שאלות

borogon

New member
תשובה

משתתף בצערך. אם ניתנה צוואה בהיות אביך בלתי-שפוי, צריך לבדוק את כשרותו לצוות בעת מתן הצוואה. לשם כך נדרשת חוו"ד פסיכיאטר ומסמכים נוספים, ואז ניתן לדרוש ביטולה. היה ואכן יש צוואה שניתנה לדודתך, עליך לדאוג שהיא לא תבקש צו קיום צוואה (בהנחה שהיא לטובתה). היה והיא תעשה כן- תוכל להתנגד במסגרת המועדים הקבועים בחוק. בכל מקרה- תהיה עירני ונסה להשיג את הצוואה ולבדוק האם ניתנה בהיותו שפוי, ואם לא - דאג לביטולה והגש בקשה לצו ירושה לטובתך.

liorh11

New member
המשך

איך אפשר לדאוג שהיא לא תבקש צו קיום צוואה? ואם היא תעשה את זה איך אני יכול להתנגד

borogon

New member
אני מאד ממליץ שתפנה לעו"ד

כדי שלא יתבצע מחטף ויקחו לך את מה שאולי מגיע לך. אח"כ קשה מאד לבטל את רוע הגזירה.

טל שחר 11

New member
דיון בבקשה בבית המשפט

אני מייצגת את עצמי. הגשתי בקשה והיה דיון. טענתי את טענותיי. הצד שכנגד טען אחריי, הוא שיקר בעזות מצח. השופט לא אפשר לי לענות לטענותיו השקריות ופסק לרעתי. האם לפי התקנות, היה צריך השופט לאפשר לי לענות לצד שכנגד, על אותו משקל של - כתב תביעה - כתב הגנה וכתב תשובה לכתב ההגנה. אם כן, איפה כתובים סדרי הדין הנוגעים לסדרי הטיעונים בדיונים בבית המשפט? האם סדרי הדין בנוגע לדיונים בבקשות זהה או שונה לסדרי הדין בנוגע לדיונים בתביעה עצמה?

texmex

New member
שאלה קצת לא שגרתית

שלום לכולם, טוב, אני חדש כאן, ומתוך צפייה בנושאים שבדרך כלל אתם מדברים עליהם ברור לי שהשאלה שלי קצת מוזרה, אבל מחקר הוא דבר מוזר לפעמים
אז השאלה היא האם במשרד שלכם ישנה מכונת פחיות חינמית לשימושם החופשי (או החופשי עד לגבול מסויים, כלומר עד X פחיות ביום) של העובדים. בהנחה שכן, אשמח לדעת את שם המשרד כמובן. אני מניח שהטבה כזו תימצא רק במשרדי עו"ד גדולים ומבוססים או במשרדי בוטיק יוקרתיים, אבל אני לא מהתחום אז אולי אני ממש טועה ואין דבר כזה בכלל במשרדי עו"ד. השאלה הזאת, תאמינו או לא, היא חלק מעבודת המחקר שלי. אז אם לא בשבילי, משתמש חדש ולא מוכר, תענו בשביל עתיד המחקר המדעי

ahmadnujidat

New member
שאלה בנוגע לאזרחות רומנית

אמי נולדה ב1951 במולדובה, רומניה . סבי ניצול שואה. בשנת 1959 הם עלו לארץ , מהמאמרים שראיתי באינטרנט בנוגע לאזרחות רומנית לא מדובר כלל על השנים בהן 1959. האם מי שעלה ב1959 זכאי להוציא אזרחות רומנית ? אשמח להסברים על זה והפניה לעו"ד מומלצים בתחום הנ"ל . תודה

alex155

New member
בצורה הכי חד משמעית

אני יכול לומר לך שמסתכלים היטב על מקום הלימודים, בפרט במצב שבו השוק רווי כל כך. אגב, גם אם אחיך יבחר ללמוד במכללה, יש חשיבות למכללה מכיוון שיש 2 מכללות (לדעתי) שנחשבות מאוד חזקות.

NOKTOK

New member
מכירת דירה - אח התנתק

שלום, אבי נפטר לפני כמה חודשים והשאיר לי ולאחים שלי דירה בשווי של מיליון שקלים בערך. אין ולא הייתה צוואה. אנחנו ארבעה אחים. לפני שנים רבות, אחד האחים ניתק לגמרי את הקשר איתנו ועם אבא. אנחנו(שלושת האחים שכן בקשר...) רוצים למכור את הדירה ולמרות ניתוק הקשר עם האח, אנחנו יודעים שעל פי החוק בישראל, הוא זכאי לחלקו בדירה ואנחנו כמובן מוכנים לתת לו את חלקו. אך הוא, כאמור, לא רוצה בקשר איתנו ואי אפשר לדבר איתו. האם יש דרך למכור את הדירה ללא הסכמתו/ידיעתו ואח"כ להעביר לו צ'ק עם חלקו ? האם אנחנו תקועים אם הוא לא יסכים לבוא או לחתום על הסכמה ? מה עושים במקרה כזה ? תודה מראש

שאלה

פניתי לאחת החברות שעוזרות לנכים לקבל דמי נכות וכיו"ב , הנציד שלהם שטיפל בי החתים אותי על טופס הסכם שאני משלם סכום פיקס על העבודה שלהם , לשאלתי כמה אני אמור לקבל נאמר לי בין 1500 ל2500 לחודש. היחס בין הסכום פיקס להחזר החודשי שאקבל נראה לי סביר וחתמתי על ההסכם . בפועל קבלתי רק 750 ש"ח לחודש , לטענתם הם שואפים לגבוה אבל זה מה שיצא , לי נראה שזאת הטעיה מכוונת שברור לי שארחת לא הייתי חותם על ההסכם הזה . מה המצב המשפטי שלי ?

חתמת על הסכם איתם?

היינו האם הם ציינו שתקבל את הסכום שקיוותי לו? אם לא תקליט את אותו נציג ואז תפנה אליו בכתב עם התמליל ותבקש החזר כספי

אדם 08

New member
רכישת דירה עם אחותי

לילה טוב, אודה לעזרכתם בשאלה: אני מתעתד לקנות עם אחותי דירה (חצי בחצי). מבקש לדעת מהי המשמעות לכשירצה אחד הצדדים למכור את חציו לצד השני מבחינת העברת בעלות, רישום בטאבו, דרישה לחוזה, החזרת זכיות פטור ממס רכישה לצד המוכר עקב מעבר לסטטוס ללא דירה כשירצה לרכוש דירה נוספת באופן עצמאי. האם מהלך המכירה כרוך באיזשהו תנאי לתשלום מס למדינה והאם נדרש זמן מנמלי לפני אפשרות ביצוע המכירה לצד השני. האם אחד הצדדים יכול למסור לשני את חצי הדירה במתנה מבלי לדרוש חוזה מכירה? תודה לכל מי שיכול לעזור

אדם 08

New member
רכישת דירה עם אחותי

שלום, אודה לעזרכתם בשאלה: אני מתעתד לקנות עם אחותי דירה (חצי בחצי). מבקש לדעת מהי המשמעות לכשירצה אחד הצדדים למכור את חציו לצד השני מבחינת העברת בעלות, רישום בטאבו, דרישה לחוזה, החזרת זכיות פטור ממס רכישה לצד המוכר עקב מעבר לסטטוס ללא דירה כשירצה לרכוש דירה נוספת באופן עצמאי. האם מהלך המכירה כרוך באיזשהו תנאי לתשלום מס למדינה והאם נדרש זמן מנמלי לפני אפשרות ביצוע המכירה לצד השני. האם אחד הצדדים יכול למסור לשני את חצי הדירה במתנה מבלי לדרוש חוזה מכירה? תודה לכל מי שיכול לעזור

אפרת1978

New member
מחפשת דחוף עו"ד עם רשיון ישראלי שחי בלונדון

לחתימה על יפוי כח אני זקוקה בדחיפות לעורך דין עם רשיון ישראלי שחי בלונדון. אשמח אם למישהו יש מידע בנושא האימייל שלי [email protected]

sharonaeg

New member
איזה עו"ד לוקחים מול עו"ד שאנס?

נאנסתי על ידי עורך דין מוכר שייצג אותי בתביעה בנושא ירושה. הגשתי כבר תלונה במשטרה, אבל הלכתי עם הוריי. מה עושים עכשיו? איך בכלל מישהו ייצג אותי מול זה?

למעלה