שאלות!

AnGeLiNa JoNsOn

New member
שאלות!../images/Emo9.gif../images/Emo141.gif

שלום, שמי תמר. אני, עקב לחץ בלימודים, לא מיהרתי לקריאת הספר עם יציאתו, ומשום כך נפגעתי- ונודע לי, בהדרגתיות, שסנייפ הורג את דלמבלדור, וכן שסנייפ הוא הנסיך חצוי הדם- לפני שקראתי את הספר.
השאלה שלי היא אל אלו מביניכם שלא ידעו זאת: במהלך הספר- הייתה לכם תחושה שזה מה שיקרה? לאו דווקא שסנייפ יהיה הרוצח, אבל שדמבלדור ימות? אתם חושבים שהקריאה שונה אחרי שיודעים שזה מה שהולך לקרות? כי אחרי הכל במשך כל הספר דמבלדור לקח חלק כה גדול, כאילו לא הסתיר דבר, כאילו כבר אמר הכל- לא טבעי שהוא יהרג בסופו? וחוצמזה, אני, שידעתי מההתחלה שסנייפ הוא הנסיך, חשבתי ישר שמאוד הגיוני שזה הוא, שיקויים וזה- לא הבנתי איך הארי ואלו לא חשבו על זה. אל מי שלא ידע- אתם ניחשתם שזה הוא? ו- סוגיה אחרונה:
לגביי צאת הספר השביעי והאחרון. קודם כל באנגלית, אני מניחה, וזה הולך להיות אסון
אני שונאת לקרוא את הספר באנגלית, לפחות לא לראשונה, זה הורס לי את הקריאה. מצד שני, הספר השביעי- הספר האחרון, בו יש את הסוגיה המשמעותית ביותר, מי ימות, מי יחיה, ובעצם- מה יהיה הסוף, - איך נמנעים מלגלות אתזה? לכל הקוראים באנגלית יהיה בטח דחף מתפרץ לתלות שלטים וכרזות של "*ממממ* מת בסוף הספר", לכל הפחות. ואני כל כך מפחדת, כי זה דבר שבהחלט יהרוס לי את הספר. אני ממש רוצה להנות ממנו עד הסוף, לגמוע כל מילה, ולהישאר במתח עד הסוף!- כמו ארבעת הספרים הראשונים (בחמישי ידעתי שסיריוס מת
) זהו, אם יש לכם תשובות, מענות, נחמות-לפה.

אלאסטור

New member
לא ניתן היה לנחש

דבר מתחילת הספר, ויש מספיק גאוני - שיקויים חוץ מסנייפ. לגבי השביעי, הקטע עם האנגלית אכן בעייתי מאד, ואני ככל הנראה, הולך להדיר את רגלי מחשבי, מכל אתר / פורום / ידיעה בנושא הארי פוטר, בתקופה שבין יציאת הספר באנגלית, לבין יציאתו בעברית. אגב, פירסמו כאן, שלפי פיסקה שאמורה היתה להימחק בספר השישי בגירסה האנגלית (האמריקאית), יש תקוה שהמות של דמבלדור היה מבוים.

AnGeLiNa JoNsOn

New member
זהו שלב ההכחשה../images/Emo6.gif../images/Emo141.gif

לאנשים קשה להתמודד עם מוות. קשה, קשה

אלאסטור

New member
חחחהה חה..

לא צריך להגזים, לא איבדתי קשר עם המציאות, רק בגלל שאלבוס פרסיוול וולפריק בריאן דמבלדור מת, למרות שמאד חיבבתי אותו, כל מה שעשיתי היה לצטט משהו שהופיע בפורום, הרעיון היה שדמבלדור אומר לדראקו על המגדל, שמסדר עוף החול יוכל להגן עליו ועל אימו על ידי זיוף מותם, ומכאן הרעיון שמותו של דמבלדור מזויף, בנוסף, הסיבה היחידה שיש למחוק כזה משפט בגרסה השניה, היא שהמשפט מגלה יותר מידי.

AnGeLiNa JoNsOn

New member
לא הבנת אותי../images/Emo141.gif

תגובתי ממש לא הייתה כלפייך, אלא כלפי ממציאי התיאוריה. עכשיו במקרה גם עיינתי באתר הזה "דמבלדורלאמת.קום"
אני אישית חושבת, שכל הסיבות שם מפגרות וחסרות תכלית לחלוטין. אז ג'ייקי תיארה את המוות של דמבי שונה משל אחרים שנפגעו מאבדה קדברה, אזמה? לגבי הפיסקה שהוספה לגרסה האמריקאית- אני באמת לא יודעת מאיפה היא ולמה הורדה, אבל היא לא אומרת כלום לגבי זה שדמבלדור לא מת. למען השם, כבר בתחילת הספר הבנו טוב מאוד שסנייפ אוכל מוות, והאפשרות שבכל זאת הוא תיאם משו עם סנייפ פשוט נמחקת מהצורה בה תיארה רולינג. דמבלדור לא האמין למראה עיניו, הוא אמר "אנא ממך, סוורוס" או משו דומה, למה שהיא תרצה לתעתע בנו? לגבי האפשרות שהוא זייף את מותו- איך? קברו אותו, הכישוף שהפעיל על הארי הפסיק, אני באמת חושבת שבשלב הזה לחשוב שהוא עוד חי זוהי התעסקות מיותרת. זוהי לא ביקורת כלפייך, אלא כלפי כל המאמינים בתיאוריה- אנשים, הוא מת.

hcarmiel

New member
חשבת אולי

שזה בדיוק מה שהיא רוצה שתחשבי? לוידע אם דמלדור מת או לא אבל אני משוכנע שסנייפ טוב יותר מכפי שדמבלדור היה משוכנע בכך. את השורה "אנא ממך, סוורוס" אני מוכן לפרש לך בצורה שאני רואה אותה וגם את כל הסיבות ללמה אני חושב שסנייפ טוב... מסנג'ר [email protected]

אלאסטור

New member
היי להירגע שם

לגבי דמבלדור מת או לא מת, נדע בספר השביעי, וההסברים לכך שהוא לא מת חלקם הגיוניים מאד, לי אישית נראה מבחינה הגיונית שהוא מת, אבל אני לא החלטי, גם אם היו מספרים לנו מראש על מחולל הזמן, היינו מעקמים את האף, אז יכול גם להיות שהמוות מבוים. אבל לגבי סנייפ, יש הסכמה כמעט מקיר לקיר שהוא טוב, אגב אנחנו עוד לא יודעים למה דמבלדור סמך עליו כ``כ, ועושה רושם שהיתה לו סיבה חזקה, סתם כך הקטע הכי פשוט, מילא סנייפ לא עזר לקווירל (כדבריו לבלטריקס) לגנוב את אבן החכמים, כי לא ידע שהיא בשביל וולדמורט, אבל למה הפעיל לחש מגן נגד העין הרע של קווירל על המטאטא? הרי אי אפשר היה להאשים אותו אם היה טוען שלא הצליח לעצור את זה?! וגם בחמישי, למה הזעיק את המסדר למשרד הקסמים אחרי שהארי רמז לו אצל אמברידג`, וקילקל לוולד` את התוכניות, אם הוא אוכל מוות?!

תשובות לחלק מן הדברים

סנייפ הפעיל לחש נגד העין הרע של קווירל משום שג'יימס הציל את חייו מתעלול שהקונדסאים רצו לעשות לו. בגלל שג'יימס מת הוא לא יכל להחזיר לו טובה , וסנייפ לא סבל את הרעיון להישאר חייב לג'יימס פוטר האויב שלו בנפש. לכן הפעיל את הלחש. אם מניחים שסנייפ רע, כדי לרגל לטובת אוכלי המוות הוא היה חייב להראות כחבר במסדר, הוא היה חייב להזעיק את המסדר, שמתם לב שהוא עצמו לא הגיע למשרד הקסמים? אסור היה שאוכלי המוות יראו אותו עם המסדר, ואסור היה שחברי המסדר יראו אותו עם אוכלי המוות. לדעתי סנייפ הוא בצד שטוב בשבילו: פעם אוכל מוות, פעם חבר במסדר, הוא לא מפחד מוולדמורט ויש לו את האמון של דמבלדור. סנייפ הוא כל פעם בצד שטוב בשבילו. הוא לא מתחשב באחרים אלא רק בעצמו, ורואים את זה גם בזיכרון שלו בספר החמישי, שלילי ביקשה מג'יימס וסיריוס להפסיק להתעלל בו והוא אמר אני לא צריך עזרה מבוצדמית כמוך.

אלאסטור

New member
מבחינת העלילה זה לא הגיוני

כי אם כך מה קרה בסוף הספר השישי, הוא החליט סופית?! למה לו, מקסימום גרייבק או מישהו אחר היו הורגים במקום דראקו, והנדר לא היה מופר, מה היה רע עד היום, והדבר שהכי משכנע לדעתי זה שדמבלדור האמין לסנייפ, זה לא נכון שדמבלדור מוכרח להאמין בטוב שבאנשים, אם כך הוא לא היה מסוגל להיות אחראי על המסדר, והוא ידע את כל מה שהאחרים ידעו, וגם ידע שסנייפ מליט הכרה מעולה, ובכל זאת האמין בגלל משהו, דמבלדור אולי טוב לב, אבל עד כדי כך טיפש הוא לא, כפי הנראה היתה לו סיבה מוצקה להאמין לסנייפ.

AnGeLiNa JoNsOn

New member
אבל....אבלל....../images/Emo141.gif

זהו! הוא אמר אבדה קדברה, והרג את דמבי! איך אפשר לחלוק על דבר כה החלטי! אני פשוט לא מבינה....

למעלה