שאלות

שאלות

אשמח אם תעזרו לי מי שיודע. 1-למה אסור לאישה לשיר...? בגלל איזו סיבה...? 2-למה אסור לסתם דוגמא נער שתהיה לו חברה...? בנוגע לשאלה השנייה לפי מה שאני יודע אם אני לא טועה בגלל שהאישה יכולה להסיט את הגבר מדרך היושר אוו משהו כזה.אני צודק...? עוד שאלה-האם אחריי שאני קורא "קריאת שמע שעל המיטה" אני חייב בדיוק שאני מסיים לקרוא ללכת לישון....? ועוד שאלה שמעניינת אותי. לגבי קיום יחסים זה תקף גם לגבי הומוסקסואליים ודו מניים..? זאת אומרת מי שהוא הומוסקסואל אסור לו להיות עם גבר בדיוק כמו שמישהו שהוא לא כזה להיות עם אישה...? אשמח אם תענו לי.

mgb

New member
שירת אישה קריאת שמע ויחסים מעוותים

בס"ד שלום ! הערה(לא בפעם הראשונה..)רצוי מאוד שלא לשאול בפורום שאלות בנושאי "בינו לבינה" וצניעות. 1. הפסוק אומר(שיר השירים) "כי קולך ערב.." למדו חז"ל שקול (=שירת) אישה מהנה איש ובאשר היא איננה אשתו או אשתו בזמנים מסויימים אסור לא להינות מקולה. החלק הגשמי במציאות העולם איננה חלק בלתי נפרד מהחלק הרוחני ואיננו יודעים מאומה זולת מה שחכמים ידעו מחכמתם או ממסורת מאז מתן תורה ע"י משה רבנו. לכן גם אם איינו יודעים למה וכמה ואיך ההשפעה של השירה נאסרה ופוגמת על נשמת האדם לולא מה שלימדונו חז"ל. ישנם אמנם תנאים שהותר לשמוע כמו למשל אם איננה מכירה ואינה לפניו(נדמה לי גם הקלטה) אבל אלו רק מצבים של דיעבד. 2. מצב של חברות בין נער לנערה אסור בתכלית כי ידוע למה הדבר יכול להגיע ואין צורך לפרט. 3.ישנה תפילת "המפיל" שאחריה אין לדבר. לישון?! אי אפשר לאלץ אדם לישון. (פשוט מחכים ש"מלאך השינה" יגיע..)לאחר שאר חלקי ה"קריאת שמע על המיטה" מותר לדבר. לכן ישנם ניסוחים שמשאירים את ברכת "המפיל" לסוף הק"ש. 4. שוב ענייני צניעות.. מה יהיה?! בכל אופן התורה הקדושה אוסרת יחסים בין אותו מין זכרי. לגבי המין הנקבי הדבר לא נאסר בתורה אבל חז"ל פסלו נשים כאלה להינשא לכהנים והדבר מצביע כמה חז"ל "עודדו" זאת. שוב חוזר מזכיר מבקש ואף מתריע: אנא, לא לשאול שאלות בענייני צניעות או "בינו לבינה" בפורום, אלא אך ורק באמצעות תיבת המסרים. שבת שלום וחנוכה שמח מגב

למעלה