שאלות gbs

מ י כ ל10

New member
שאלות gbs

שלום לכן, מרגישה נוח יותר לשאול בפורום זה. אני בשבוע 37 + 5, הריון שני. עשיתי את הבדיקה לפני כשבוע וחצי ונמצאתי נשאית. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה מסוג cefovit forte 500 למשך 6 ימים (נבחרה עקב חשד לרגישות לפניצילין), שטרם התחלתי לקחת, בין היתר מכיוון שהסביר לי שעדיין אקבל אנטיביוטיקה בלידה. אני מבינה שאת האנטיביוטיקה יש לקבל עד 4 שעות לפני הלידה (ורצוי 2 מנות? איך זה מתבצע?) אשמח לתשובות לשאלות שנשארו פתוחות: 1. מה המשמעות / החשיבות של לקיחת האנטיביוטיקה שרשם לי הרופא, אם בכל מקרה אקבל אנטיביוטיקה בלידה? (מודה שממש לא מתחשק לי עכשיו פטריות מגרדות ושאר נפלאות). כמו כן, הלידה הקודמת הייתה בשבוע 38 (0), וגם הפעם יש לי תחושה. מינון חלקי קצת מלחיץ אותי.. 2. מה קורה אם הלידה מהירה, ולא עברו 4 שעות ממתן האנטיביוטיקה? הלידה הקודמת ארכה שעתיים וחצי, ואני מקווה למשוך כמה שיותר בבית (או שבמצב העניינים כן עדיף להגיע מוקדם למיון?). האם במקרה כזה נותנים לילד אנטיביוטיקה בכל מקרה? 3. קצת רחוק, ובכל זאת - האם הנשאות הזאת מחייבת אותי אוטומטית בלידה הבאה או שחוזרים על הבדיקה ופועלים בהתאם לתוצאות? 4. אני מבינה שזה בערך הדבר הראשון לגביו אצטרך ליידע את הצוות + הרגישות לפניצילין (חשד). אכן? תודה לעונות

GBS

אני כרגע בשבוע 28. יצאה לי בתרבית שתן "צמחה פלורה מעורבת הכוללת Strep. group B" זאת הכוונה ל GBS חיובי?? או שצריך לעשות משטח וגינלי? תודה

בר זהר

New member
כמה תשובות מבירורים בעניין זה-

1. אני לא יכולה להמליץ לך לקחת אנט' או לא, אבל בכל מקרה תקבלי בלידה וחוצמזה GBS הוא די חמקמק- יכול להיעלם לבד לתקופה, לחזור ולהיעלם שוב. כל זמן שהוא במעיים ובנרתיק הוא לא גורם שום נזק, במע' השתן יכול בהחלט להיות בעייתי. לשיקולך. 2. אם לא עברו 4 שע' ו/או 2 מנות אנט' (תלוי בבי"ח) התינוק יקבל אנטיביוטיקה וידרש להשגחה. הסיכון בלהמתין לתרבית גדול מכפי שבי"ח מוכן לקחת, כי במקרה של הדבקות התינוק ב-GBS יש חשש לחייו (אלח דם). בכל מקרה יקחו תרבית ואם היא תחזור שלילית יפסיקו אנטי'.
לגבי הגעה מוקדמת לבי"ח- אני מעדיפה להגיע מוקדם, לקבל מנת אנט' ראשונה ולצאת להסתובב בחצרות/מסדרונות בי"ח, מאשר להגדיל את סיכויי מתן האנט' לתינוק. לשיקולך. 3. קיבלתי תשובות מעורבות- בגדול זה תלוי בפרוטוקול של בי"ח בו תלדי בפעם הבאה. 4. כן. כדאי להדגיש את זה, למרות כל הדברים הלא נעימים שפורטו לעיל, בגלל הסיכון לילוד.

מ י כ ל10

New member
את יכולה לפרט לגבי ההשגחה על התינוק?

כמה זמן? מה זה אומר לגבי הקרבה בינינו וכו'? יש לך מושג כמה זמן לוקח לתרבית?

בר זהר

New member
עונה חלקית

כמה זמן השגחה על התינוק- עד תוצאות תרבית שלילית/השלמת קורס אנטי' במקרה של תרבית חיובית.
מבחינת ביות- תלוי בבי"ח ובצוות. חלקם יסמכו עליך ויבקשו לבדוק אותו כל X זמן, חלקם ידרשו השגחה בתינוקיה.
לצערי לא יודעת משך תרבית, אני מניחה שלפחות 48 שע'.

מ י כ ל10

New member
תודה על התשובות

שכחתי לשאול בבית החולים לגבי משך זמן לתשובת תרבית. חבל, כי תכננתי לחזור הביתה בהקדם האפשרי. במאיר אין בעיה עם ביות, לפי התשובה שקיבלתי בטלפון.

gbs

אז אם פעם אחת קיבלתי תשובה חיובית על GBS (שיש לי אותו בתרבית), זה אומר שאני תכלס בסיכון אפילו אם בבדיקה הבאה הוא לא יופיע? ממה שקראתי נראה משהו די רציני לתינוק, אז חייבים לטפל בעת הלידה. טוב, אז התוכניות אפשריות ללידת בית מתבטלות...

בר זהר

New member
אפשר לתת אנטי' גם בבית

ואפשר במידה ולא הספקת אנטי' בבית להגיע לבי"ח. אפשר גם ללדת ולערוך את התרבית באופן פרטי, אבל אני אפילו לא מנסה לשער את העלויות של דבר כזה

אנטיביוטיקה

אנחנו עדיין לא היינו בסיור באף בי"ח, ככה שעל נהלים אני יכולה לשפוט רק מתגובות שאני מוצאת באינטרנט (כמה זמן לפני צריך לקבל את האנט - 4 או 6 שעות, האם יאפשרו ביות וכו'). התכנון שלי הוא למשוך כמה שיותר זמן בבית, כדי הכנס לכמה שפחות אינטראקציה עם הצוות בבי"ח. אבל אז יוצא שיתנו אנטיביוטיקה לתינוק עד שיגיעו התוצאות של תרבית שלו. השאלה היא האם האנטיביוטיקה שאני אקבל דרך הוריד כמה שעות לפני הלידה תשפיעה באותה צורה על התינוק. בקיצור אני מבולבלת לגמרי כרגע
טוב, שבוע הבא אנחנו הולכים לרופא ונתחיל לסייר בבתי חולים...

בר זהר

New member
גם בבי"ח אם תקבלי אנטי' 4 שע'->

לפני הלידה לא יתנו לתינוק בהכרח. אבל השאלה האמיתית היא אם יש לך מאיפה להשיג מרשם, לקנות אנטי' וגם מי שיכניס לך אותה לוריד
ד"א, לי יש את כל אלה (רופא שהוא חבר טוב, ובעל חובש במד"א) ובכ"ז אני לא מעזה.

מ י כ ל10

New member
התקשרתי ל"מאיר" לברר (שם אלד)

וקיבלתי את המידע הבא: בכל מקרה מקבלים אנטיביוטיקה בחדר לידה (גם אם מקבלים טיפול לפני הלידה). מנת אנטיביוטיקה כל 6 שעות. אפשר גם בחדר הטבעי. אם חלפו פחות מארבע שעות מקבלת האנטיביוטיקה עד הלידה - התינוק יקבל אנטיביוטיקה, ותישלח בדיקה לתרבית. אם התרבית בסדר - האנטיביוטיקה לתינוק מופסקת. אין השפעה על ביות.

את בסיכון

יותר גבוה לGBS אבל לא יתנו לך אנטי'. לי בכל אופן, לא נתנו, וגם לא לקטנה שנולדה 40 דקות מרגע שהגענו. [בלידה הראשונה היה GBS וקבלתי אנטי' בלידה השניה לא היה, ולא קבלתי]

למעלה