שאלות..

rachel437

New member
למדתי על פי המסורת

במסגרת חרדית במשך שנים, חפש תרוץ אחר, אני כבר מנחשת את תשובתך.

גלבטרון

New member
אתה קופץ למסקנות ולכן שוגה

התורה היא המכלול הכולל את בראשית, שמות, ויקרא, במדבר ודברים! וע"פ האמונה הדתית היהודית ניתנה למשה ע"י אלוהים. על כל שאר הספרים שנמצאים במכלולי "נביאים" ו"כתובים" וכן המשנה, גמרא, מדרש, תלמוד, קבלה וכו'..... אין שום עוררין שהם תוצר של בני אדם. התלמוד למשל מנסה לפרש את התורה אבל זאת פרשנות אנושית, זו הסיבה שאפילו בזרמים דתיים חרדיים מאוד יש אי הסכמה וזאת מכיון שבני אדם שונים זה מזה ולכן הפרשנות שלהם לדברים היא שונה ולכן לא ממש אמינה. מדבריך ניתן לראות כי לא למדת תיאולוגיה או למדת/חקרת (או ניסת לפחות) דתות ואמונות אחרות. שכחת כי הסיבה המרכזית שאתה יהודי זה פשוט מכיוון שנולדת במשפחה שמאמינה ביהדות ואילו היית נולד למשפחה אחרת היית היום נוצרי, מוסלמי, בודיסטי או אתאיסט. אתה לא באמת בחרת להיות יהודי אלא הדבר הושרש בך מילדות. אילו לא היית יהודי והיית מתגייר אז היית יכול לטעון שבחרת בדתך. ההבדל היחיד בין הנוצרים הראשונים ליהודים היה שאלה האמינו שישו(ע) הוא הגואל ואלה לא. בדיוק כמו שהיה פלג שהאמין שיהודה המכבי הוא המשיח והיה פלג שלא האמין, כמו שהיה פלג האמין ששבתאי היה המשיח והיה פלג שלא. רק כאשר הנצרות אומצה ע"י האימפריה הרומית היא עברה שינוי מהותי בבסיסה ונהיתה תשבץ ענק המורכב מהרבה מאוד אמונות וטקסים של דתות אחרות שלאחר האיחוד נהיו נוצרים. כך למשל יום ההולדת של מיתרס 25 בדצמבר נהפך ליום הולדתו של ישו וכן גם טקסיו. הטקסים עבור האלה איזיס המצרית שונו לטקסי מירים הקדושה וכך הלאה. גם האמונה בחיים לאחר המוות של עמים אחרים השתרשה בנצרות ואחר כך ביהדות. לדוגמא, בנצרות, לוציפר הוא מלאך שנפל ממלכת אלוהים והקים ממלכה משלו בשאול והוא רוצה להשמיד את האנושות או לפחות לשעבד אותה - אין דבר כזה ביהדות. לוציפר לא קיים והשטן הוא לא המקביל שלו. ע"פ איוב השטן הוא מלאך של אלוהים, הנאמן לאלוהים אשר פשוט לא סומך על בני האדם ומפקפק באמונתיהם אליו ומנסה להוכיח לו זאת. השטן הוא לא יצר הרע ביהדות - אמונה זו אומצה ע"י היהודית מהנצרות. כנ"ל אמונה בגילגול נשמות שלא הייתה קיימת ביהדות, ראשית היא כלל לא מוזכרת בכל התורה ושאר התנ"ך, שנית, היא סותרת את האמונה בתחיית המתים. אם יש נשמה מסויימת נניח נשמה X והיא נמצאת כרגע בבחור שנקרא "אבי" ולאחר מיכן היא מתגלגלת ל"בני" ואז ל"גדי" אז כאשר תהיה תחיית המתים איך בדיוק יקומו אבי ובני וגדי לתחיה אם לכולם יש את אותה נשמה? מה הנשמה תתפצל ל-3 חלקים? היא תשכפל עצמה? אין איזכור ולו קלוש ביותר לאפשרויות האלה או אחרות ומסיבה טובה כי גילגול נשמות נוסף אחר כך ליהדות. כל עם/דת שמאמין בגלגול נשמות לא מאמין בתחיית המתים שתי האמונות הללו סותרות אחת את השנייה. כמו כן האיסלם נוצר אחרי שהנצרות והיהדות כבר היו קיימות אבל הוא מפרש הרבה דברים אחרת, למשל באיסלם ישו שרד את הצליבה והמשיך לחיות את חייו וההבטחות שאלוהים הבטיח לאברהם ובנו הבכור ישמעאל הם אלו שמתקיימות. בעוד שהיהדות עוקב אחר צאצאי יעקב האיסלם עוקב אחרי ישמעאל, אותה נקודת התחלה לשניהם, כל אחד עוקב אחרי דמות אחרת. אני לא אדם שמתעצבן בקלות ולא איכפת לי אם אתה "דוס" או לא. אין לי בעיה שתמשיך להאמין במה שאתה רק רוצה כל עוד שתבין שזו רק אמונתך ואחרים זכאים לשלהם.

natan7

New member
חחח יאשת אותי

עם הטקסט הארוך הזה. בכל מקרה אם תרצה ללמד אותי היסטוירה\מתימטיקה\סיפרות\פיסיקה אשמח. תורה איני יכול ללמוד מאפיקורסי

גלבטרון

New member
תתפלא, דווקא הלא מאמין יכול ללמד אותך הרבה

על התורה. מכיוון שלא כמו מאמין, הוא קורא את הטקסט עם עיניים פקוחות, בלי דעה מגובשת והוא מבחין בפרטים שהמאמין מהיותו מאמין לא מבחין.

תגיד לו כך

תגיד לו שאנשים מאמינים בכול מיני דברים, כמעט בכול מה שניתן להעלות על הדעת אנשים מאמינים. הם יכולים להאמין שהמנהיג שלהם הוא אל, בן האלים, בן השמש . ירד מהשמים ומהכוכבים אנשים מאמינים יכולים לטעון שהם יכולים לקרוא את העתיד בקריאה בקפה, בקלפים, בהטלת קוביה ובחריצים של צמיגי מכונית , כמעט כול האמונות שאפשר לחשוב עליהם כבר קיימות. תגיד לו גם, שלכול עם יש תרבות מסורת ואמונה דתית אחת לפחות -- לא רק ליהדות. העובדה שקיימת מסורת דתית מוכיחה שהיתה קיימת תרבות, היא לא מוכיחה מי האמין באותה מסורת, מתי האמינו ובמה. מסורת יכלה היתה להיכתב בדיעבד, למשל בתנ"ך מוזכר שפן הנביא שמצא ספר חוקים במשכן, כנראה ספר דברים ועד זמנו(לפחות) לא חגגו את חג סוכות. דת גם יכולה היתה להיות דת מדינה, כלומר מוכתבת על ידי השלטון, השלטון היה יכול להשתמש בדת לכול מני צרכים פנימיים,, למשל לצורך אדמיניסטרציה למשל לצורך גיבוש זהות לאומית, ואפילו לצורך מתן תוקף כביכול אלוהי לחוקים, דבר מקובל בתקופה ההיא. תגיד לו שבאופן ספציפי המיתסים התנכיים לא היו חידוש במזרח הקרוב, הם היו ידועים הרבה לפני היהדות , סיפור הבריאה בשבעה ימים, יום שבת כיום מנוחה מעבודה בתרבות שומר. בריאה בהבל פה, כלומר במילים, על ידי האל אנליל ואדפה בתפקיד אדם התנכי , הכול היה קייים הרבה לפני היהדות.

Lester 1

New member
התשובה שלי ל-mcGooo

ל-mcGooo אין סוף לשטויות וויכוחים שדתיים ימציאו. אם אלוהים נתן לבני אדם נשמה, תשאל אותו מי נתן לאלוהים נשמה? ובכלל, למה לאלוהים לטרוח ליצור את היקום? על תיתן לא לספק אותך כל-כך מהר, הוא ינסה להמציא שטיות על הבלים, כמו איש מכירות נבזה שעלו עליו. -------------------------------------------

natan7

New member
לגביך

אתה שואל שאלות מתקמדות. למה הדבר דומה? לילד בכיתה ח' שרק עכשיו למד אלגברה משוואות ומתקשה בזה ולא מבין מדוע יש עכשיו "משוואות" שעושים את חייו קשים והוא עוד אף טוען (אולי בצדק): "מה יעזור לי כל המשוואות האלו בחיים?? מה אני אדבר עם אישתי על המשוואות הללו"? מבחינת ראות הילד הוא צודק. אך מבחינת המציאות כולה הוא צודק. כי המשוואות האלו מבססות את כל המדע. את כל הפיסיקה ואת כל העניינים הדומים. לולא אותן משוואות לא היה לנו חשמל שיש לנו היום, ושלא נדבר על מחשבים... ולגביך- אתה כמו הילד שרק שמעבר לטענה של הילד, אתה מבקש גם ללמוד כעת חדווא תאורטית, מכניקץ קוונטים ופיסיקה גרעינית. אם ילמדו ילד זה את הנושאים הללו בזמן שהוא בקושי החל ללמוד משוואות עם נעלם אחד- הילד לא יבין כלום. והילד אף יתבלבל במה שילמדו אותו. אזי תהייה חכם ידידי ושאל שאלות נכונות. אחרת שאלות מסוג אלו מראות כי אתה מקובע בדעות שלך ואינך רוצה לשנות אותן גם אם הן שקריות. כלומר אתה אדם לא אמיתי.

T o K i O

New member
בקיצור, קודם הרעלת המוח, אחר כך הסברים

טיפשיים. תסביר, אל תדאג אנחנו נבין.

אם הטלר היה שלוחו של אלהים

בהכרח שאלהים לא יצר את האדם. וזאת מדברי יהוה עצמו. ``אתה חסת על הקיקיון אשר לא עמלת בו ולא גידלתו, ואני לא אחוס על נינווה העיר הגדולה אשר יש בה הרבה משתים עשרה ריבוא אדם`` ואף שם לא התיימר לומר שהוא יצר אותם או גידל אותם.

Lucy Wiggin

New member
ואם היטלר הוא שליחו של אלוהים

מדוע הדתיים והחרדים גם שונאים אותו כראוי לצורר? הרי הוא רק עשה את דבר ה'...

Lucy Wiggin

New member
גם לאברהם

ובכל זאת הוא בחר לנסות לרצוח את בנו, בפקודתו של אלוהים.

T o K i O

New member
אז ה' מוגבל.

אם בנאדם מצליח להתנגד לרצון האלוהי אז אין ה' יכול למלא את כל רצונותיו. ואם בנאדם לא יכול להתנגד לרצון האלוהי סימן שלאותו אדם כלל לא היתה בחירה. תחליט..

ורק יהוה הסדיסט משולל בחירה

ומבלי יכולת להתאפק, רוצח על ימין ועל שמאל. וגרוע הוא אף מאותה זונה שבאה אל שלמה, שהעדיפה בן חי, ואפילו אם יאומץ אצל אותה זונה, מאשר לגזור אותו לשניים. ואלהיך, רוצח את בניו אם ממאנים להכיר באבהותו.

בהיות ושכיר חרב חייב מיתה

משא``כ השוכר או המשלח. שאף כי חייבים הם מיתה לשמים, עדיין לא נוצרו אותם שמיים שיצליחו להרוג את יהוה ממוחם של הפנאטים.

לאונידס

Active member
עוד פעם מישהו עם "חבר דתי" ששואל שאלות?

וואלק תעשה חיפוש קטן בפורום ותמצא את התשובות של אחרים שיש להם מפגש עם דתי. חיפוש קטן, לא גדול. כל שבועיים שלושה בא אחד כמוך עם אותן שאלות.

T o K i O

New member
אולי פשוט עדיף להמנע ממפגשים כאלה =].

ולבוא ישר לפורום. לקבל חיסון לפני שהוירוס תוקף את הגוף.

למעלה