שאלות

נ ע ם 7

New member
שאלות ../images/Emo140.gif

יש לי מחר בגרות ובמהלך התרגולים נתקלתי במספר בעיות אני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי .. 1. בנושא ההבעה : כאשר מבקשים ממנים לכתוב סיכום לפי נקודות מסוימות אני כותבת את נקודות אלה בלבד מבלי להציג דברים אחרים שנאמרו בקטע ( גם אז זה אומר שאני מוותרת על נושאים שלמים חשובים )? 2. מהם תפקידי הקו המפריד ( אני מכירה רק הסגר )? 3. מהו ההבדל בין ניב לפתגם ? 4. אילמלא - דרך התצורה היא הלחם בסיסים ? אם כן של אילו ו... ? 5. מהי דרך תצורתן של המילים הבאות : במאי גבאי וקפאי ? 6. כשיש לי שורש שהוא משתי גזרות ( למשל יר"י\ה - נפי"ו ונל"י\ה ) והשאלה היא נניח בחרו שורש מגזרתו של יש"ב מבין האפשרויות וזאת אחת האפשרויות. זאפשרות זאתהיא תשובה נכונה ?( אני מקווה שנסחתי את השאלה ברור ) 7. מתי תבוא פס' תמורה ? 8. מילות שאלה שפותחות פסוקית : א. המילה לאן יכולה לפתוח לי פסוקית ? ב. יש מצגות על הנושא הזה ( חיפשתי במרחב ולא מצאתי.. ) 9. מה משמעות הצורן הסופי בכל אחת מהמילים הבאות : א. מלית (חיריק דגש חיריק ) ב. תוית ג. כדורית כולן להקטנה ? 10. כשניתנת לי כותרת פיקנטית ועליי להחליף את הכותרת ( למצוא כותרת נוספת למאמר ) אני צריכה להמציא כותרת פיקנטית או עיונית ? 11. איך עליי לכתוב דף פרסומת ?! תודה מראש וסליחה על האורך , נעם.

Yuvalenko

New member
ידידי ../images/Emo27.gif

קצרה היריעה מלפרט ולהשיב על כל השאלות כך שתבין ותפנים את התשובות. המגוון הרחב של השאלות, כמותן הרבה וניסוחן הלוקה בחסר מצביעים על בלבול ועל חוסר ידע מספק. בין אם זה מספיק לבגרות או לא, את זאת לא ניתן כמובן לדעת. הבעיה פה שאתה ודומיך מביאים פה "פיצוץ" שאלות בדקה ה-90, שככל הנראה לא עניינו אתכם ואת מוריכם קודם לכן. הלבא רצוי ומומלץ לפנות למורים בבית הספר, בטח שלא יום לפני בגרות, ואם הם לא עוזרים (מה שלצערי קורה לא מעט) תמיד ניתן לבקש עזרה ממורים פרטיים וכמובן גם שאלות כאלה או אחרות בפורום הנכבד שלנו. אולם אל תצפה שנצליח להגיב ולהסביר את כל הבעיות והקושיות שעלו כאן ביממה האחרונה בתוך דקות ספורות. ואני פונה לכל יתר ה"חדשים" - קחו את עצתי לתשומת ליבכם, ובקשו עזרה ממוריכם וחבריכם לכיתה. אגב, ספר הלשון של רחל קבלי (עטיפה כחולה לבנה) מומלץ על ידי בחום ואהבה.
ושוב- המון בהצלחה בבגרות! יובל.

נ ע ם 7

New member
אני לא מצפה שתענו בתוך דקות ספורות

כשהעלתי שאלות לפורום זה היה אך ורק מתקווה שלאנשים שיש קצת זמן פנוי ויודעים תשובות לחלק משאלותיי ואולי יעזרו לי ואם למישהו אין את הזמן הזה - זה מקובל בהחלט כי בסך הכול רק ניסיתי (=. בקשר להמלצותיך לספר המיקוד קניתי ספר שהיה לי מצוין ופתרתי בו את כל המבחנים שבהם עלו כל מיני שאלות לא ברורות ולכן ניסיתי להעלות אותן לפורום בתקווה שתעזרו לי כמו לכל האחרים וכפי שכבר עזרתם המון בעבר. למה החלטת שידעתי לוקה בחסר אני לא יודעת אבל אולי זה נכון. תודה רבה בכול מקרה, נעם.

למעלה