שאלות...

• פותח הנושא LeeKo
  • פורסם בתאריך

LeeKo

New member
שאלות...../images/Emo13.gif

(קודם כל,טוב שראיתי שיש פורום כזה...) ועכשיו לעניין, לכלב שלי כנראה יש אפילפסיה,ובשבועיים שהוא אצלי היו לו ככל הנראה שני התקפים אפילפטיים... עשינו לו בדיקת דם וא.ק.ג. ושניהם יצאו תקינים,ברנטגן הוא קצת השתולל והצילום לא יצא טוב... בינתיים הוט' נתן לי מרשם של כדורים(לפי מה שהבנתי זה נגד התקפים)... השאלה שלי היא,האם עדיף לעשות את בדיקת הרנטגן?והאם אפשרי לסרס בזמן שכלב לוקח כדורים?

תשובות

קודם כל - חשוב להבין בן כמה הכלב, איך נראו ההתקפים, והאם ההתקפים הופיעו לראשונה בתדירות כזו או שבעבר היה פה ושם משהו. בנוסף חשוב איך הכלב בין ההתקפים. איזה בדיקות דם נעשו? ביוכימיה? ספירה. הקטע הוא שאפילפסיה מתחלקת לשני סוגים: 1. אידיופטית - זה אומר שלא יודעים מה הגורם שלה. היא מופיעה בצורה אופיינית יחסית, בגיל מסויים, בתדירות בדרך כלל נמוכה, והכלב נורמלי בין ההתקפים. 2. נרכשת - אז זה אומר שמשהו קרה שגרם למחלה. טראומה, בעיית כבד, בעיית לבלב, גידולים שונים, כולל במח, ועוד. באופן עקרוני, הטיפול בכדורים במקום, אני מניח שמדובר בפנוברביטון. לגבי סרוס - בעקרון אפשר. יש אמונה מוטעית שבאפילפסיה יש בעיה להרדים לניתוחים. צריך להבין, שבהתקפי אפילפסיה קשים, הפתרון להפסקת ההתקף הוא חומרי הרדמה, ושבאופן עקרוני (פרט לחומרים מסויימים) חומרים אלה מורידים את הסף לעוויתות ומונעים אותם. כמובן שצריך להיות מודעים למחלה, אבל בהרדמה עצמה אין בעיות מיוחדות. מקוה שעניתי על הכל, אשמח להוסיף אם יש צורך חג שמח

LeeKo

New member
אז ככה...

שם התרופה הוא "פנוברביטון 100",הוא לוקח חצי כדור בבוקר,וחצי בערב... הוא אצלי שלושה שבועות,ובשבועיים הראשונים היו לו שני התקפי(התקף בשבוע),כלומר,בשבוע הזה לא ראיתי שום התקף... הכלב בן כשנה וחצי-שנתיים,ולפני שאימצתי אותו לא היה שום זכר לזה... בקשר להתקפים,אחד מהם נעשה בשעות הצהריים דקה אחרי שיצאנו מפתח החצר... והשני נעשה בשעות הצהריים גם,אחרי ריצה והתפלשות(
),כשחזנו הביתה,קרה ההתקף... ההתקפים נראו כ"נפילות" ואיבוד שיווי משקל,כמעט לחלוטין,נראה כאילו,הגוף נופל אבל המוח מנסה להחזיק ולעמוד(כרגיל). בקשר לבדיקות הדם,לא ידוע לי מה נעשה,אבל התוצאה יצאה תקינה,וגם הא.ק.ג. יצא תקין,ודפיקות הלב גם הן,תקינות... -------- האם כדאי לעשות רנטגן למרות שהוא כבר מקבל כדורים?

המשך שאלות ותשובות

הי קודם כל אני לא מרגיש שרנטגן הוא החוליה החסרה בפאזל שאת מתארת, אבל אולי לוטרינר שלך יש משהו בראש וכדאי להפנות את השאלה אליו - מה הוא מצפה לראות בצילום? לגבי המצב - ממה שאת מתארת אני מבין שהכלב לא מאבד את ההכרה בזמן ההתקף? אם זה נכון, המצב אינו אפילפסיה ומצריך בדיקות יותר מפורטות. קצת קשה להבין מהתאור, וצריך לנסות להבדיל בין sincopy - ארוע של אבדן הכרה או התמוטטות, לבין seizure - התקף עירור של מערכת העצבים המרכזית. המצב הראשון יכול לנבוע גם מבעית לב (לא תמיד רואים ב אקג) וכמובן ששניהם יכולים לנבוע ממערכת העצבים. חשוב לבצע בדיקה פיסיקלית ונוירולוגית מלאה, לוודא שבין ההתקפים הכל נורמלי, שאין אוושה לבבית או כל סימן מחלה אחר. משם צריך לבצע בדיקה ביוכימית וספירת דם מלאות, ואז לשקול את הצעדין להמשך. איך שלא יהיה זה מצב מדאיג, ויש מקום להמשך אבחון, בעיקר אם תדירות ההתקפים הנוכחית נמשכת

LeeKo

New member
תודה...ואני בן...

בבדיקת רנטגן,הוא רצה לראות את גודל הלב ביחס לגוף,אשאל אותו בקשר לאיבחון עתידי... תודה!

סליחה

יש הגיון בלבדוק את זה כמו שאמרתי - מה שאתה מתאר יכול לנבוע מבעית לב האם יש אוושה (שומעים עם הסטטוסקופ)?

LeeKo

New member
מה זה אוושה?

שמעו עם הסטטוסקופ,ואמרו לי שהלב נשמה בסדר...

אוושה

זה צליל ששומעים עם סטטוסקופ ומעיד על דליפה באחד המסתמים בלב. אם לא שמעו - כנראה שאין

למעלה