שאלות

דניאל2293

New member
שאלות

שלום, יש לי מס' שאלות הלכתי לדיאטנית על מנת שתתן לי תפריט לשמירה על המשקל היא אמרה לי להפסיק לאכול את כל מוצרי 0% שומן (מכיוון שאינם מספקים את הדברים הנחוצים לגוף) כמו כן היא הוסיפה לי לתפריט טחינה/אבוקדו/חומוס ואמרה לי לאכול יוגורט במקום 0% 1.5% שומן וקוטג' במקום 1% אז לאכול 3% עכשיו ברגע שהיא הוסיפה לי את המוצרים האלה עם השומן אז כמות הגרם של השומן שאני צריכה לאכול ביום תעלה ואני מפחדת מעלייה במשקל. הבנתי שכל גרם שומן שווה ל 9 קלוריות. רציתי לדעת אם נגיד אני אוכלת 20 גרם שומן ביום מכל המוצרים ששווים ל 180 קלוריות ואני עושה פעילות גופנית ששורפת את הקלוריות שמתווספות לי כל יום מהשומן שהוספתי לתפריט האם אני ישמין או יעלה במשקל? בנוסף רציתי לדעת האם הוספה פתאומית של המוצרים האלו לתפריט תגרום לי להשמין? מכיוון שעם הוספת המוצרים האלו אני אצטרך לאכול יותר קלוריות ביום ממה שאני רגילה. הדיאטנית אמרה לי שאני לא ישמין אבל יעלה במשקל מכייון שירדתי במשקל מבלי לעשות פעילות גופנית ומכיוון שהדבר השפיע על מצבי הבריאותי הלכתי אל הדיאטנית שתעזור לי לבנות תפריט שימנע ממני את הירידה במשקל. אני לא רוצה לרדת יותר במשקל אבל אני רוצה לרדת בהקפים של הגוף האם הדבר אפשרי? תודה ומחכה לתשובה :)

yalaniv

New member
תשובות

שלום דניאל, את שואלת שאלות מצויינות. בואי נתחיל מהדבר הבסיסי: שומן חשוב לגוף שלנו. נקודה. התפריט הבסיסי צריך לכלול 20% שומן ביום. אם נדבר על תפריט של 1200 קלוריות, 20% מזה זה 240 קלוריות של שומן שצריכות להיכנס לגוף שלנו. אם נחלק 240 קלוריות ל-9 קלוריות לגרם שומן, נקבל כ-26.5 גרם שומן ביום. קוטג' 3%, מכיל 3 גרם שומן ל-100 גרם, ו 7.5 גרם שומן לקופסה של 250 גרם, כלומר - כ-1/3 מתצרוכת השומן המומלצת ביום. זו הסיבה שהדיאטנית אמרה לך להוסיף לתפריט טחינה, אבוקדו וחומוס. הגוף שלנו צריך שומן. רוב בני האדם לא משמינים כי הם אוכלים מאכלים עתירי שומן. רוב בני האדם משמינים כי הם אוכלים מאכלים עתירי פחמימות, עתירי סוכרים או עתירי עמילנים, כמו לחם, ואורז ופסטה וקמחים למיניהם ועוגות ומאפים ובורקסים ופסטה ופתיתים ותפוחי אדמה ופירות וכן הלאה וכן הלאה. רוב המוצרים דלי השומן מכילים תוספת של פחמימות. יכול להיות שתעלי במשקל לתקופה מסויימת, כי בהרבה מקרים דיאטות לא מאוזנות גורמות לגוף להיכנס למצב של מגננה, כלומר למצב דמוי צום, ובו הגוף מפסיק לבצע תהליכי שיקום בגוף, ואז גם תצרוכת הקלוריות היומית יורדת. תאזני את התפריט שלך, ואם תוסיפי פעילות גופנית של כ-300 קלוריות ביום (כמו הליכה חצי שעה), 3 פעמים בשבוע, את תראי שינויים נפלאים. הרבה בריאות,

../images/Emo45.gif

אבל לגבי פירות- לא מזה אנשים משמינים....לא מהפירות הטריים. וגם לא מלחם קל\מלא\שיפון מלא

berta84

New member
../images/Emo45.gif 240 קלוריות משומן זה המינימום שצריך

כי 1200 זאת כמות קלוריות מינימלית ו-20% זה מינימום שצריך לבוא משומן ,לפי דעתי אפשר להמיר לפעמים חלק מהפחמימות בתפריט בשומנים בריאים בלתי רוויים מהצומח

תשובות

שלום לך, כמה דברים : 1. לגבי מוצרי החלב - את אוכלת מוצרים עם אחוזי שומן יחסית נמוכים עדיין כך שממש אין מה לדאוג. 2. אין לך מה לפחד משומן - שומן צריך להיות חלק מהתפריט היומי שלנו , בעיקר שומן ממקורות צמחיים כמו אלו שציינת (טחינה, אבוקדו, חומוס וכמובן גם שמן זית וקנולה). השומן נחוץ לתפקוד תקין של התאים, לייצור הורמונים מסוימים, לשמירה על בריאות העור ועוד. לא הייתי חוששת מעלייה במשקל, במיוחד אם הייתה ירידה במשקל לא רצונית לאחרונה. על ידי צריכה של תזונה בריאה ומאוזנת (שאני מניחה שזה מה שבנתה לך הדיאטנית) ושילוב של פעילות גופנית ניתן בהחלט לצמצם את ההיקפים מבלי לרדת במשקל. בהצלחה נטלי

למעלה