שאלות

coaxcable

New member
שאלות

יש בידי מחשב נייד אך יש דברים שאני רוצה לשדרג ולבחון מחדש. המחשב הוא של HP מסידרת פאביליון (לא זוכר את המספר). רציתי לדגום קטעון סרט דרך ממשק/כניסת FIREWIRE אבל התברר לי שבמחשב הזה אין את הכניסה ובכלל, שיש במחשב הרבה חוסרים בכניסות כמו PS2, כניסות מהסוג הישן למדפסות ועכברים COM/LPT וכדומה רציתי לדעת האם כניסות FIREWIRE נחשבות כחלק אינטגראלי או כמשהו מחייב או שכדאי לדרוש במחשב חדש (לפחות כניסה 1 ועדיף 2 כרדי שיהיה גיבוי?) כמה כניסות USB כדאי שתהיינה במחשב נייד (והאם יש מצב לבקש 3-4 כניסות?) האם PS2 רצוי שיהיה קיים, אם לא, מדןע לא? (לדעתי כן, אבל.....!?) שאלה נוספת, האם יש מפצל/ממיר כניסה/ממשק/חיבור מ USB ל FIREWIRE כדי שבינתיים אוכל להשתמש במחשב הנייד ובמצלמת הוידאו שלי ואוכל לדגום קטעוני וידאו קצרים? עד שאחליף מחשב, אם בכלל? תודה מראש.. מספר שאלות, אבל לכולן נחוצה התשובה.

RoyBO

New member
לא ראיתי מתאם שUSB-FW תבדוק בזאפ

בכל נייד חדש היום יש כניסת FW אחת. USB יש בין4-2 תלוי בדגם. ואין דבר כזה "לבקש" שישימו 4 כניסות או 2 או X מחשב נייד זה דבר קבוע מבחינת עיצוב, חלקים וכו' קונים מחשב בהתאם לצרכים ובוחרים בדגם הכי מתאים לך החברות הגדול כמו דל HP ולנובו מאפשרות להחליט אילו רכיבים לשים בהתאם לתמיכת הנייד, אבל זה רק בקנייה מהאתר שלהם ולא בארץ.

RoyBO

New member
איזה דגם הנייד שלך? יכול מאוד להיות שאתה

פשוט לא יודע לזהות FW יש כמה שני קונקטורים מסויימים לFW 6 PIN או 4 PIN כמעט בכל מחשב בן שנתיים יש כזו כניסה. כניסות PS2 או PARALLEL וכאלה מזמן פרחו מן העולם ולא שמים כאלה בנייד הן לא פונקציונליות עבור המשתמש הנייד. אפשר לחבר מקלדת או עכבר דרך USB\BLUETOOTH

coaxcable

New member
לדעתי PS2 עדין תופס. אישית אני לא אוהב

אוהב מחברי USB לעכברים כי במחשבים מסויימים הוא לא מזוהה ולא החומרה המחוברת אליהם

RoyBO

New member
אגב אתה יכול לקנות כרטיס PCMCIA\EXPRESS

שהוא בעל כניסות FW חפש בזאפ תבדוק איזה חריץ הרחבה יש לך בניי PCMCIA או EXPRESS CARD SLOT

coaxcable

New member
עוד שאלה

אני מחפש מחשב שיהיו בו 2 כניסות USB (לפחות מסוג 2 עדיף) 1 כניסת FW (לפחות ועדיף 2) 1 כניסת PS2 1 יציאה למסך חיצוני 1 יציאה למודם רגיל 1יציאה לכבל תקשורת 1 כניסה לPCMCIA או אקספרס או משולב אם יש 1 צורב DVD 1 חיבור אלחוטי לרשת מעבד לפחות 1,600MHZ זיכרון 1-2MB לוח מגע במקום עכבר ובלי יותר מדי מקשי מולטימדיה מטומטמים שמפריעים :) רמקולים מובנים במחשב ולא בצג מה יכול להיות המחיר (והאם יש בסכום של 3,500 אחד כזה)?

יאיר B

New member
הסכום שלך נמוך מאוד למחשב נייד.

1. כניסות USB - כיום יש בין 2-4 בכל המחשבים. 2. כניסות FW - יש בחלק מהמחשבים כניסה אחת בלבד. אני לא מכיר נייד עם 2 כניסות (אפשר להוסיף כרטיסים כמו שאמרו לך). 3. כניסת PS2 - לא קיים יותר בניידים (כמו שלא קיימים יציאות למדפסות COM ואין כוננים דיסקטים - הנייד הוא קטן ואין מקום/משקל לשים את הדברים הללו). מעולם לא הייתה לי בעיה עם עכברי USB והם עובדים הייטב בניידים. 4. יציאה למסך חיצוני - יש VGA אם לזה אתה מתכוון. זה קיים בכל נייד בעיקרון. 5. יציאה למודם רגיל - זה סטנדרט כיום. 6. יציאה לכבל תקשורת - אם אתה מתכוון לתקשורת רשת - זה גם סטנדרט. 7. כניסה ל-PCMACIA - כיום יש את האקספרס שהם קטנים יותר וצריך כרטיסים יעודיים. 8. צורב DVD - סטנדרט כיום בניידים. צורב רגיל ולא BR/HD וכל החידושים הללו. 9. מעבד - המעבדים של הניידים שונים מאלו של השולחניים. שיטת המספור שונה וכיום אין הרבה משמעות למהירות של המעבד. 10. זיכרון - לא מומלץ לקנות נייד עם פחות מ-2GB זיכרון. 11. לוח מגע - זה קיים כסטנדרט בכל נייד כמעט כיום. 12. רמקולים מובנים במחשב - זה סטנדרט בכל נייד. אין נידיים עם רמקולים במסך (זה קיים רק במסכים לשולחניים). היוצא דופן היחיד הוא הEEE של אסוס, אבל לך זה לא ממש יתאים. כאמור הסכום שאתה מוכן להשקיע הוא די נמוך. ניידים עולים יותר משולחניים.

coaxcable

New member
איך אני יודע

מה זה PCMCIA ומה זה EXPRESS CARD SLOT (מעולם לא בדקתי הבדלים למרות שראיתי לפני 5 שנים PCMCIA) לגבי FW בדקתי, אין כניסות/מחברים. קניתי כרטיס עם 3 כניסות שלו למחשב דולחני וזה דומה ל USB במקצת, לא? אפרופו (בלי גבינה) לגבי כרטיס (אחד מהשניים שהצגת למעלה) קניתי אחד מהם, ושוב - לא יודע לזהות מי מבין השניים הוא היה, המחשב זיהה אותו אבל המחברים לא פעלו וגם לא מחברי USB שהיו עליו. מדוע זה קרה? יש למחשב פאביליון ZE4900 מעבודה

למעלה