...שאלות...

alinush1991

New member
...שאלות...

לפני מספר ימים קרה לנו אסון במשפחה, סבתא רבא שלי נפטרה ואני לקחתי את זה נורא קשה... מאז שזה קרה אני לא מזהה את עצמי ... אני נעשיתי יותר פחדנית מהרגיל, יותר היסטרית, יותר פרנואידית, פתאום יש לי התקפי חרדה חמורים ביותר... ולפעמים אני מרגישה נורא רע גם פיזית... אני מפחדת ללכת לישון...אני כל הזמן נלחצת כשמישהו לא מרגיש טוב, נגיד אבא שלי לא הרגיש טוב יום ואימא שלי נתנה לו איזה תרופה ואני נורא נבהלתי, שאלתי אותו אלף פעם אם הוא בסדר... אני כאילו מפחדת שזה יקרה לעוד מישהו \ לי חס וחלילה חס ושלום... אתמול בלילה ניסיתי להרדם ופתאום התחלתי להרגיש ממש רע, קמתי והלכתי לשתות מים...ישבתי קצת, שתיתי... הרגשתי רעידות בכל הגוף נכנסתי לאטרף...שתפתי פנים, נשמתי עמוק נרגעתי ורק אז איכשהו הצלחתי להרדם... יש לציין שאני נורא מפחדת מהמוות...שזה פחד נורמלי... אבל אני חוטפת את הפחד הזה בלי סיבה...הרי אין סכנה כלשהי חס וחלילה... עובר עליי משהו מוזר מאז המוות של סבתא רבא שלי... אני מאוד עצבנית רועדת ...עכשיו אני מרגישה יחסית טוב אבל בבוקר ובצהריים סבלתי ממחנק חזק בגרון ומצמרמורת באוזניים....אני לא יודעת אם זה נפשי או לא... אבל ההרגשות האלו עוד יותר הכניסו אותי להיסטריה באתי לאימא שלי עם שאלות "מה אם יש לי את זה...ומה אם יש לי את זה...מה יש לי? אני מפחדת...אולי אני אגש לרופא אא"ג או אולי לרופאת משפחה "... קיצר נשמעתי כמו פרנואידית... אחרי זה די נרגעתי אפילו שמחתי וצחקתי.....ועבר לי...עכשיו אני בסדר.. אבל אני עדין לא אותה האחת שהייתי לפני המוות של סבתא רבא שלי... אני יודעת שזה קשה וכואב אבל אני לא יכולה להמשיך ככה ...צריך להמשיך הלאה... אני רוצה להרגע איכשהו, אולי מישהו יודע מה עליי לעשות בנידון??? אולי אני צריכה טיפול... אם כן...אז איך פונים לפסיכולוג? ...מבקשים הפניה מרופאת המשפחה??? זה מאוד חשוב לי...אני רוצה לחזור להיות מי שהייתי פעם... תודה מראש לעונים

גרא.

New member
alinush1991,צר לשמוע על מותה של סבתך,האובדן

כל כך כואב,פוגע,וקשה מאד להתמודד איתו.במיוחד בימים הראשונים של האבל,שעה שאתם יושבים שבעה כמובן אם לא קמתם עדיין.בזמן הזה,כשכל המשפחה מכונסת יחד,לעיתים עם ידידים וקרובים,מצב המכוון לתמוך זה בכאבו של זה,כאשר לכולם כואב,אבל העוצמה,וההתמודדות שונה,אליה מתלוות רגשות,ותגובות פיזיולוגיות כפי שאת מרגישה.אם הסבל שלך רב מדי,הלחץ והמתח גורמים לתגובות פיזיולוגיות קשות כפי שתארת,בוודאי שאת יכולה לפנות לרופא המשפחה,בכדי לקבל כדורי הרגעה.אבל הפנייה לפסיכולוג,מוקדמת להבנתי מדי,במיוחד אם אתם עדיין יושבים שבעה.קחי עוד זמן להתמודד יחד עם המשפחה באבלך,באבלכם. מאוחר יותר,אם תתקשי לחזור לשגרה,שאחרי השבעה,תרגישי שאינך מסוגלת לעמוד לבדך מול הכאב ויסורי הנפש.תוכלי לפנות לפסיכולוג,בקופת החולים שלך.לאו דווקא דרך רופא המשפחה,אלא בבקשה ישירה. שלא תדעי צער עוד.

alinush1991

New member
אז ...

התופעות הפיזיות שמתרחשות אצלי הן בעצם נפשיות??? כתוצאה מהפחד הלחץ והכאב? כל התופעות של קושי בנשימה, מחנק בגרון, צמרמורות...חולשה...?????

sharpantie

New member
התופעות שאת מציינת

אופיינות למצבי חרדה שהבסיס להן הוא נפשי. אם המצב ימשך ולא יחלוף אולי כדאי לשקול טיפול בתרופה נגד חרדה לפי המלצה של הרופא המטפל.

alinush1991

New member
הבעיה היא

שזה נורא מפריע לי למהלך החיים...והשגרה... אני כעת לא לומדת אני לפני גיוס... היום רציתי לקום ולעשות ספורט ולא יכולתי כי אני מרגישה עייפות חולשה וקושי לנשום... אחרי זה חשבתי אולי לקרוא ספר...קראתי שורה אחת ושוב ...התעייפתי... הלכתי לקניות והרגשתי צורך לעצור ולשבת על ספסל כמו איזו זקנה ולשתות מים...כי הרגשתי שאני עומדת להתעייף... חזרתי הביתה התיישבתי ושוב הרגשתי רע... שתיתי מלא מים...שתפתי פנים ולא עזר... אני מתקשרת להורים מספרת להם שאני לא מרגישה טוב...והם כבר נמאס להם לשמוע...טוענים שאני פרנואידית....ורק צועקים עליי במקום לתמוך בי...ואומרים "מה אנחנו יכולים לעשות , לקרוא לאמבולנס שיקח אותך למיון זה מה שאת רוצה?" ואני ממש מרגישה כאילו אני עומדת למות... אני מתגייסת בעוד חודש וקצת ואני מאוד רוצה שזה יעבור כבר... אני מקווה שזה אכן רק נפשי ולא פיזי...ואני רוצה שזה יעבור כבר...אבל איך? אומרים לי להרגע...אני מנסה באמת שכן, אני מנסה להרגע, לחייך, לצחוק, לדבר, לשמוע מוסיקה, לראות טלוויזיה... אבל זה לא עובר...:(

sharpantie

New member
דווקא בגלל שזה מפריע

לשיגרת החיים, חשוב שתפני לרופא המשפחה לטיפול.

alinush1991

New member
אוקי...:\

קודם כל תודה... עליי לפנות לרופאת המשפחה כדי לבקש הפנייה לפסיכולוג? ואיך מתבצע התשלום לפסיכולוגי? דרך הכרטיס המגנטי או דרך כסף מזומן??... תודה מראש

sharpantie

New member
יתכן שלא יהיה צורך בהפניה לפסיכולוג

פני קודם לרופא המשפחה ותסבירי את הבעיה ומה שקורה לך. הוא כבר יחליט מה הטיפול המתאים. אם יהיה צורך בפסיכולוג יסבירו לך איך מתבצע התשלום. כל טוב ותרגישי טוב.

למעלה