממנו קפץ), או שזה מתחבר לקפיצה שמוזכרת בתחילת הספר, כשדאדלי רדף אחריו בביה"ס.

HassiD

New member
לגבי תשובה 2

כתוב "עד כה הדוויג לא הביאה להארי כלום", מה הוא ציפה שהיא תביא לו? היא כל הזמן שם, הוא לא שלח אותה לאף אחד.... למרות שייתכן שזה היה פשוט ציון עובדה, שהיא לא עשתה כלום עד עכשיו....

Rumbleroar

New member
ששש, אתה מאתגר עלילתית את רולינג!
|:){|

ו... What the HELL is a Hufflepuff?!
(מצטערת, הייתי חייבת) פתרונות אפשריים - 1) הבתים זו סתם דרך מגניבה לקטלג. 2) אני מניחה שזה עובד בערך ככה - האגריד שולח ינשוף אקראי עם מכתב לינשופיה, ואז הדוויג מעבירה אותו להארי. מעין מערכת דואר דומה לאיך ששלנו עובדת - מירוץ שליחים כזה. 3) כנ"ל 4) פיבס הוא יצור מזן שקוראים לו מפחידן, לא רוח רפאים שזכתה לתואר "מפחידן" כי היא מפחידה אנשים. מפחידן הוא מין שד שעיקר התכלית שלו היא להציק לעוברי אורח תמימים, כיאה לפיבס. 5) הטרול התכופף. אני יודעת, הייתי שם. True story.

Miss Lavet

New member
עונה

1. לא הכול מתואר בספרים, זאת אומרת רק מה שחשוב להארי מוזכר בספרים אז אולי יש כל מני מפגשי ערב/שיעור מיוחד/ משהו בסגנון שמגדיל את תכונות האופי... אולי הם התכוונו שאם הרבה אנשים עם תכונות אופי דומות לשלהן הם ישיגו השגים ויצליחו יותר או בכלל שזה יאחד אותם 2. כן, האגריד הלך עד הדוויג במיוחד רק כדי שתביא להארי מכתב כדי שהארי יפגוש את האגריד... מה לעשות האגריד הוא חיבוק-מטומטם-ענק... הוא לא חושב עד הסוף 3. ועוד פעם כן! גם מתואר בספרים שהינשופים חיכו עד שהם יחזירו אותם עם מכתב... ואם הם לא מתכוונים להחזיר מכתב האנשים (לא הדארסלים... אני מתכוונת לקוסמים) אומרים להם שהם לא כותבים בחזרה 4. מפחידן זה סוג של שד מזיק אני תמיד דמיינתי את פיבס כמו בן אדם חצי שקוף שלובש אותם בגדים כל הזמן (זאת אומרת דמיינתי אותו כמו הנסיך בפים פה פה 2 בשיר של בת הים הקטנה
קיל מי!) 5. כנראה זה לא היה חשוב בעיני רולינג איך הם למדו את זה אז היא לא כתבה.... ובנושא של הטרול או שהטרול התקופף או שהארי עלה על משהו (למשל כיור) וקפץ עליו

ahrua192

New member
גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הראשונה

מזמן P: רולינג כל כך סותרת את עצמה בספרים P: מצד אחד נגד גזענות ובלה בלה על כל הקטע של חצויי דם ובצדמים, אבל היא בעצמה יוצרת את הגזענות הזו וההפרדה הזו עם הבתים.. זה ממש נורא בעיניי >< כי כל הסלית'רינים רעים. וכל הגריפינדורים טובים. והאפלפאפים (גאד איך כותבים את זה? O.O ) חסרי ערך ורייבנקלויים חרשנים וכו' וכו'. וכמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל זה בדיוק מה שהם יוצאים מן הכלל זה רק מדגיש שכל שאר בני ביתם הם כאלו >< זה כל כך לא מקדם, כי כאילו... ההיפך, צריך לשלב כיתות ולהעשיר אותם, ולא לחלק אותם לפי תכונות אופי. ועוד כאלו?!?! כאילו.. אמיץ... סיריסלי? חכם... "טוב לב.." ערמומי? >< ואם יש לי את כולן? או אף אחת? או שהן לא בולטות אצלי או לאדעת מה... זה כל כך מטופש >< 4.. בטח ענו לך... אממ.. הוא סוג של משהו שאני לא זוכרת מהוXD 5.. אממ הוא התכופף בדיוק? DD: זה החוסר הגיון שמפריע לך בספרים?XD ואני לא יודעת לענות על השארP: אחלה שאלות D:

NekoNeko

New member
פיבס הוא פולטרגייסט

או 'מטרידן' בעברית. זה מונח גרמני לשד שמשתלט על בית ואז מעצבן את הדרים בו למוות. והשאלה עם הינשופים די מדויקת XD אף פעם לא חשבתי על זה... הקטע עם הבתים תמיד עצבן אותי.

hollypop girl

New member
1.כמו שכבר אמרו, זה משהו שהמייסדים

קבעו (שכל אחד ילמד סוג תלמידים אחר) ומסורת לא מפסיקים. 2.אין לי מושג
3.אני זוכרת שבספר השלישי הדוויג טסה עד צרפתכדי לקחת מהרמיוני את מתנת יום ההולדת של הארי, אז אני מניחה שהיא ציפתה שהדראסליםירצו לשלוח לו מתנה וטסה אליהם. 4.כבר ענו לך, גם אני שאלתי את זה לפני כמה זמן...

HassiD

New member
אצל המייסדים זה היה בעצם כמו תנאי קבלה

פרט להאפלפאף, שאני לא מבין בדיוק מה המטרה פרט ללקחת את מי שלא התקבל לשאר הבתים... אבל אחרי שהם הלכו, כל המיון כבר יצא מהקשר. אין סיבה בכלל להשתמש במצנפת כאשר הם לא שם. סביר שכאשר המיסדים היו, אז הם לימדו/קבעו מערכת בבית שלהם, והנחילו צביון מסוים, אבל אם כבר רוצים להמשיך מסורת - אז לעשות כמו שצריך! אין סיבה לעשות חצי עבודה שסתם יוצרת בעיות.... הרי זה סתם יוצר פירוד ובלאגן בין הבתים ומקטלג תלמידים, ובלי לייסם כלום - אין בזה יתרון זה כמו שמישהו שלא אוהב סופגניות יקנה סופגניות בחנוכה. אין לזה מטרה, וזה סתם בזבוז כסף...

hollypop girl

New member
זה לא היה תנאי קבלה. בהתחלה הם לימדו

את כולם ביחד (באופן רגיל) ואז סלית'רין החליט להתחכם ואמר שהוא רוצה ללמד תלמידים רק מסוג א', אז גריפינדור ורייבנקלו לקחו את ב' ו-ג' והפאלפאף שהייתה טובת לב לקחה 1.את כל השאר (שהם קוסמים לכל דבר, וגם להם מגיע ללמוד)\2.את טובי הלב (כמוהה) -אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה עם הפאלפאף
אחרי שהם מתו, המצנפת של גריפינדור שהוכשרה במיוחד למיון תלמידים המשיכה בדרך של המייסדים ולאף מנהל לא היה את האומץ\שכל להגיד "אולי המייסדים טעו, אולי הפילוג הזה לא טוב בשבילנו" וברור שאף אחד לא יעצור את המסורת ארוכת השנים שמשורשת כלכך עמוק בתרבות הקוסמים. אגב, ספוגניות: סופגניות זה לא מאכל חובה טכנית. אבל לדוגמא מצות, אם אני רוצה לאכול לחם בפסח אבל לא אוהבת מצות, אין לי ברירה אלא לאכול אותם כי כאמור אני רוצה לחם. ההשוואה יצאה לא מי יודע מה, אבל המנהלים רוצים\צריכים (כי ככה מקובל) לשמור על מסורת ארוכת שנים של פילוג לבתים גם אם הם מודעים לזה שזה עלול ליצור תככים ובאלגן. אגב 2 לעשות כיתת "גאונים" גם יגרום ליריבות (מנסיון אישי
) אבל זה נחשב למשהו מקובל יותר כי זה עוזר לתלמידים שקולטים מהר לממש את הפוטנציאל שלהם, מי יודע אולי לשים את כל האנשים השאפתנים במקום אחד יכול להועיל איכשהו...

HassiD

New member
נכון ולא נכון

לגבי ה"אגב" הראשון. בכוונה לקחתי סופגניותולא מצות. כי מצות זו חובה ולחם הוא איסור, בעוד שסופגניות זה מנהג. המסורת בדר"כ אינה חובה, ונוהגים לבצע מסורת כל עוד היא בטווח ההגיוני (את יכולה לראות שחילונים שחושבים שהמסורת מיותר - לא עושים אותה). ואם באמת בפילוג לא היו בעיות - זה לא היה קריטי. אבל זה כן יותר פילוג בין התלמידים, אז זה לא שווה את זה. לגבי "אגב 2". אני מסכים שכיתת גאונים יוצרת יריבות חיובית, הרי גם בימינו יש חלוקה להקבצות, כיתות מחוננים, כיתות עזר לחלשים וכדו', אבל זה בגלל שעושים שימוש בחלוקה! בכיתת הגאונים המורה לא מסביר את החומר והולך באמצע השיעור כי כולם הבינו מהר, אלא מסביר יותר לעומק, מביא העשרה, עוד דוגמאות וכדו' (ז"א מנצל את היכולת ה"מיוחדת" של התלמידים בכיתה), ולכן ציפיתי שבגרפינדור יהיה באמת שיעור העשרה לאמיצים או משהו כזה... ואפילו המורה לא יכול להעביר את השיעור ככה שיתאים לבית ספציפי, כי בשיעורים יש 2 בתים בכל פעם...

hollypop girl

New member
צודק בקשר לאגב הראשון. אבל כמו שאמרתי,

אתה לא יכול להתוערר בבוקר להחליט גאוני הדור שהקימו אתהוגוורטס טעו. אולי היריבות בין הבתים דווקא חיובית, אבל העניין עם סלית'רין והפאלפאף יוצר גזענות. אבל מה לעשות, מצוותו של סליתרין הייתה ללמד טהורי דם, וכל השאר לקחו את מה שהם רצו, וזה לא משהו שאפשר פתאום להפסיק ולהגיד "בואו נלמד כולנו ביחד!" אתה צודק היה צריך להעביר את השיעור באופן מיוחד שיתאים לבית, אבל איך ללמד אסטורומיה ברוח גריפינדור??

HassiD

New member
לא צריך להתפרע

ברור שגם אמיצים צריכים ללמוד לימודי ליבה. אבל בדיוק כמו שיש בתי-ספר דתיים, בהם מלמדים את מה שלומדים החילונים, אבל מוסיפים שיעורים של דתיים (גמרא, הלכה, מחשבת....) ואיפה שכן צריך לרחת צד (תנ"ך) לוקחים צד. מה שאותו דבר (מתמטיקה אנגלית...) נשאר זהה. אז לא ציפיתי שילמדו אותם אסטרונומיה ברוח גריפינור או משהו כזה (כי אז נמצא מישהו שמנסה להתעתק למאדים, כי הוא שאפתן או אמיץ...), אלא שאיפה שאפשר יכניסו את זה, ושלפחות יתנו איזה "שיעור שבועי ברוח הבית" או משהו בכיוון...

רורי115

New member
לגבי 2- זה מוסבר בספר השלישי

כשהרמיוני קנתה בצרפת מתנה להארי ופחדה לשלוח את זה בדואר הרגיל, אז היא אומרת שהדוויג הופיעה אצלה. כנראה יש חוש להדוויג (קסם) שכאשר מישהו רוצה לכתוב לבעלים שלה ואין לו אמצעים, או פשוט צריך לכתוב, ואפילו אם היא חושבת שהם צריכים לכתוב לו כמו עם הדרסלים- אז היא פשוט מופיעה אצלו.

hollypop girl

New member
בדיוק מה שאמרתי. אולי זה לא קורה

לה עם אנשים זאים, אולי היא פשוט יודעת שהחברים של הארי רוצים לשלוח לו מתנה אז היא טסה אליהם....

למעלה